Saturday, September 16, 2017

Harga Vivix Murah 16 September 2017!





Vivix Murah 16 Sept!

Sebab apa?

Sebab promosi 16 Sept ni sahaja Sempena Hari Malaysia! 

Beli 2 botol Vivix dapat diskaun 5%!

Pada consumer baru boleh dapat untung besar lebih RM 100 sebab boleh dapat;

1. Diskaun 5% (RM 40)
2. FREE Membership worth RM 70
3. FREE Postage worth RM 10
4. Cash Bonus Extra 5%
5. Lucky Dip (Cabutan Bertuah dapat mana2 barang Shaklee-semua orang dapat!)

Wahh wahh banyak sangat untung tu kan!

Orang lama dah daftar Shaklee pun dapat untung dalam RM 80

Wah untunglah jadi ahli Shaklee
Ahli baru dapat untung 
Ahli lama pun dapat jimat jugak!

Jom dapatkan produk terbaik pada hari baik dan offer best ini! 16 September, hari ini ada offer best untuk uollss!!


Untuk order dan pertanyaan boleh klik link ini

http://www.wasap.my/60135707812/PromoVivix16Sept


* * * 


Antara lucky dip yang kami dapat harini, boleh tengok kod LD tu ok. 

Semua orang dapat luck dip ni tapi produk or barang Shaklee jer lain-lain. 

























Ada yang tanya gee jugak, beli Vivix je ke boleh dapat lucky dip? 

Tak. Mana-mana produk boleh beli. Asalkan cukup 200 point atau pembelian dalam RM800. 





Hubungi Gee untuk dapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.


Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116

WhatsApp: click link http://Www.wasap.my/60135707812/

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih kerana memilih Shaklee!




Monday, September 11, 2017

6 Tip Atasi Kulit Kering





Mereka yang mempunyai kulit kering akan nampak wajah kusam dan lebih tua dari usia sebenar. Bagi yang kerap terdedah pada cahaya matahari, kulit jenis kering ini berisiko untuk menjadi gelap dan berkedut. 


Ok. Sebelum itu, Gee nak berkongsi dulu PUNCA KULIT KERING.

• Kurang mengambil mineral yang jadi punca kulit kerana hidrasi

• Faktor keturunan atau genetik 

• Kesan sampingan mengambil ubatan

• Mengguna konsmetik yang tak sesuai dengan kulit seterusnya kulit jadi kering

• Kurang mengambil nutrisi daripada buah dan sayuran yang membekal vitamin baik untuk kulut & tubuh seperti vitamin E dan B2 serta mineral lain. 



6 TIP ATASI KULIT KERING
-------------------------------------------


1. Rajin minum air mineral 

Air juga penting untuk kulit. Bila cukup pengambilan air mieral ia dapat mencegah kulit kering dan kusam. Paling kurang kita digalak minum air 2.5 liter sehari atau 8 gelas air sehari untuk kulit lembap dan lembut. 


2. Bersenam secara teratur

Seperti kita tahu bersenam sangat banyak manfaat kepada tubuh. Bila bersenam kita mengeluarkan peluh  dan peluh itu membantu sel-sel kulit mati serta kotoran pada kulit keluar bersama. Jadi, tubuh menjadi lebih sihat dan segar.

Ingat! Selepas bersenam jangan biarkan kulit tidak dibersihkan kerana kotoran akan keluar sama.


3. Guna krim pelembap

Krim pelembap boleh membantu mengawal jumlah lembapan di bawah kulit. Jadi, amalkan menyapu krim pelembap di seluruh badan selepas mandi pada setiap pagi dan malam. 

Jika bekerja di dalam bilik berhawa dingin, wajib guna pelembap untuk mengunci tahap kelembapan kulit. 


4. Pengambilan lemak yang cukup

Bukan semua lemak tidak baik untuk kesihatan. Contohnya asid lemak Omega 3, ia boleh membantu menjaga kelembapan kulit dengan sifat anti radangnya. 

Lemak Omega 3 juga baik untuk jantung dan otak. Antara makanan yang mengandugi Omega 3 ialah kekacang, ikan salmon, buah kelapa & avokado. 


5. Mandi 2 kali sehari 

Biasakan diri mandi sekurangnya dua kali sehari. Mandi boleh membantu menghindar kulit daripada masalah kusam dan kering. Bila jumlah lembapan cukup maka kulit menjadi lebih lembut dan segar!


6. Makan buah kaya vitamin E

Antara makanan yang mengandungi vitamin E ialah kacang badam, kekacang. Vitamin E sangat baik untuk menjaga kelembapan kulit. 

Dia juga penting untuk menegangkan semula kulit wajah kita.


* * *


Selain daripada yang Gee share di atas, pengambilan suplemen yang sesuai juga boleh membantu melembapkan kulit dari dalam. Antara suplemen yang boleh diamalkan ialah;


Vitamin E Complex 

Selain melembapkan kulit, Vitamin E Complex juga mampu memulihkan struktur kulit, mengurangkan kedut, garis halus, parut, bintik penuaan dan melambatkan proses penuaan kulit.




Protien ESP 

Protien penting untuk membina sel-sel kulit baru. Kulit kering juga antara tanda sel kulit rosak. 

Jadi dengan pengambilan ESP yang konsisten, ia mampu memperbaiki kulit kita yang rosak, melembapkan kulit yang kering & menggelupas (kulit satu badan).




Collagen Powder 

Suplemen kolagen penting untuk memastikan kulit sentiasa sihat dan cantik. Kolagen akan ' pegang ' air pada kulit supaya kulit sentiasa lembap terutama di bahagian muka. 




Vivix 

Supleemen terbaik dari Shaklee. Vivix bertindak ke peringkat sel-sel kita paling kecil iaitu sel DNA. 

Bila konsisten amal Vivix ni gee perasan kulit tak kering tapi sentiasa moist lembap. 










Hubungi Gee untuk dapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.


Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116

WhatsApp: click link http://Www.wasap.my/60135707812/

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih kerana memilih Shaklee!



Sunday, September 10, 2017

Rahsia Kulit Berseri Dengan Set Radiant 4 Shaklee


Rahsia kulit berseri kini bukan rahsia lagi. Shaklee membawakan 4 nutrien penting untuk kecantikan dan kesihatan kulit kita luar dalam. 

PROMOSI SEPTEMBER - THE RADIANT FOUR

Apa yang special promo bulan ini Shaklee fokus untuk set kulit atau nama set dia SET RADIANT FOUR. Apa yang ada dalam set ni;

GLA COMPLEX 
ESP
COLLAGEN POWDER
VITAMIN C 


Ok fungsi dia meh Gee share untuk korang semua;


1. GLA COMPLEX - MELEMBAP KULIT 

Kulit yang sihat juga perlukan asid lemak terutama asid gamma linolenic, GLA. GLA penting untuk bmembantu kekalkan kelembapan kulit, melawan keradangan, kurangkan garal dan kulit bersisik. 



Malah, dalam GLA Shaklee juga ada vitamin E menjadikan dia sangat bagus untuk bagi kulit kita moist dan berseri serta boleh melambatkan proses penuaan kulit. 

Untuk orang perempuan GLA ni bantu kawal atur kitaran haid, melegakan senggugut & menangani simptom menopause. 


2. ESP - BINA SEL KULIT 

ESP ni best sebab dia ada protien lengkap. Protien ni sangat penting untuk membantu membina sel-sel badan & kulit yang sihat. So secara tak langsung kulit menjadi lebih sihat, berseri, cerah dan glowing.

Sebab tu yang ada masalah parut, bekas jerawat or strechmark boleh cepat pudar bila konsisten amalkan protien ESP. 




Kelebihan ESP; 

- Membekal asid amino penting yang badan kita tak boleh hasil untuk fungsi untuk kulit dan badan yang optimum
- Menyokong pengeluaran sel-sel kulit yang sihat
- Untuk pemulihan dan pembaikan sel dan tisu kulit
- Meghasilkan hormon yang sihat dan enzim penting untuk kulit
- Menyokong pengeluaran asid amino glutation yang membantu melindung sel-sel kulit dari rosak akibat cahaya matahari.


3. COLLAGEN POWDER - MENEGANG KULIT

Kolagen penting untuk kulit. Kolagen berupaya mengekalkan kulit anjal dan menghalang kulit daripada berkedut, berparut dan kendur. 

Bagusnya badan kita boleh hasil sendiri kolagen!

Tapi bila makin berumur level kolagen dalam badan makin kurang. So kulit berisiko untuk jadi kedutan, pigmentasi dan mendapat tanda penuaan lebih cepat dari usia.  



Bagi yang ada parut atau liang roma yang besar tu Gee rekomen amik suplemen kolagen. Boleh amalkan Collagen Powder Shaklee untuk dapat balik kulit yang sihat muda!

Apa yang specialnya Collagen Powder Shaklee; 

- menggunakan kolagen TULEN dan bermutu tinggi dari Red Snipper Scale yang hidup kat laut dalam
- berat molekular dalam 1000 Dalton, sangat rendah & ini buatkan dia sangat mudah diserap tubuh
- juga ada 7 ramuan lain yang membuat kolagen Shaklee lagi hebat iaitu ekstrak biji Camelia Japonica, kolagen ikan, ekstrak kerangan, Lactobacillus acidophilus, vitamin C dan vitamin B. 


4. VITAMIN C - MELINDUNGI KULIT 

Vitamin C tinggi antioksidan sangat bagus untuk kulit yang sihat dengan meneutralkan kerosakan akibat radikal bebas. 

Tapi tubuh tak boleh menghasilkan sendiri vitamin C. Sebab itu kita mesti megambil makanan kaya sumber vitamin C dan juga suplemen vitamin C. 

Salah satunya suplemen vitamin C dari Shaklee. Yang ni Gee sendiri memang consume. 



Kebaikan vitamin C Shaklee untuk kecantikan kulit; 

- Menggalak penghasilan kolagen dan regenerasi kulit

- Melindung kulit dari sinaran UV matahari yang boleh merosakkan kulit. Contohnya kulit kusam, sensitif, mudah jadi kemerahan, dan risiko jeragat. 

- Bagi yang ada jerawat vitamin c ni ibarat bff korang. Dia boleh prevent jerawat dan jerawat jadi cepat kecut if ada naik. 

- Mengurangkan kedutan

- Melegakan kulit kering dan kasar

- Membantu dalam penyembuhan luka



* * * 


Ada yang special tak beli set ni? Yes ada tau. Apa dia? 

Pembelian 1 Set Radiant 4 ini layak untuk dapat; 

- FREE PAPER BAG SHAKLEE FOR RADIANT SET
- E VOUCHER RM60 (untuk diskaun next purchase)
- CASH BONUS RM25
-BERPELUANG DAPAT HARGA AHLI (LESS 15-20%) - bagi mereka yang nak register ahli



Cantik kan Paper Bag Shaklee ni? 



Promosi untuk bulan SEPTEMBER ni saja yer. Jom grab sekarang while stock last!








Hubungi Gee untuk dapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.


Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116

WhatsApp: click link http://Www.wasap.my/60135707812/

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih kerana memilih Shaklee!