Showing posts with label kebaikan. Show all posts
Showing posts with label kebaikan. Show all posts

Monday, October 30, 2017

15 Kebaikan Urutan Bayi


Urutan bayi boleh memberi kesan positif untuk proses tumbesaran dan psikologi si manja. Setiap urutan ini akan membuatkan si manja berasa selamat dan secara tak langsung boleh merapatkan lagi jurang / hubungan antara si ibu bapa dengan si kecil.





Ok. Jom gee kongsikan apa kebaikan urutan pada bayi.


1. Menguatkan antibodi dan membantu bayi jarang sakit

2. Membantu si maja tidur lebih nenyak

3. Corak pemakanan lebih teratur

4.Melancarkan pencernaan si manja

5. Salah satu cara merapatkan hubungan antara si manja dengan ibu/bapa

6. Urutan buat adik rasa selesa

7. Melancarkan peredaran darah dan memperbaiki kesihatan kulit bayi

8. Bayi yang sering diurut akan jarang mengalami kolik, sembelit dan cirit-birit

9. Membuat otot bayi lebih kuat dan koordinasi tubuh lebih baik

10. Menguatkan sistem kekebalan tubuh bayi, jadi bayi tahan terhadap infeksi dan masalah kesihatan lain

11. Si kecil lebih periang dan kurang turun naik emosi dan tantrum. Emosi lebih stabil

12. Urutan boleh merangsang penghasilan hormon serotonin yang menjadikan si manja betasa lebih tenang

13. Menurunkan paras stress hormon di dalam badan si kecil

14. Bagi bayi pramatang, urutan bayi akan dapat membantu menaikkan berat badan

15. Menenangkan dan memberi rasa selesa pada bayi



sumber; majalah pa&ma



Friday, February 17, 2017

10 Sebab Wanita Suka Alfalfa Shaklee


Assalamualaikum & hi ;))




Kacip Fatimah Moden? Jamu moden?

Ada macam2 gelaran customer bagi kat Alfalfa Complex Shaklee. Sebab kebaikan dia banyak beri manfaat untuk kita wanita. Even gee sendiri memang dah lama makan Alfalfa ni. 


10 Kebaikan Afalfa Complex untuk wanita2;

Memperbaiki & mengurangkan keputihan 
Membuang angin dalam badan
Membantu mudah awas sekaligus elak sembelit 
Membantu merapatkan semula faraj
Melancarkan pengeluaran darah nifas 
Membantu percepatkan pemulihan & pengecutan rahim 
Memperbanyakkan susu ibu 
Menghangatkan hubungan suami isteri 
Menegangkan payudara 
Memberi kelegaan masa haid 
Mengatasi masalah bau badan 













So korang yang teringin nak mencuba Alfalfa ni Gee sangat rekomen sebab sangat2 baik untuk kesihatan dalaman kita wanita tak kira yang dah kawin or belum kawin. Lagipula kan Alfalfa ni juga boleh detox, bantu singkir toksin dari badan kita! Best kan? Nak membuan pun lancar tau sebab ada fiber dalam dia. 


Dan berita baiknya untuk bulan Februari ni ada Promosi Alfalfa Complex, Beli 1 Percuma 1! Waaa... best kan?! Gee sendiri memang dah beli dah, amik botol pek besar yang 700biji terus tu senang. 

Alfalfa Complex Shaklee ni ada 2 Pek tau;

330 biji - biasa tahan dlm 1-2 bulan*
700 biji - biasa tahan 2-3 bulan*

*Tapi ni bergantung kepada berapa hiji korang makan sehari. Macam gee 10 biji sehari la ikut cadangan dia. 



.
Macam ni la rupa Alfalfa Shaklee




Hubungi gee untuk dapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.

Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116

SMS/WhatsApp: 013-5707812

FB: Ziana Eunos

Terima Kasih kerana memilih Shaklee!