Showing posts with label kecantikan. Show all posts
Showing posts with label kecantikan. Show all posts

Sunday, September 10, 2017

Rahsia Kulit Berseri Dengan Set Radiant 4 Shaklee


Rahsia kulit berseri kini bukan rahsia lagi. Shaklee membawakan 4 nutrien penting untuk kecantikan dan kesihatan kulit kita luar dalam. 

PROMOSI SEPTEMBER - THE RADIANT FOUR

Apa yang special promo bulan ini Shaklee fokus untuk set kulit atau nama set dia SET RADIANT FOUR. Apa yang ada dalam set ni;

GLA COMPLEX 
ESP
COLLAGEN POWDER
VITAMIN C 


Ok fungsi dia meh Gee share untuk korang semua;


1. GLA COMPLEX - MELEMBAP KULIT 

Kulit yang sihat juga perlukan asid lemak terutama asid gamma linolenic, GLA. GLA penting untuk bmembantu kekalkan kelembapan kulit, melawan keradangan, kurangkan garal dan kulit bersisik. 



Malah, dalam GLA Shaklee juga ada vitamin E menjadikan dia sangat bagus untuk bagi kulit kita moist dan berseri serta boleh melambatkan proses penuaan kulit. 

Untuk orang perempuan GLA ni bantu kawal atur kitaran haid, melegakan senggugut & menangani simptom menopause. 


2. ESP - BINA SEL KULIT 

ESP ni best sebab dia ada protien lengkap. Protien ni sangat penting untuk membantu membina sel-sel badan & kulit yang sihat. So secara tak langsung kulit menjadi lebih sihat, berseri, cerah dan glowing.

Sebab tu yang ada masalah parut, bekas jerawat or strechmark boleh cepat pudar bila konsisten amalkan protien ESP. 




Kelebihan ESP; 

- Membekal asid amino penting yang badan kita tak boleh hasil untuk fungsi untuk kulit dan badan yang optimum
- Menyokong pengeluaran sel-sel kulit yang sihat
- Untuk pemulihan dan pembaikan sel dan tisu kulit
- Meghasilkan hormon yang sihat dan enzim penting untuk kulit
- Menyokong pengeluaran asid amino glutation yang membantu melindung sel-sel kulit dari rosak akibat cahaya matahari.


3. COLLAGEN POWDER - MENEGANG KULIT

Kolagen penting untuk kulit. Kolagen berupaya mengekalkan kulit anjal dan menghalang kulit daripada berkedut, berparut dan kendur. 

Bagusnya badan kita boleh hasil sendiri kolagen!

Tapi bila makin berumur level kolagen dalam badan makin kurang. So kulit berisiko untuk jadi kedutan, pigmentasi dan mendapat tanda penuaan lebih cepat dari usia.  



Bagi yang ada parut atau liang roma yang besar tu Gee rekomen amik suplemen kolagen. Boleh amalkan Collagen Powder Shaklee untuk dapat balik kulit yang sihat muda!

Apa yang specialnya Collagen Powder Shaklee; 

- menggunakan kolagen TULEN dan bermutu tinggi dari Red Snipper Scale yang hidup kat laut dalam
- berat molekular dalam 1000 Dalton, sangat rendah & ini buatkan dia sangat mudah diserap tubuh
- juga ada 7 ramuan lain yang membuat kolagen Shaklee lagi hebat iaitu ekstrak biji Camelia Japonica, kolagen ikan, ekstrak kerangan, Lactobacillus acidophilus, vitamin C dan vitamin B. 


4. VITAMIN C - MELINDUNGI KULIT 

Vitamin C tinggi antioksidan sangat bagus untuk kulit yang sihat dengan meneutralkan kerosakan akibat radikal bebas. 

Tapi tubuh tak boleh menghasilkan sendiri vitamin C. Sebab itu kita mesti megambil makanan kaya sumber vitamin C dan juga suplemen vitamin C. 

Salah satunya suplemen vitamin C dari Shaklee. Yang ni Gee sendiri memang consume. 



Kebaikan vitamin C Shaklee untuk kecantikan kulit; 

- Menggalak penghasilan kolagen dan regenerasi kulit

- Melindung kulit dari sinaran UV matahari yang boleh merosakkan kulit. Contohnya kulit kusam, sensitif, mudah jadi kemerahan, dan risiko jeragat. 

- Bagi yang ada jerawat vitamin c ni ibarat bff korang. Dia boleh prevent jerawat dan jerawat jadi cepat kecut if ada naik. 

- Mengurangkan kedutan

- Melegakan kulit kering dan kasar

- Membantu dalam penyembuhan luka



* * * 


Ada yang special tak beli set ni? Yes ada tau. Apa dia? 

Pembelian 1 Set Radiant 4 ini layak untuk dapat; 

- FREE PAPER BAG SHAKLEE FOR RADIANT SET
- E VOUCHER RM60 (untuk diskaun next purchase)
- CASH BONUS RM25
-BERPELUANG DAPAT HARGA AHLI (LESS 15-20%) - bagi mereka yang nak register ahli



Cantik kan Paper Bag Shaklee ni? 



Promosi untuk bulan SEPTEMBER ni saja yer. Jom grab sekarang while stock last!








Hubungi Gee untuk dapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.


Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116

WhatsApp: click link http://Www.wasap.my/60135707812/

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih kerana memilih Shaklee!



Sunday, August 6, 2017

7 Tip Melambatkan Kedutan Pada Wajah


Wajah berkedut awal? 

Kedutan di wajah boleh menyebabkan kita nampak lebih tua, tidak bermaya, kurang cantik, kurang seri dan tidak bertenaga. 

So, harini Gee nak share 7 tips yang boleh korang buat untuk melambatkan kedutan;

1- Melindungi diri dari cahaya matahari

Kebanyakan pakar kulit berpendapat cahay matahari antara penyebab utama kedutan, pigmentasi dan barah kulit berlaku. Jadi bagi mengurangkan kerosakan kulit akibat cahaya matahari, penggunaan krim pelindung sinaran UV sangat perlu sebelum keluar atau menjalankan aktiviti yang terdedah kepada pancaran cahaya matahari.


2- Guna krim malam 

Krim malam boleh membantu melembapkan kulit. Ia berfungsi merangkap air di bawah kulit sekaligus membantu melambatkan proses kedutan. Tapi ingat jangan guna krim terlalu berminyak.


3- Pembersih muka

Jangan membeli permbersih muka yang ada alkohol. Pilih jenis yang water base.


4- Bekal vitamin kepada kulit 

Kulit kita perlukan nutrien. Vitamin B dan B6 dapat mengekalkan kecantikan kulit. Vitamin C penting untuk penghasilan kolagen. Vitamin E untuk melambatkan prodes penuaan. Protien pula penting untuk memperbaharui sel-sel kulit baru yang lebih sihat dan cantik. Semua nutrien i boleh diperoleh daripada makanan. 


5- Mandi dengan kadar yang cepat

Makin lama berendam dalam air makin berisiko untuk kulit kering. Air yang hangat akan menghilangkan minyak semulajadi kulit. Jika ingin berendam, tambahkan minyak mandian dalam air untuk mengekalkan kelembapan kulit. Cuba jangan mandi lebih dari 15 minit.


6- Jauh dari kepanasan 

Kepanasan akan memusnahkan tisu. Semasa menggunakan pengering rambut gunakan tangan untuk menahan bahang panas dari terkena muka. 


7- Posisi tidur

Jangan tidur dengan cara menyembamkan wajah pada bantal kerana ini akan menyebabkan terjadinya kedutan pada wajah. 


Sumber: 
Panduan Membelai Diri
Indah di Mata 
Patonah Chai Choh




Friday, August 4, 2017

Testimoni Vitamin C untuk Jerawat


Muka banyak naik jerawat?

Harini Gee nak share satu testimoni dari customer Gee sendiri.

Customer gee ni amik Vitamin C untuk jerawat. Mula-mula beliau cerita kat gee yang muka kerap naik jerawat dari bulan Oktober tahun lepas. Parut pun susah nak hilang. So beliau nak cuba produk Shakle untuk perbaiki masalah jerawat.

Pertama kali cuba Vitamin C Saklee ni dan mula consume vitamin C dari bulan May 2017.

Dalam masa 3 bulan dan tak abis lagi sebotol Vitamin C tu jerawat dah kecut. Takda lagi naik jerawat besar ok kecik. Sekarang yang ada tinggal parut je lagi. Alhamdulillah.

Ok. Ni gee share gambar muka beliau sebelum dan selepas. Jelas nampak beza dia kan. Dalam 3 bulan jer dah dapat hasil macam ni. Baru amik Vitamin C.



Ok. Gee nak share secara ringkas kebaikan Vitamin C untuk kulit. 

Nama panjang vitamin C Shakled ialah SR VITAMIN C PLUS. Satu botol biasa boleh tahan hingga 5-6 bulan. 

- Membantu penghasilan collagen dalam tubuh
- Perlindungan daripada sinar UV
- Mengurangkan kesan sunburn
- Mengurangkan parut & masalah jerawat
- Membantu prevent masalah jerawat degil
- Menjadikan tona kulit lebih sekata
- Menggantikan tisu yang rosak & menyembukan luka
- Mencerahkan kulit secara semulajadi (Bukan muka sahaja tau)
- Membantu masalah kulit sensitif seperti resdung & eczema
- Mengatasi masalah jerawat pasir & nasi
- Mengurangkan kedutan & tanda penuaan
- Kulit lebih glowing & radiant


** Fakta Vitamin C Shaklee - 1 tablet membekalkan 7.5 biji buah oren **


Harga Vitamin C Shaklee? Sangat jimat dan mampu milik. Vitamin C antara paling laris untuk kulit. Tiap hari customer order. 






Hubungi Gee untuk dapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.


Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116

WhatsApp: click link http://Www.wasap.my/60135707812/

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih kerana memilih Shaklee!