Showing posts with label vitamin C. Show all posts
Showing posts with label vitamin C. Show all posts

Friday, August 11, 2017

2 Produk Shaklee yang Paling Gee Suka


Dalam banyak suplemen Shaklee tu ada dua item yang gee paling suka. Dua ni jugak yang gee mula mula amik sejak kenal Shaklee.

Sebab apa? Ok jom Gee share sikit kat korang yer.


VITAMIN C PLUS 




Ni yang pertama gee consume dulu. Memang jatuh cinta terus. Mula dulu amik untuk kulit. Tapi tak sangka resdung pulak ok skali. Gee dulu jenis slalu bersin, hidung sensitif if kena habuk or debu. Kerap selsema. Alhamdulillah sekarang dah ok. 

Part kulit memang best la vitamin C ni. Jerawat memang jarang sangat dah naik. Ada pun naik dia cepat kecut. Parut takda yang tinggal. Biasa akan cepat hilang. 

Kulit muka jugak Gee rasa lebih lembut banding dulu. Sebab dulu muka gee ada jerawat pasir. Rasa la kasar dan tak licin bila pegang muka tu. 


ESP - Energizing Soy Protien




Ni paling best. Sedap pun ya. Paling syok tu kenyang sangat la minum seshake ESP ni tiap pagi. Gee suka amik pagi sebab jarang nak amik heavy meal pagi tu kan. 

Untuk kulit among the best & must! Sebab protien ESP ni penting untuk renew sel kulit kita. Once konsisten amik ESP ni kan, boleh rasa kulit jadi lebih cerah, tegang, parut pudar, kulit berminyak dah ok, jarang kena sunburn dan berat pun mantain yer. Best kan. 


Gee nak share jugak even rasa segan ni hihihi. Muka 3 tahun lepas. Hehe 

Macam kureng tembam dah tang pipi.




Jika tanya tang berat tu, berat gee memang lebih kurang jer dari dulu. Tak berubah. Cuma rasa badan rasa lebih sihat. 

Syukur Alhamdulillah Ya Allah.









Hubungi Gee untuk dapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.


Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116

WhatsApp: click link http://Www.wasap.my/60135707812/

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih kerana memilih Shaklee!









Friday, August 4, 2017

Testimoni Vitamin C untuk Jerawat


Muka banyak naik jerawat?

Harini Gee nak share satu testimoni dari customer Gee sendiri.

Customer gee ni amik Vitamin C untuk jerawat. Mula-mula beliau cerita kat gee yang muka kerap naik jerawat dari bulan Oktober tahun lepas. Parut pun susah nak hilang. So beliau nak cuba produk Shakle untuk perbaiki masalah jerawat.

Pertama kali cuba Vitamin C Saklee ni dan mula consume vitamin C dari bulan May 2017.

Dalam masa 3 bulan dan tak abis lagi sebotol Vitamin C tu jerawat dah kecut. Takda lagi naik jerawat besar ok kecik. Sekarang yang ada tinggal parut je lagi. Alhamdulillah.

Ok. Ni gee share gambar muka beliau sebelum dan selepas. Jelas nampak beza dia kan. Dalam 3 bulan jer dah dapat hasil macam ni. Baru amik Vitamin C.



Ok. Gee nak share secara ringkas kebaikan Vitamin C untuk kulit. 

Nama panjang vitamin C Shakled ialah SR VITAMIN C PLUS. Satu botol biasa boleh tahan hingga 5-6 bulan. 

- Membantu penghasilan collagen dalam tubuh
- Perlindungan daripada sinar UV
- Mengurangkan kesan sunburn
- Mengurangkan parut & masalah jerawat
- Membantu prevent masalah jerawat degil
- Menjadikan tona kulit lebih sekata
- Menggantikan tisu yang rosak & menyembukan luka
- Mencerahkan kulit secara semulajadi (Bukan muka sahaja tau)
- Membantu masalah kulit sensitif seperti resdung & eczema
- Mengatasi masalah jerawat pasir & nasi
- Mengurangkan kedutan & tanda penuaan
- Kulit lebih glowing & radiant


** Fakta Vitamin C Shaklee - 1 tablet membekalkan 7.5 biji buah oren **


Harga Vitamin C Shaklee? Sangat jimat dan mampu milik. Vitamin C antara paling laris untuk kulit. Tiap hari customer order. 






Hubungi Gee untuk dapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.


Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116

WhatsApp: click link http://Www.wasap.my/60135707812/

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih kerana memilih Shaklee!



Thursday, August 3, 2017

Promosi Shaklee 2017


Promosi Shaklee Malaysia sepanjang bulan Ogos 2017


1.  Promosi Omega Guard
----------------------------

Setiap pembelian 5 botol Omega dalam satu resit, korang layak dapat; 

Baucer RM60 (RM20 X 3)

Jika tambah lagi belian 3 botol Omega Guard, korang layak dapat;

Free Shaklee Membership (bernilai RM70)
Cash Bonus 5% (bernilai RM40)

Best kan! Dapat baucer lepastu dapat lagi free membership dan masuk duit lagi dalam akaun bulan depan. Dan semua ni Jimat RM180 yer ^_^






2. Promosi Merdeka - 60 
---------------------------

Promosi ni khas untuk Ahli Baru yang mendaftar Shaklee bulan Ogos ni. Dia tak kira nak makan sendiri atau untuk bisnes ke terpulang. 

Bila berdaftar sebanyak RM80, lepastu buat belian produk Shaklee minimum 100 uv atau belian dalam RM400 dan ke atas dalam 1 resit nanti korang layak dapat;

a) Shaker Shaklee in Coral Orange yang berharga RM18 saja



b) 1 botol Vitamin C Plus dengan harga RM60 sahaja (normal price rm104) 

* Boleh amik salah satu atau keduanya skali







3. Promosi Raikan Wanita 
----------------------------

Offer menarik untuk kaum wanita, Setiap pembelian set di bawah, korang boleh beli Follow Your Heart Thumbler dari Shaklee yang berharga RM23.32 sahaja (worth Rm80). 




> Ever Vibrant Set <

Multivitamin Vitalea 
B Complex
Vitamin C 
Protien ESP 
Omega Guard - Omega 3
GLA Complex 




> Prenatal Set <

Multivitamin Vitalea 
B Complex 
Vitamin C 
Protien ESP 
Ostematrix - kalsium 
Omega Guard - Omega 3


> Postnatal Set <

Vitalea - multivitamin
B Complex 
Vitamin C 
Protien ESP
Ostematrix - kalsium
Omega Guard - Omega 3
Alfalfa Complex 


Thumbler Merah menyala. Cantik kan :))



Jom kita sama-sama meraikan / reward diri sendiri & orang tersayang dengan wanita bulan ni yer ;))


PROMOSI SAH SEPANJANG BULAN OGOS 2017 INI SAJA!


Jom cepat sementara ada stok lagi ni ok ^_^










Hubungi Gee untuk dapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.


Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116

WhatsApp: click link http://Www.wasap.my/60135707812/

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih kerana memilih Shaklee!




Friday, July 28, 2017

Review Shaklee: Vitamin C

SENANG KENA SELSEMA, BERSIN

Dulu- dulu kan gee ni memang jenis antibodi lemah. Mudah selsema dan pakej skali dengan bersin yang tak berhenti bila dah mula. Lebih kurang resdung lah kan. 

Bila kena debu or habuk sikit je memang senang sangat la bersin tu. Bila dah mula tu nonstop la bersin sampai hidung merah, berair, mata pun merah dan kemudian terus dapat selsema dan demam skali dapat. Satu pakej skali kot. 





But now Alhamdulillah sangat. Kesihatan Gee lagi baik dari 3 tahun lepas. Jarang sangat dah kena bersin & selsema ni. Even sakit pun cepat baik. 

Syukur ya Allah. Ni semua asbab Gee rajin dan konsisten amal VITAMIN C SHAKLEE dan dengan izin Allah jua kan. Alhamdulillah~



Sebotol ni biasa tahan hingga 5-6 bulan


Vitamin C Shaklee ni sangat bagus untuk korang yang senang jatuh sakit. Sistem imun badan lemah ke. Dia akan bantu tingkatkan sistem pertahanan badan. InshaAllah kita ikhtiar.

.

Ok. Gee share secara ringkas kebaikan Vitamin C Shaklee ni. 

•Mengatasi masalah jerawat degil, jerawat pasir & nasi
•Membantu mengurangkan kadar kolestrol dalam darah. 
•Mempertingkatkan sistem pertahanan badan. 
•Melembapkan kulit dari dalam
•Mengurangkan simptom demam
•Menguatkan dinding salur darah. 
•Mengurangkan kedut & tanda penuaan
•Membaiki parut pada kulit. 
•Membantu kulit sensitif seperti eczema & resdung
•Menjadikan kulit lebih cerah secara semulajadi
•Menghilangkan jerawat dan pigmentasi. 
•Mencantikkan/menghaluskan kulit
•Merangsang pembentukan kolagen dalam badan
•Mencegah dan memerangi kanser
•Memperbaiki insomnia
•Mempercepatkan waktu pemulihan demam/selsema
•Melindungi kulit dari terdedah kepada radikal bebas, sinaran matahari dan UV
•Membantu menyembuhkan luka dengan cepat
•Memperbaiki gusi berdarah









Hubungi Gee untuk dapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.


Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116

WhatsApp: click link http://Www.wasap.my/60135707812/

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih kerana memilih Shaklee!




Friday, July 21, 2017

10 Tips Jerawat Patut Anda Amik Tahu

Gee banyak dapat mesej dari prospek dan customer yang ada problem JERAWAT ni. 

So Gee nak share sikit tips untuk yang ada masalah jerawat. 


1- Paling penting JAGA MAKAN. Elak fast food, junk food. Senang citer makan yang sihat2 la. 

2- Detox badan buang toksin. Jerawat ni tanda badan ada toksin. So wajib detox!

3- Jangan sesekali kacau jerawat. Jerawat pecah memang potensi tinggi untuk naik balik jerawat area tu. 

4- Rajin cuci muka. Pencuci muka pun kena pilih yang sesuai. Jangan main beli jer tu yang jerawat tak elok-elok.

5- Rajin makan vitamin C. Vitamin C ni tinggi antioksidan untuk lawan radikal bebas. Radikal bebas ni juga boleh sebab jerawat. Paling penting vitamin C sangat penting untuk sintesis collagen dalam badan kita. 

6- Makan bawang putih. Ada berani. Bawang putih ni antibioti semulajadi, antibakteria. So dia boleh bantu bunuh bakteria jerawat. Kalau muka jenis jerawat sentiasa naik jer wajib sangat amik. Tapi uolls tak berani makan kan? Amik Garlic tablet dari Shaklee.

7- Jangan STESSS! Makin stress makin naik jerawat.

8- Jaga kebersihan diri. Contoh bantal sarung tilam tu mesti rajin cuci kalau boleh tiap minggu. Kadang kita dok jaga benda lain tapi tak sedar benda remeh macam ni yang jadi faktor jerawat jugak. 

9- BERSABAR! Nak rawat jerawat wajib bersabar. Memang amik masa. Adik Gee ada masalah jerawat memang amik masa sangat. 

10- KONSISTEN. Rawatan untuk jerawat perlu usaha yang konsisten ok. Nak tengok muka cantik bersih licin dari jerawat bawak2 lah konsisten dan rajin buat. 


Ok. Tu dulu gee share setakat ni. Moga bermanfaat . Boleh share jika rasa dapat bantu korang ok. 


× × ×


Selain dari tu, gee nak share skali supleme untuk kulit jerawat. Suplemen ni untuk bantu rawat dari dalam. 





ALFALFA COMPLEX 
- agen detox yg bantu membuang toksik dalam badan & usus, membersihkan darah. Usus kotor antara punca jerawat naik

GLA COMPLEX
- bantu menstabilkan hormon dalam badan. Hormon juga sebab jerawat naik. 

VITAMIN C
-vitami penting utk mengekalkan kecantikan kulit. Membantu mengatasi masalah jerawat dengan menghasilkan kolagen yg cukup untuk kulit. Jerawat cepat kecut.

ESP
-membekalkan protin yg cukup untuk kulit. Protin bantu renew kulit baru yang lebih sihat. Kulit akan jadi lebih sihat, bersih, anjal dan cerah. Memudarkan parut bekas jerawat hitam!

B-COMPLEX 
-vitamin anti stress. Stress juga menyebabkan jerawat makin banyak & teruk.

GARLIC
-antibiotik semulajadi untuk tubuh yg membantu membunuh bakteria pada kulit yg menyebabkan jerawat. Memakan garlic adalah satu petua kecantikan orang Korea.



Testimoni yang guna dan amal set jerawat shaklee. 












, , 








Hubungi Gee untuk dapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.


Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116

WhatsApp: click link http://Www.wasap.my/60135707812/

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih kerana memilih Shaklee!



Monday, May 15, 2017

Set Jerawat Bajet dan Mampu Milik!


Assalamualaikum dan hi semua ;)

Harini gee nak share dua suplemen yang bagus untuk JERAWAT. Sejak akhir ni gee selalu dapat pm/wassap dari customer yang ada problem jerawat. 

Gee tau jerawat ni memang mencabar kan. Muka gee bila naik jerawat 2, 3 ketul dah risau gelabah semua. Apatah lagi muka orang yang banyak jerawat tu kan. 

Ada yang dah try macam-macam tapi JERAWAT still susah nak hilang kan? 

Apa kata cuba rawat dari dalam dulu. So gee rekomen Set Jerawat ni untuk korang. Kombo SR VITAMIN C PLUS GARLIC COMPEX!





Set ni dah lah murah, tahan lama pulak tau! Memang SET BUDGET untuk korang yang under BUDGET. Kombo dua ni memang POWER MEMBUNUH JERAWAT! Lagi-lagi jerawat degil tu. 

InshaAllah bila korang rajin dan konsisten makan nanti memang susah lah jerawat tuh nak naik. Hihi 


Meh gee share kebaikan kombo jerawat ni untuk korang ok. 


1. SR VITAMIN C PLUS (Tahan 6 Bulan)

- Perlindungan daripada sinar UV
- Mengurangkan kesan sunburn
-  Mengurangkan parut & masalah jerawat
-  Membantu prevent masalah jerawat degil.
-  Menjadikan tona kulit lebih sekata.
-   Menggantikan tisu yang rosak & menyembukan luka
-   Mencerahkan kulit secara semulajadi (Bukan muka sahaja tau)
-    Membantu masalah kulit sensitif seperti resdung & eczema
-    Mengatasi masalah jerawat pasir & nasi
-    Mengurangkan kedutan & tanda penuaan
-    Kulit lebih glowing & radiant.


2. GARLIC COMPLEX (Tahan 2 Bulan)

- Anti-Kulat, Anti-Bakteria, Anti-Oksidant, Anti-Biotik
- Anti-Bakteria membunuh bakteria, membantutkan pertumbuhan bakteria yang punca utama jerawat.
- Bunuh kuman penyebab jerawat.
- Jerawat jadi segan nak tumbuh.
- Kurangkan rasa sakit & pedih akibat jerawat.
- Menghalang penyakit berjangkit seperti selsema dan kulat (ANTIBIOTIK)
- Menghapuskan masalah keputihan kronik.
- Cuci darah membunuh kuman dalam darah.
- Kekalkan tekanan darah dan paras kolesterol yang sihat.


Dan bestnya kombo ni bukan untuk JERAWAT je, tapi untuk KESIHATAN OVERALL jugak tau! Seronok kan. Hee





* * *




Special untuk customers gee, gee akan ajarkan TIPS untuk menggunakan both ni sebagai Masker & sapuan dari luar untuk hasil yang maksimum. 

EXCLUSIVE CONSULTATION untuk customers yang purchase dari Gee semestinya! 

Whatssap: 013-5707812




Sunday, April 9, 2017

Akibat Salah Guna Skincare (Testimoni Set Kecantikan Shaklee)


Assalamualaikum dan hi semua ;)

Harini Gee nak share satu testimoni terbaru dari rakan rakan pengedar Shaklee grup besar kami di telegram S2UMarvelous. 


"Akibat Salah Guna Skincare"





Gambar kiri: 25/6/2016 (sebelum kenal shaklee)
-------------------------------------


Setelah hampir 10 BULAN consume #shaklee . Baru malam ni berani nak share gambar closed up camni. 

Ya kawan kawan, muka Faezatul pernah berjerawat teruk. Jerawat yang besar-besar, merah & bernanah ranum kat dalam tuh! Sakitnya Ya Allah.

Part paling sedih bila jerawat tuh boleh meletup anytime dia suka. Kadang tak sedar pun, tengok2 kat telekung dah ada darah kot! Geli kan tengok? Puncanya? Salah pakai skincare (tak mau mention skincare apa), mungkin sesuai dengan orang lain tapi BUKAN SAYA. 

Salah Faezatul juga gatai sangat nak try padan muka! Terpengaruh sangat dengan iklan claimed cantik advanced.


Gambar kanan : 2/4/2017
-----------------------------------------

Ikhtiar Faezatul dengan Shaklee bermula dengan Vitamine & ESP. Follow guide dari ummi saya, Dr. Ainniah. Alhamdulillah 2 minggu pertama dah nampak perubahan ketara. JERAWAT yang membengkak MAKIN KECUT, PARUT MAKIN PUDAR! Seronoknya tengok ;))

Masa tu, dah betul betul rasa yakin dengan Shaklee neh. Sebulan lepas tu, faezatul slowly add on #Vitaminc #Bcomplex #GlaComplex #Nutriwhite Cleanser. 

Perubahan makin ketara tapi lambat progressnya. November 2016, Faezatul add on #Alfalfacomplex dan Faezatul akui kagum dengan 'kerja' Alfalfa neh. Dia speed up healing process & total detox kulit Faezatul. Alhamdulillah happy sangat ya Allah!

Start dari 'trauma' lampau, Faezatul dah tak pakai skincare langsung sampai la ni. 

Untuk luaran pula, Faezatul cuma sapu krim luar iaitu #HerbalBlend sebagai pelembab dan penghilang parut. Best sangat! Sebab tak berminyak, sejuk ja rasa kat kulit saya.

Yang tinggal la ni si parut merah2 yang dok ketegaq takmau hilang tu. Ada lagi dalam 30%. Nampak gaya memang kena ratah ESP sngguh sungguh lepas neh. Hihi. 

Kredit to Feazatul~



Alhamdulillah. Gee nak ucap terima kasih pada Faezatu kerana sudi brrkongsi. Semoga ia boleh jadi inspirasi pada koramg yang ada problem kulit macam tu. Jika berikhtiar dengan produk yang sesuai inshaAllah pasti boleh. 





Wednesday, March 1, 2017

Testimoni ESP dan Vita C Shaklee


Assalamualaikum & selamat sejahtera ;))



Kisah customer dari Instagram~

Cek instagram tadi tengok2 ada customer yang DM Gee. Mula2 tu tanya cara makan untuk puasa. 

Lepastu terus share kat gee efek amal ESP & VITA C PLUS. Makan baru 2 minggu kot. Tak sangka cepat jugak kesan dia. Alhamdulillah. Paling penting konsisten & disiplin makan ok. 




Kombo ESP & VITA C ni memang hot! Antara feberet customer gee ni. Gee sendiri pun suka sangattt ;))


Ni antara feedback yang selalu customer dapat & semuanya lebih kurang jea;

  • kulit tak berminyak
  • parut makin pudar
  • sunburn berkurang
  • kulit lebih bersih 
  • badan rasa lebih cergas tak rasa ngantuk sangat
  • jerawat segan naik 
  • resdung ok
  • rasa kenyang lebih!
  • gastrik jarang menyerang


Best kan kombo ni .. sebab tu selalu customer gee repeat order! Korang nak cuba jugak jom roger2 gee k. InshaAllah gee bantu & cadangkan mana yang sesuai dengan masalah kulit korang. 







Hubungi gee untuk dapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.


Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116


FB: Ziana Eunos


Terima Kasih kerana memilih Shaklee!




Tuesday, February 28, 2017

Saya Suka Vitamin C Shaklee!




Vitamin C Paling best! Kira2 dah nak 2 tahun lebih jadi pengamal tegar Vita C Plus Shaklee ni. Alhamdulillah~


Bila gee amik Vita C Plus?

Ikut timing gee, memang sesuka hati amik vitamin c ni. Pagi ke, petang ke, malam ke bila2 boleh amik. 


Berapa biji gee amik sehari Vitamin C shaklee ni? 

Dulu2 gee biasa makan 2-4 biji sehari. Tapi untuk baru2 ni gee dah mula makan 6 biji sehari. Tapi kena ingat air kosong kena rajin2 minum ya.




Siapa perlu Vita C Plus ni?

Korang yang ada bersin, kerap selsema ke, jerawat rajin naik turun or ada jerawat pasir ke, rajin2 la amal vitamin C ni ok. InshaAllah boleh setel dan badan pun rasa lebih sihat! 


Ada demam2 pun boleh makan Vita C Plus ni. Gee dan keluarga gee dah lama tak amik panadol bila demam. Cuma makan vitamin C untuk boost imun badan & banyakkan minum air kosong! InshaAllah cepat kebah dan jangan lupa mintak doa kat Allah moga cepat sihat jugak ok. 


Nak kulit cerah? Rajin2 la makan Vita C Plus ni tiap hari. InshaAllah pasti nampak lebih cerah dari sebelum ni. 



Bila terlebih rajin makan Vita C, dalam 1 bulan lebih dah habis. Hihi 



Ok. Setakat ni dulu untuk harini. Nanti gee sambung lagi. TQ korang2 yang rajin singgah & sudi baca ;)) 




Sunday, February 26, 2017

Set Kecantikan Shaklee


Assalamualaikum & hi ;))

Pernah cuba suplemen untuk Set Kecantikan Shaklee ke? Set Kecantikan Shaklee ni memang hot demand! Yang order dengan gee memang hari2 carik set cantik ni.

Ok. Apa yang ada dalam Set Kecantikan Shaklee?


1. Sustained Release Vita C Plus 

•Tinggi antioksidan untuk melindung kulit daripada pencemaran 
•Merangsang penghasilan kolagen kulit secara semulajadi (kulit jadi lebih lembut, anjal dan kenyal)
•Mencerahkan kulit secara semulajadi
•Mencegah & mengecutkan jerawat
•Menyekat pigmen penyebab utama jeragat!


2. Vita E Complex 

•Menjaga kesegaran & keremajaan kulit
•Melindungi kulit dari sinaran UV, matahari
•Membaiki kulit kering agar sentiasa lembap 
•Memudarkan kesan parut & jeragat
•Mengurangkan kedutan, garus halus, bintik penuaan
•Menghapuskan radikal bebas yang boleh merosakkan sel2


3. ESP - Energizing Soy Protien

•Agen anti-Penuaan
•Menghasilkan sel2 kulit baru yang lebih sihat dan cantik (setiap 28 hari sel kulit kita bertukar baru)
•Menghalang pertumbuhan jerawat
•Memudarkan bekas jerawat hitam & parut
•Memberi keanjalan kepada kulit
•Mencerahkan kulit satu badan 
•Memperbaiki masalah kulit berminyak
•Mempercepatkan penyembuhan luka


4. B-complex 

•Melembapkan kulit dari dalam
•Memperbaiki jerawat
•Mencegah pigmentasi 
•Menenangkan kulit yang gatal2
•Melancarkan peredaran darah sekaligus menampakkan wajah lebih muda & berseri!


* * *

Set apa yang paling femes? Ni paling ramai nak tau kan? 













Set2 kat atas ni memang biasa customer order. Selain set yang gee bagitau ni, ada dua lagi suplemen yang memang power lagi kesan dia. Dua item ni memang Premium sikit la harga dia. Hihi. Tapi efek dia lagi cepat & mervelous orang cakap! Heee


Apa dia? 

1 - Collagen Powder ( kolagen booster, kesan seawal 3-4 kotak) 

2 - Vivix ( tonik antipenuaan, dia bertindak perbaiki ke peringkat DNA kita )






Hubungi gee untuk dapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.


Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116


FB: Ziana Eunos


Terima Kasih kerana memilih Shaklee!





Saturday, February 18, 2017

Set Shaklee untuk Resdung


Assalamualaikum & hi ;))

Ada ke yang bermasalah resdung. Kadang2 sampai rasa rimas sebabnya bersin kerap, hidung berair meleleh, tak boleh kena debu / habuk, gatal-gatal hidung, muka naik jerawat dan macam2 lagi. 

Untuk korang yang ada resdung ni kan, Gee rekomen 3 suplemen supaya dapat bantu mengurangkan atau memperbaiki resdung. 




1. ALFAFA COMPLEX
- Kaya dengan profil untuk membantu mengurangkan keradangan akibat resdung, alergi, eczema
- Melawan alahan seperti hidung/kulit sensitif & gatal2 akibat resdung
- Tapi pesakit SLE tak digalak untuk mengambil suplemen Alfalfa


2. VITA C PLUS
- Agen antihistamin yang boleh mengurangkan resdung / alahan
- Tinggi antioksidan untuk meningkatkan antibodi & daya tahan badan melawan penyakit
- Mempercepatkan proses penyembuhan tisu tubuh
- Membantu meredakan bersin & selsema yang sering mengganggu pesakit resdung


3. B-COMPLEX
- Vitamin B6 di dalamnya membantu memulihara selaput lendir agar kekal sihat dan bantu hasil antibodi badan
- Mengurangkan rasa stres, tertekan, sakit kepala kesan daripada resdung kerana Bcomplex adalah vitamin antistress senulajadi!
- Membantu membina protien dalam badan kita


Korang kena rajin amal Set Resdung Shaklee ni hari2, InshaAllah boleh baiki resdung tu. Jangan dibiarkan resdung sebab nanti bila makin melarat boleh sebabkan komplikasi lain pulak, contohnya efek pada otak hingga bawa maut.


Jom cegah sebelum parah!










Hubungi gee untuk dapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.


Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116

SMS/WhatsApp: 013-5707812

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih kerana memilih Shaklee!




Thursday, January 5, 2017

Testimoni ESP: Bekas Jerawat Hitam Hilang!




Assalamualaikum & hi semua ;)

Hasil memfollowup customer2 Shaklee gee, kalini gee nak share satu testimoni best! 

Actually kan customer gee ni ada problem parut bekas jerawat dia jadi macan hitam2, so nampak tak cantik la kan. Jadi gee rekomenkan untuk cuba ESP. 

Alhamdulillah... tak sampai sebulan lagi consume ESP bekas2 jerawat hitam tu nampak makin cerah! Dan sekarang beliau berminat nak try pulak Vitamin C Shaklee untuk kesan terbaik! 


Ok. Bagaimana Shaklee ni membantu?

Mula dengan ESP. ESP ni sangat2 basic untuk kulit sebab ia boleh bantu perbaiki dan bina sel2 yang baru. Perlu tau ya setiap 28 hari (betulkan jika gee silap yea) sel kulit kita akan renew baru. Apa jadi bila tak renew? Yang ni paling jelas boleh nampak antaranya kulit kusam, parut lambat hilang, bekas2 jerawat jadi hitam, kulit kasar, kulit kering dan sebagainya. 





Nak tahu tak? Vitamin C Shakled ni memang power untuk kulit. Sebabnya ia boeh buat kulit jadi cerah, kulit kurang berkedut dan paling2 gee suka ia penting untuk bantu hasil kolagen dalam badan kita secara semulajadi! Kolagen ni penting sangat2 sebab bila makin berumur, kolagen pula akan makin berkurang! 






Bagi yang ada masalah bekas jerawat hitam, parut, jerawat, kulit berminyak or apa2 masalah kulit tu .. boleh cuba ikhtiar dengan suplemen untuk tujuan perbaiki dari dalam. Bila dalaman sihat cukup nutrisi InshaAllah luaran pun sihat dan cantik! 







Hubungi gee untuk dapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.


Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116

SMS/WhatsApp: 013-5707812

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih kerana memilih Shaklee!



Thursday, December 29, 2016

Testimoni Vitamin C: Kulit Anak jadi Putih dan Jerawat Kecut!





Ibu & Anak join makan Vitamin C Shaklee!

Ibu yang beli TAPI anak dapat efek dulu lepas makan Vitamin C! Waaa hihi .. ibu jangan jeles dulu ya ;)


Alkisahnya anak si ibu ni ada jerawat teruk kat muka. So si ibu bagi lah try Vitamin C Shaklee ni. Tak sangka pulak tak sampai sebulan pun lagi makan vitamin C Shaklee, jerawat si anak dah ok makin kecut dan dapat pulak kulit muka makin putih! Alhamdulillah .. seronoknya hihi 

Gee seronok dengar bila ibu bagitau macam tu. Tapi Si ibu kena bersabar sikit yea sebab efek dia atas tiap orang tu lain2, ada yang cepat ada dan yang makan masa sikit. 






Ok. Vitamin C ni selain untuk jerawat, dia juga bagus untuk sistem imunisasi tubuh. Badan rasa lebih sihat dan jarang demam or selsema. Bagi yang ada resdung macam kerap bersin pun elok jugak amal Vitamin C ni selalu. 

Yang paling best vitamin C ni penting untuk bantu penghasilan Kolagen dalam badan! Sebab tu orang perempuan suka sangat makan Vitamin C ni! Hihi 


Ok. Bagi yg ada masalah kulit or jerawat jom gee bantu. Kita ikhtiar sama2. 


Hubungi gee untuk order & konsultasi berkenaan Shaklee.
0135707812 - Gee 




Friday, December 9, 2016

Testimoni ESP dan Vitamin C: Jerawat Kecut, Kulit Lembut dan Cerah!



Gee biasa akan buat follow up untuk customer2 yang order Shaklee dengan gee. Dan ada satu testimoni best yang gee rasa MESTI share dengan semua! hihi

Gee harap dengan sharing ni dapat bantu masalah anda~

Dah baca kan testimoni ESP dan Vitamin C yang gee share kat atas tu. Jadi dalam masa sebulan tu Shahira konsisten makan ESP dan Vitamin C. Alhamdulillah .. kombo set cantik ni memang ramai customer gee order sebab best sangat efek dia. Malah gee sendiri memang consume set cantik ni juga.


* * *


Apa Kelebihan kombo ESP dan Vitamin C?

ESP (tahan dalam 2 bulan)

Memperbaharui sel kulit skaligus menjdiikan sel kulit lebih sihat
Menjadikan kulit lebih berseri dan segar
Menganjalkan kulit dan kulit jadi gebu
Mengawal pertumbuhan jerawat
Memudarkan bekas2 parut dan jerawat 
Menstabilkan hormon wanita
Mempercepatkan proses penyembuhan luka
Mengurangkan strechmarks 
Memberi tenaga yang berpanjangan 
Rasa lebih kenyang yang berpanjangan 
Instant energy dan breakfast! 
Mengelak kencing manis
Mengelakkan gastrik
Melindungi dan menjaga rahim
Menguatkan akar rambut dan mengurangkan keguguran rambut
Sesuai juga untuk mereka yang ingin menurunkan berat badan
Milkbooster - susu lebih berkrim dan anak mudah kenyang! 


Vitamin C (tahan 6 bulan ~ woww)

Tinggi dengan antioksidan 
Imun booster
Membantu dalam penghasilan kolagen
Menghalang kenaikan jerawat di kulit
Mengurangkan kesan parut & kedutan
Menghilangkan sunburn
Menjadikan kulit lebih cerah dan pinkish
Melindungi kulit dari radiasi matahari
Mencegah pembentukan jeragat 
Mengelakkan kulit kering dan kusam 
Mengelakkan inflamasi / keradangan
Memperbaiki resdung
Memperbaiki simptom pendarahan
Mengelak gusi berdarah
Mengurangkan simptom demam dan selsema


* * *


Testimoni lain dari customer gee sendiri jugak ;)






Kombo ESP dan Vitamin C ni memang best! 
Sebab tu ramai customer gee suka amik.
Gee sendiri juga consume kombo ni dan memang puas hati sangat. Alhamdulillah ;)









Hubungi Gee untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee , proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga dapatkan harga istimewa bagi setiap produk Shaklee .



Nurzhiana Mohd Yunus

Shaklee Independent Distributor - ID 1085116

sms/whatsapp : 0135707812

FB: Ziana Eunos



Terima Kasih memilih Shaklee ;) 



Monday, November 7, 2016

Testimoni Bebas Batu Karang dengan Shaklee


Assalamualaikum dan Hi semua :)

Alhamdulillah entri kalini gee nak share satu testimoni best dari rakan2 Shaklee di S2UMarvelous, iaitu testimoni batu karang bebas dengan ikhtiar Shaklee. Terima kasih Puan Lynn atas perkongsian ini. Moga ia dapat membantu meraka yang ada masalah batu karang.




Bagaimana Shaklee membantu batu karang?

  • Bcomplex - Lengkap dengan semua jenis vit B kompleks. Ia menurunkn oksalat (garam mineral) yang membentuk batu karang
  • Vitamin C - Mengasidkan urin, jadi batu karang takkan terhasil dalam keadaan urin yang berasid
  • Ostematrix - Suplemen kalsium yang lengkap dengan magnesium & vitamin D. Magnesium bantu menurunkan oksalat dan mencegah pembentukan batu karang
  • Alfalfa Complex - Meneutralkan badan yang berasid, mengurangkan inflamasi / infeksi, membuang toksin dari badan & mengingkir lemak, kolesterol dari badan
  • Lecithin / Omega - Membakar lemak berlebihan dalam badan skaligus dapat mencegah penyakit batu karang
  • Performance Drink - Minuman isotonik yang tak berkarbonat & bebas gula. Kandungan sitrat membantu mencegah batu karang & mencukupkan air yang diperlukan tubuh (elak dehidrasi)


* * *


Selain pengambilan suplemen, gee juga menggalakkan untuk anda menjaga pemakanan harian dan amalan hidup sihat.

Gee ada kongsikan tip2 untuk mencegah batu karang, iaitu:
  • banyakkan minum air masak
  • pastikan tubuh mendapat bekalan kalsium yang cukup
  • kurangkan minuman beralkohol atau bergas
  • kurangkan makan makanan kaya asid oksalik seperti tomato, bayam, keledek, bendi, lobak merah, daging kambing, strawberi, koko, coklat, teh, kopi segera, oren, tofu
  • makan ubat yang diberi Doktor
  • makan vitamin B6, potassium untuk mengelak batu karang ( cth: barli, ubi kentang, pisang )
  • kurangkan sumber protien haiwan dan gantikan dengan protien tumbuhan










Hubungi Gee untuk mendapatkan maklumat lebih lanjt tentang produk Shaklee , proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga dapatkan harga istimewa bagi setiap produk Shaklee .


Nurzhiana Mohd Yunus

Shaklee Independent Distributor - ID 1085116

sms/whatsapp : 0135707812

FB: Nurzhiana M Yunus


Terima Kasih memilih Shaklee ;) 



Monday, October 24, 2016

Vitamin C Kolagen untuk Kulit!








Nak kulit cantik korang wajib amik vitamin C! Sebab apa?


1. Badan kita tak boleh hasil sendiri vitamin C! Perlu ambil dari pemakanan harian ataupun sulemen vitamin C!

2. Vitamin C sangat2 penting untuk membantu dalam penghasilan KOLAGEN secara semulajadi dalam badan kita. Ingat! Kolagen dalam badan kita takkan bertambah tapi makin berkurang bila umur meningkat!

3. Vitamin C juga sangat efektif untuk mengawal pertumbuhan JERAWAT. Jerawat jadi cepat kecut dan tiada bekas jerawat! Paling best vitamin C Shaklee ni boleh buat masker untuk bagi jerawat cepat kecut tau!

4. Pengambilan vitamin C setiap hari juga mampu menCERAHKAN kulit dan melambatkan proses PENUAAN! Nak awet muda jangan skip vitamin C okey!

5. Ada JERAGAT? Vitamin C membantu menyekat pigmentasi penyebab utama jeragat! Malah vitamin C ini juga membantu melindungi kulit dari sinaran UV matahari, secara tak langsung boleh mencegah dan mengurangkan SUNBUNRN!







Ringkasnya gee nak bagitau, nak jaga kulit cantik & sihat ambillah vitamin C tiap hari!
Gee sendoiri mengambil 2-4 biji Vitamin C Shaklee setiap hari untuk menjaga kulit dan kesihatan diri! Nak kulit cantik jangan lupa vitamin C ok!


Kebaikan dan Kelebihan Vitamin C Shaklee







Hubungi Gee untuk mendapatkan maklumat lebih lanjt tentang produk Shaklee , proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga dapatkan harga istimewa bagi setiap produk Shaklee .


Nurzhiana Mohd Yunus

Shaklee Independent Distributor - ID 1085116

sms/whatsapp : 0135707812

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih memilih Shaklee ;)




Wednesday, October 19, 2016

Testimoni Shaklee: Husband Migrain & Resdung




Husband saya selalu migrain dulu. Seminggu sekali wajib!!!!
------------------------------------------------------------------

Lepas ambik vitamin C takda lagi sakit kepala. Legaaa sgt. Sebab dia tak suka telan panadol atau pil. So saya kena picit kepala dia sampai lenguh tangan.

Dulu dia ada rhinitis, resdung, tidur berdengkur teruk sampai kena kejut utk alih tidur. Kalau tidak saya tak boleh tido dan selalu gatai mata.

Sekarang lepas amalkan vitamin C & omegaguard, dia tak berdengkur lagi, takde gatal mata, resdung atau sakit kepala. Dah 6 bulan dah sejak ambik Shaklee. Walaupun tak boleh telan pil, tapi husband gagah telan Shaklee sebab keajaiban Shaklee. Dan ofkos kulit hubby jd licin, parut hilang dan semua kawna2 tegur ' ko dah putih sebab ko makan Shaklee bini ko jual ke?

-TQ Dr Hasifah Mohd Yusof atas perkongsian ini-

#vitaminC500mg
#omega3terbaikShaklee
#Shakleebygee



Link berkaitan;

Kebaikan Vitamin C Shaklee 

Kebaikan OmegaGuard Shaklee







Jom dapatkan OMEGAGUARD dengan harga promosi pada bulan Oktober ini!!



Hubungi Gee untuk mendapatkan maklumat lebih lanjt tentang produk Shaklee , proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga dapatkan harga istimewa bagi setiap produk Shaklee .


Nurzhiana Mohd Yunus

Shaklee Independent Distributor - ID 1085116

sms/whatsapp : 0135707812

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih memilih Shaklee ;)  


Friday, August 26, 2016

TESTIMONI KULIT CANTIK DENGAN VITAMIN C


Assalamualaikum dan selamat sejahtera :)

Ingin kulit cantik, berseri dan glowing? Ramai yang sudah tahu vitamin C power dalam kecantikan. Harga pun murah dan berpatutan. Vitamin C bukan untuk meningkatkan system pertahanan / imunisasi tubuh tapi bagus untuk kulit kita.

Vitamin C sangat penting dalam penghasilan kolagen dalam kulit secara semulajadi. Kolagen cukup boleh menghalang dan mencegah kedutan dan otot menjadi lembik. Perlu kita ingat ya, makin kita berumur makin kurang kolagen dalam badan. Sebab itu pentingnya vitamin C untuk diambil setiap hari.


Antaraf fungsi vitamin C adalah untuk;

  • mengekalkan integrity tisu badan seperti kulit, lapisan mukosa oleh itu kulit akan kelihatan lebih cerah, berseri, tegang dan licin
  • melambatlan penuaan
  • juga membantu menghilangkan kesan jeragat dan bintik hitam pada kulit akibat terdedah kepada cahaya matahari. Mereka yang kerap mengambil vitamin C setiap hari juga boleh membantu menyekat pembentukan pigmen yang menjadi punca jeragat nai.



Testimoni pengguna vitamin C Shaklee (dari customer gee sendiri)










Kenapa pilih vitamin C Shaklee?

  • Vitamin C dari sumber semulajadi. Ia dari ekstrak jagung. Bagi yang ada gastrik tak perlu risau jika nak ambil vitamin C ni
  • Mengandungi Bioflavonioids untuk membantu meningkatkan keberkesanan vitamin C dalam tubuh, melegakan inflamasi, menentang infeksi bakteria dan radikal bebas
  • Mempunyai sistem pelepasan masa atau ‘Sustained Release’. Ia melepaskan 100mg vitamin C setiap jam ke dalam tubuh. Kajian klinikal membuktikan vitamin C yang diambil dalam 2 tablet dalam masa 5 jam mampu kekal dalam darah selama 24 jam!
  • Dicipta oleh saintis, doctor, pakar nutrisi dan bukan dibuat oleh mereka yang tiada kelayakan
  • Harga berpatutan dan mampu milik
  • Ada sijil halal
  • Ada ujikaji, clinical test, bukti penting ianya selamat dan sentiasa berkesan 






http://zianaeunos.blogspot.my/2014/08/kesan-mengambil-vitamin-c-500-mg.html
click gambar for details ;)






Hubungi saya untuk mendapatkan maklumat lebih lanjt tentang produk Shaklee , proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga dapatkan harga istimewa bagi setiap produk Shaklee .


Nurzhiana Mohd Yunus

Shaklee Independent Distributor - ID 1085116

sms/whatsapp : 0135707812

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih memilih Shaklee ;)