Showing posts with label vitamin e. Show all posts
Showing posts with label vitamin e. Show all posts

Monday, September 11, 2017

6 Tip Atasi Kulit Kering





Mereka yang mempunyai kulit kering akan nampak wajah kusam dan lebih tua dari usia sebenar. Bagi yang kerap terdedah pada cahaya matahari, kulit jenis kering ini berisiko untuk menjadi gelap dan berkedut. 


Ok. Sebelum itu, Gee nak berkongsi dulu PUNCA KULIT KERING.

• Kurang mengambil mineral yang jadi punca kulit kerana hidrasi

• Faktor keturunan atau genetik 

• Kesan sampingan mengambil ubatan

• Mengguna konsmetik yang tak sesuai dengan kulit seterusnya kulit jadi kering

• Kurang mengambil nutrisi daripada buah dan sayuran yang membekal vitamin baik untuk kulut & tubuh seperti vitamin E dan B2 serta mineral lain. 



6 TIP ATASI KULIT KERING
-------------------------------------------


1. Rajin minum air mineral 

Air juga penting untuk kulit. Bila cukup pengambilan air mieral ia dapat mencegah kulit kering dan kusam. Paling kurang kita digalak minum air 2.5 liter sehari atau 8 gelas air sehari untuk kulit lembap dan lembut. 


2. Bersenam secara teratur

Seperti kita tahu bersenam sangat banyak manfaat kepada tubuh. Bila bersenam kita mengeluarkan peluh  dan peluh itu membantu sel-sel kulit mati serta kotoran pada kulit keluar bersama. Jadi, tubuh menjadi lebih sihat dan segar.

Ingat! Selepas bersenam jangan biarkan kulit tidak dibersihkan kerana kotoran akan keluar sama.


3. Guna krim pelembap

Krim pelembap boleh membantu mengawal jumlah lembapan di bawah kulit. Jadi, amalkan menyapu krim pelembap di seluruh badan selepas mandi pada setiap pagi dan malam. 

Jika bekerja di dalam bilik berhawa dingin, wajib guna pelembap untuk mengunci tahap kelembapan kulit. 


4. Pengambilan lemak yang cukup

Bukan semua lemak tidak baik untuk kesihatan. Contohnya asid lemak Omega 3, ia boleh membantu menjaga kelembapan kulit dengan sifat anti radangnya. 

Lemak Omega 3 juga baik untuk jantung dan otak. Antara makanan yang mengandugi Omega 3 ialah kekacang, ikan salmon, buah kelapa & avokado. 


5. Mandi 2 kali sehari 

Biasakan diri mandi sekurangnya dua kali sehari. Mandi boleh membantu menghindar kulit daripada masalah kusam dan kering. Bila jumlah lembapan cukup maka kulit menjadi lebih lembut dan segar!


6. Makan buah kaya vitamin E

Antara makanan yang mengandungi vitamin E ialah kacang badam, kekacang. Vitamin E sangat baik untuk menjaga kelembapan kulit. 

Dia juga penting untuk menegangkan semula kulit wajah kita.


* * *


Selain daripada yang Gee share di atas, pengambilan suplemen yang sesuai juga boleh membantu melembapkan kulit dari dalam. Antara suplemen yang boleh diamalkan ialah;


Vitamin E Complex 

Selain melembapkan kulit, Vitamin E Complex juga mampu memulihkan struktur kulit, mengurangkan kedut, garis halus, parut, bintik penuaan dan melambatkan proses penuaan kulit.




Protien ESP 

Protien penting untuk membina sel-sel kulit baru. Kulit kering juga antara tanda sel kulit rosak. 

Jadi dengan pengambilan ESP yang konsisten, ia mampu memperbaiki kulit kita yang rosak, melembapkan kulit yang kering & menggelupas (kulit satu badan).




Collagen Powder 

Suplemen kolagen penting untuk memastikan kulit sentiasa sihat dan cantik. Kolagen akan ' pegang ' air pada kulit supaya kulit sentiasa lembap terutama di bahagian muka. 




Vivix 

Supleemen terbaik dari Shaklee. Vivix bertindak ke peringkat sel-sel kita paling kecil iaitu sel DNA. 

Bila konsisten amal Vivix ni gee perasan kulit tak kering tapi sentiasa moist lembap. 










Hubungi Gee untuk dapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.


Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116

WhatsApp: click link http://Www.wasap.my/60135707812/

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih kerana memilih Shaklee!



Wednesday, May 3, 2017

Jom Buat Masker Vitamin E Shaklee!


Assalamualaikum dan hi ;)

Dah lama Gee tak berupdate blog ni kan. Apa kabar semua? Terima kasih buat korang yang rajin singgah blog Gee ni yer. Hihi


Entri kalini Gee nak share pengalaman sendiri guna masker Vitamin E Complex Shaklee. Masker Vitamin E ni antara yang paling suka dan rajin buat tau. Sebab efek dia best sangat!


Bila waktu Gee selalu buat masker Vitamin E Complex? 

>> Gee suka buat waktu malam sebelum tidur. Esok pagi baru cuci muka tu. 


Apa yang best lepas guna masker Vitamin E Complex? 

>> Ikut pengalaman Gee sendiri lah kan, kulit muka tu rasa licin, lebih halus. Minyak pun macam berkurang kat muka. Lagi satu ada jerawat naik time tu dia cepat kecut. Yang kulit kering tu macam jadi lembap jer. Bab parut tu best boleh pudar! Tapi korang ken rajin buat lah yer. 


Ni sikit gambaran Gee sapu masker Vitamin E Complex kat muka. 



Sebelum tu Gee nak share ringkas kebaikan Vitamin E untuk kulit ni;

•Kulit jadi lebih LICIN, LEMBUT dan HALUS
•Bantu atasi KULIT KERING, menggelupas
•Bantu kurangkan KEDUT & GARIS HALUS
•Kulit jadi lebih GLOWING dan tak kusam
•Bantu hilang PARUT dan JERAWAT
•Bantu kulit yang cepat SUNBURN
•Melindung kulit dari uv/cahaya matahari & pencemaran
•Mengurangkan masalah BLACKHEADS & WHITEHEADS
•Melambatkan proses PENUAAN


Untuk JERAGAT, Vitamin E bertindak dengan cara;

•Mencerahkan tona kulit
•Menegangkan kulit wajah
•Melancarkan peredaran darah ke wajah 
•Meningkatkan penulihan sel2 rosak
•Menghalang penghasilan bintik hitam akibat keba sunburn
•Meningkatkan proses rejuvenasi kulit


Preggy mummy yang dah lepas bersalin tu boleh consume vitamin E untuk bantu pudarkan kesan STRECH MARK. Bonus kulit cantik dan tak kering.


Jom korang buat masker Vitamin E Complex! Seriuss best tak nyesal bust tau. 






Hubungi Gee untuk dapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.


Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116

WhatsApp: click link http://Www.wasap.my/60135707812/

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih kerana memilih Shaklee!



Sunday, February 26, 2017

Set Kecantikan Shaklee


Assalamualaikum & hi ;))

Pernah cuba suplemen untuk Set Kecantikan Shaklee ke? Set Kecantikan Shaklee ni memang hot demand! Yang order dengan gee memang hari2 carik set cantik ni.

Ok. Apa yang ada dalam Set Kecantikan Shaklee?


1. Sustained Release Vita C Plus 

•Tinggi antioksidan untuk melindung kulit daripada pencemaran 
•Merangsang penghasilan kolagen kulit secara semulajadi (kulit jadi lebih lembut, anjal dan kenyal)
•Mencerahkan kulit secara semulajadi
•Mencegah & mengecutkan jerawat
•Menyekat pigmen penyebab utama jeragat!


2. Vita E Complex 

•Menjaga kesegaran & keremajaan kulit
•Melindungi kulit dari sinaran UV, matahari
•Membaiki kulit kering agar sentiasa lembap 
•Memudarkan kesan parut & jeragat
•Mengurangkan kedutan, garus halus, bintik penuaan
•Menghapuskan radikal bebas yang boleh merosakkan sel2


3. ESP - Energizing Soy Protien

•Agen anti-Penuaan
•Menghasilkan sel2 kulit baru yang lebih sihat dan cantik (setiap 28 hari sel kulit kita bertukar baru)
•Menghalang pertumbuhan jerawat
•Memudarkan bekas jerawat hitam & parut
•Memberi keanjalan kepada kulit
•Mencerahkan kulit satu badan 
•Memperbaiki masalah kulit berminyak
•Mempercepatkan penyembuhan luka


4. B-complex 

•Melembapkan kulit dari dalam
•Memperbaiki jerawat
•Mencegah pigmentasi 
•Menenangkan kulit yang gatal2
•Melancarkan peredaran darah sekaligus menampakkan wajah lebih muda & berseri!


* * *

Set apa yang paling femes? Ni paling ramai nak tau kan? 













Set2 kat atas ni memang biasa customer order. Selain set yang gee bagitau ni, ada dua lagi suplemen yang memang power lagi kesan dia. Dua item ni memang Premium sikit la harga dia. Hihi. Tapi efek dia lagi cepat & mervelous orang cakap! Heee


Apa dia? 

1 - Collagen Powder ( kolagen booster, kesan seawal 3-4 kotak) 

2 - Vivix ( tonik antipenuaan, dia bertindak perbaiki ke peringkat DNA kita )






Hubungi gee untuk dapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.


Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116


FB: Ziana Eunos


Terima Kasih kerana memilih Shaklee!





Sunday, February 19, 2017

Vitamin E untuk Parut


Assalamualaikum & hi ;)

Ada yang bermasalah dengan parut ke? Untuk parut ni ada beberapa pilihan suplemen yang boleh membantu parut pudar & hilang. Tapi entri kalini gee share dulu tentang vitamin E ok. 

Vitamin E Complex! Ni satu lagi vitamin yang femes untuk kulit kita. Even Gee sendiri pun ada makan & memang best. Puas hati sangat tau sebab kulit pun macam lebih bersih dan licin gee rasa.  Dan bila ada jerawat lepastu ada parut kan tinggal tapi bila amal vitamin E takda parut tinggal tau. Tapi kena rajin amal dan makan tiap hari lah yer. InshaAllah berkesan dan puas tengok wajah TAPI mesti dengan cara pengambilan yang betul k. 



Macam nilah rupa vitamin E shaklee.. 
bentuk capsul so korang telan aje udah hihi


Kebaikan Vitamin E untuk kulit;

1- Kulit menjadi lebih LICIN, LEMBUT dan HALUS
2- Membantu mengatasi KULIT KERING, menggelupas (kerap kena aircond memang wajibul amik k)
3- Membantu mengurangkan KEDUT & GARIS HALUS
4- Kulit jadi lebih GLOWING dan tak kusam
5- Membantu menghilangkan PARUT dan JERAWAT
6- Membantu kulit yang cepat SUNBURN
7- Melindung kulit dari uv/cahaya matahari & pencemaran
8- Mengurangkan masalah BLACKHEADS & WHITEHEADS
9- Melambatkan proses PENUAAN dan tanda2 penuaan!


Vitamin E juga boleh membantu korang yang ada masalah jeragat dengan cara; 

>> Mencerahkan tona kulit
>> Menegangkan kulit wajah
>> Melancarkan peredaran darah ke wajah 
>> Meningkatkan pemulihan sel2 rosak
>> Menghalang penghasilan bintik hitam akibat kena sunburn
>> Meningkatkan proses rejuvenasi kulit


Satu lagi, preggy mummy yang dah lepas bersalin tu pun boleh consume vitamin E ni untuk membantu memudarkan kesan2 STRECH MARK dan parut. Bonuss kulit cantik dan tak kering. Dan untuk LELAKI, vitamin E ni bagus untuk meningkatkan KUALITI & KUANTITI sperm!


Jom tengok testimoni vitamin E shaklee~
















Hubungi gee untuk dapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.


Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116

SMS/WhatsApp: 013-5707812

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih kerana memilih Shaklee!






Thursday, August 25, 2016

Kulit cantik selepas makan set cantik trio Shaklee


Assalamualaikum dan selamat sejahtera

Gee yakin apabila dalaman kita sihat maka luaran juga secara tak langsung akan sihat dan cantik! Jadi penjagaan dalaman sangat2 penting terutama mereka yang inginkan kulit cantik. Kebanyakan kita ramai yang menggunakan produk penjagaan kulit dari luar semata malangnya ia hanya menjaga dari luar sahaja. Sendangkan akar kulit di dalam masih lagi bermasalah makan agak sukar untuk mendapatkan kulit yang sihat dan cantik.


Entri kali ini saja gee nak berkongsi testimony dari salah seorang customer gee . Beliau mengamalkan set kecantikan Shaklee iaitu ESP, vitamin C dan vitamin E. yang paling penting untuk pengamal suplemen ini mesti rajin dan konsisten mengambilnya setia hari.




 Antara ESP yang diambil beliau :)



Apa kelebihan set trio cantik ini?


ESP (Energizing Soy Protien)

  • Paling basic untuk kulit sebab protein sangat penting untuk membina dan memperbaiki sel-sel kulit baru yang lebih sihat dan cantik. Tau tak setiap 28 hari kulit kita akan bertukar baru. Sebab itu kulit yang kekurangan protein akan kelihatan kusam, parut bekas jerawat Nampak kehitaman, kulit kasar dan kurang anjal. 



Vitamin C

  • Sangat penting untuk kecantikan kulit. Vitamin C penting dalam penghasilan kolagen dalam kulit secara semulajadi. Perlu kita ingat ya, makin kita berumur makin kurang kolagen dalam badan. Sebab itu pentingnya vitamin C untuk diambil setiap hari.
  • Antaraf fungsi vitamin C untuk kecantikan adalah mengekalkan integrity tisu badan seperti kulit, lapisan mukosa oleh itu kulit akan kelihatan lebih cerah, berseri, tegang dan licin. Juga membantu menghilangkan kesan jeragat dan bintik hitam pada kulit akibat terdedah kepada cahaya matahari. 



Vitamin E

  • Terkenal dengan gelaran vitamin awet muda. Penting untuk membantu melambatkan proses penuaan kulit. Vitamin E juga mengurangkan kedut, garis halus, kesan2 parut dan bintik penuaan pada kulit. Malah ia mampu memulihkan tekstir kulit dan tona muka , dada dan otot peha serta menghalang dan melindungi kulit daripada cahaya matahari yang boleh menyebabkan sunburn. 


 Trio Set Cantik yang paling larisss



Vitamin Shaklee ini semua dicipta oleh saintis, doctor pakar 
dan mempunyai klinikal test yang kukuh. Jadi ia sememangnya selamat. 













Hubungi saya untuk mendapatkan maklumat lebih lanjt tentang produk Shaklee , proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga dapatkan harga istimewa bagi setiap produk Shaklee .


Nurzhiana Mohd Yunus

Shaklee Independent Distributor - ID 1085116

sms/whatsapp : 0135707812

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih memilih Shaklee ;)