Monday, October 23, 2017

My Shaklee Story: Jerawat Naik!


Kalini gee nak share testimoni gee sendiri.

Ni nak share muka naik jerawat pulak dah. Sedeh la jerawat naik.. merah-merah lulak tu naik dan macam ada isi dia putih cair.

Jerawat maxam ni memang sakit la kan dan memang boleh tinggal parut jika tak jaga betul.


Ok ni la gambar jerawat kat muka gee. 



Masa naik jerawat ni kan, gee perasan bab makanan ni korang mesti jaga!

Ni based on pengalaman gee sendiri. Bila tak jaga makan adoiii boleh naik jerawat kat muka. Jadi stresss!

Dan muka gee sebenarnya jarang la sangat jerawat tu naik. Jika ada pun 1, 2 biji tapi terus ok balik. Tali jerawat kalini memang agak lama gak la dari biasa. 


Ok. Apa yang gee buat?

Gee macam biasa memang ada consume protin ESP dan Vitamin C. 

Then gee tengok macam slow je jerawat nak surut tu so gee makan bawang putih!

Yes Bawang Putih!!!

Tapi yang ni gee makan bawang putih shaklee laa .. hihi




Nama dia GARLIC COMOLEX. Dia bawang putih versi tablet so senang nak amik and bau pun ok takda rasa bawang putih sangat. 

Korang ada jerawat or muka senang naik jerawat and jerawat non stop naik tu kan, WAJIB amik bawang putih atau Garlic Complex ni.

Sebab bawang putih dia bersifat antibiotik semulajadi, anti bakteria so dia berkesan untuk kawal dan sekat pertumbuhan jerawat!


Cuba tengok muka orang Korea, muka bersih licin dan jerawat macam tiada kan?

Sebabnya dorang rajin makan bawang putih mentah-mentah tiap hari!


Nah gee share kebaikan garlic untuk skin kita. 




* * *


Apa yang ada dalam set kecantikan kulit Shaklee?









Sepanjang Oktober 2017 ni Shaklee ada buat Promosi ESP!

So kena cepat grab & order sementara ada promosi ni ok.




Macam-macam ada kan? Yang ni korang kena hubungi gee untuk tau set mana yang betul-betul sesuai dan fokus dapat bantu masalah korang. 

Nanti gee akan bagi konsultasi & guide mana yang sesuai ok.  



* * * 



Hubungi Gee untuk dapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.


Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116

WhatsApp: click link http://Www.wasap.my/60135707812/

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih kerana memilih Shaklee!


Tuesday, October 17, 2017

Promosi Ostematrix 3 Hari!


Sempena Hari Osteoporisis Sedunia, Shaklee Malaysia buat promosi best!

Promosi dia,

Beli 3 botol Ostematrix dapat diskaun 5%! 

Tapi promosi ni valid untuk 3 hari saja yer 





Ok. Sekarang gee nak share apa Ostematrix ni pulak.


Bagi yang tak suka or jarang minum susu macam gee tu solution dia korang semua bolrh amik OSTEMATRIX. Cukup untuk bekal kalsium untuk tulang, sendi dan otot badan! Telan saja tau. Mudah!

Daripada tak ambil kalsium terus atleast bila consume Ostematrix ni dapat lah bekalan Kalsium, Magnesium, Vitamin D, fosforus, zinc, kuprum, mangan dan boron dalam tiap biji Ostematrix tu.





Jom Gee share kebaikan OSTEMATRIX:

-Menguatkan tulang dan gigi 
-Mengelakkan penyakit osteoporosis (tulang rapuh)
-Memulihkan kekejangan, kebas, sakit tulang belakang dan simpul biawak (bagi preggy mommy)
-Meringankan stress
-Menstabilkan tekanan darah
-Meringankan sakit ketika haid (Kelancaran saraf dan pengecutan otot memerlukan kalsium yang mencukupi. Dengan kalsium yang cukup, kita tak mudah senggugut, retensi air)
-Membantu kekal bertenaga dan bersemangat
-Membantu masalah gastrik
-Membantu dalam pengurusan badan
-Mengatasi sembelit
-Memudahkan rembesan keluar sisa dari perut dan usus
-Memperbaiki jantung berdebar & menstabilkan denyutan tidak sekata penyakit jantung
-Menggalakkan tidur yang lebih selesa
-Lebih mudah untuk bangun pagi
















Promosi Ostematrix hanya sah untuk 3 hari saja!







Hubungi Gee untuk dapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.


Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116

WhatsApp: click link http://Www.wasap.my/60135707812/

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih kerana memilih Shaklee!


Tuesday, October 10, 2017

PROMOSI ESP SEPANJANG OKTOBER 2017

Baru sempat nak update promosi ESP bulan ni. Tak terlambat lagi kan hihi

Ok. Sepanjang bulan Oktober shaklee bagi offer untuk ESP.





Ok. Gee share dulu manfaat dan kebaikan bila consume protien ESP ni;

✔️ ESP mencerahkan dan menjadikan tona kulit lebih sekata

✔️ ESP menghilangkan parut jerawat degil, parut jenis berlubang serta jeragat

✔️ ESP menjadikan kulit yang kusam tak bermaya kepada kulit yang lebih sihat serta GLOWING

✔️ ESP membantu mengecilkan pori muka dan mengurangkan masalah blackheads / whiteheads

✔️ ESP menjadikan kulit lebih tegang, anjal, gebuu serta awet muda

✔️ ESP membantu mengawal selera makan bagi mereka yang nak kurus

✔️ ESP membantu mencantikkan bentuk badan bagi mereka yang terlampau kurus

✔️ ESP memberikan rasa lebih bertenaga bagi mereka yang sering letih dan mudah mengantuk

✔️ ESP membantu menguatkan otot rahim bagi mereka yang sedang ikhtiar hamil

✔️ ESP membantu wanita hamil untuk kurang rasa letih, sakit-sakit badan, mengatasi masalah kencing manis serta dalam masa yang sama mencantikkan kulit terutama bagi mereka yang ada masalah kulit semasa hamil disebabkan hormon tidak stabil

✔️ Baby dalam perut juga mendapat khasiat bila si ibu consume ESP, inshaaAllah baby lahir kulit bersih putih cerah gebuuu

✔️ ESP bertindak sebagai milk booster bagi ibu-ibu yang menyusukan baby, inshaaAllah susu lebih banyak dan pekat


Yang paling best nya ESP nih boleh diamalkan oleh seisi keluarga (not recommended for age 12 years and below).











Ok. Untuk promosi ESP bulan ni, 

Beli 4 ESP dapat diskaun 5% 

4 x RM 170 = RM 680 
less 5% = RM 646


Tapi lebih jimat jika daftar ahli, penjimatan lebih RM 100! 

Nak tau berapa jom hubungi gee segera ok. 








Hubungi Gee untuk dapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.


Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116

WhatsApp: click link http://Www.wasap.my/60135707812/

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih kerana memilih Shaklee!