Showing posts with label kecantikan. Show all posts
Showing posts with label kecantikan. Show all posts

Sunday, August 6, 2017

7 Tip Melambatkan Kedutan Pada Wajah


Wajah berkedut awal? 

Kedutan di wajah boleh menyebabkan kita nampak lebih tua, tidak bermaya, kurang cantik, kurang seri dan tidak bertenaga. 

So, harini Gee nak share 7 tips yang boleh korang buat untuk melambatkan kedutan;

1- Melindungi diri dari cahaya matahari

Kebanyakan pakar kulit berpendapat cahay matahari antara penyebab utama kedutan, pigmentasi dan barah kulit berlaku. Jadi bagi mengurangkan kerosakan kulit akibat cahaya matahari, penggunaan krim pelindung sinaran UV sangat perlu sebelum keluar atau menjalankan aktiviti yang terdedah kepada pancaran cahaya matahari.


2- Guna krim malam 

Krim malam boleh membantu melembapkan kulit. Ia berfungsi merangkap air di bawah kulit sekaligus membantu melambatkan proses kedutan. Tapi ingat jangan guna krim terlalu berminyak.


3- Pembersih muka

Jangan membeli permbersih muka yang ada alkohol. Pilih jenis yang water base.


4- Bekal vitamin kepada kulit 

Kulit kita perlukan nutrien. Vitamin B dan B6 dapat mengekalkan kecantikan kulit. Vitamin C penting untuk penghasilan kolagen. Vitamin E untuk melambatkan prodes penuaan. Protien pula penting untuk memperbaharui sel-sel kulit baru yang lebih sihat dan cantik. Semua nutrien i boleh diperoleh daripada makanan. 


5- Mandi dengan kadar yang cepat

Makin lama berendam dalam air makin berisiko untuk kulit kering. Air yang hangat akan menghilangkan minyak semulajadi kulit. Jika ingin berendam, tambahkan minyak mandian dalam air untuk mengekalkan kelembapan kulit. Cuba jangan mandi lebih dari 15 minit.


6- Jauh dari kepanasan 

Kepanasan akan memusnahkan tisu. Semasa menggunakan pengering rambut gunakan tangan untuk menahan bahang panas dari terkena muka. 


7- Posisi tidur

Jangan tidur dengan cara menyembamkan wajah pada bantal kerana ini akan menyebabkan terjadinya kedutan pada wajah. 


Sumber: 
Panduan Membelai Diri
Indah di Mata 
Patonah Chai Choh




Friday, August 4, 2017

Testimoni Vitamin C untuk Jerawat


Muka banyak naik jerawat?

Harini Gee nak share satu testimoni dari customer Gee sendiri.

Customer gee ni amik Vitamin C untuk jerawat. Mula-mula beliau cerita kat gee yang muka kerap naik jerawat dari bulan Oktober tahun lepas. Parut pun susah nak hilang. So beliau nak cuba produk Shakle untuk perbaiki masalah jerawat.

Pertama kali cuba Vitamin C Saklee ni dan mula consume vitamin C dari bulan May 2017.

Dalam masa 3 bulan dan tak abis lagi sebotol Vitamin C tu jerawat dah kecut. Takda lagi naik jerawat besar ok kecik. Sekarang yang ada tinggal parut je lagi. Alhamdulillah.

Ok. Ni gee share gambar muka beliau sebelum dan selepas. Jelas nampak beza dia kan. Dalam 3 bulan jer dah dapat hasil macam ni. Baru amik Vitamin C.



Ok. Gee nak share secara ringkas kebaikan Vitamin C untuk kulit. 

Nama panjang vitamin C Shakled ialah SR VITAMIN C PLUS. Satu botol biasa boleh tahan hingga 5-6 bulan. 

- Membantu penghasilan collagen dalam tubuh
- Perlindungan daripada sinar UV
- Mengurangkan kesan sunburn
- Mengurangkan parut & masalah jerawat
- Membantu prevent masalah jerawat degil
- Menjadikan tona kulit lebih sekata
- Menggantikan tisu yang rosak & menyembukan luka
- Mencerahkan kulit secara semulajadi (Bukan muka sahaja tau)
- Membantu masalah kulit sensitif seperti resdung & eczema
- Mengatasi masalah jerawat pasir & nasi
- Mengurangkan kedutan & tanda penuaan
- Kulit lebih glowing & radiant


** Fakta Vitamin C Shaklee - 1 tablet membekalkan 7.5 biji buah oren **


Harga Vitamin C Shaklee? Sangat jimat dan mampu milik. Vitamin C antara paling laris untuk kulit. Tiap hari customer order. 






Hubungi Gee untuk dapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.


Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116

WhatsApp: click link http://Www.wasap.my/60135707812/

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih kerana memilih Shaklee!