Showing posts with label sarawak. Show all posts
Showing posts with label sarawak. Show all posts

Thursday, July 6, 2017

10 Tip Merawat Jerawat (Bahagian 1)


Entri kalini Gee nak share tip-tip untuk merawat jerawat. Tips ni semua gee kredit kepada Dr Haseenah. Gee suka follow facebook Dr Haseenah untuk dapat info pasal kulit. 

Sebenarnya banyak tip Gee dapat. Tu gee buat part by part. Nantikan bahagian kedua ok. Moga bermanfaat untuk korang semua.

























× × × × × 


Khas untuk ANDA yang ada masalah JERAWAT. Suplemen ni fungsi dia membantu merawat dan memperbaiki jerawat dari dalam. Meh Gee share jeaikan dua secara ringkas untuk korang. 


ALFALFA COMPLEX 
- agen detox yg bantu membuang toksik dalam badan & usus, membersihkan darah. Usus kotor antara punca jerawat naik

GLA COMPLEX
- membantu menstabilkan hormon dalam badan. Hormon juga sebab jerawat naik. 

VITAMIN C
-vitamin penting untuk mengekalkan kecantikan kulit. Membantu mengatasi masalah jerawat dengan menghasilkan kolagen yg cukup untuk kulit. Jerawat cepat kecut.

Protien ESP
-membekalkan protin yang cukup untuk kulit. Protin bantu renew kulit baru yang lebih sihat. Kulit akan jadi lebih sihat, bersih, anjal dan cerah. Memudarkan parut bekas jerawat hitam!

B-COMPLEX 
-vitamin anti stress. Stress juga menyebabkan jerawat makin banyak & teruk.

GARLIC
-antibiotik semulajadi untuk tubuh yang membantu membunuh bakteria pada kulit yang menyebabkan jerawat. Memakan garlic adalah satu petua kecantikan orang Korea.


Jika nak tau lebih details dan mana yang sesuai untuk masaah korang boleh hubungi Gee terus ok. 






Hubungi Gee untuk dapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.


Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116

WhatsApp: click link http://Www.wasap.my/60135707812/

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih kerana memilih Shaklee!



Sunday, February 19, 2017

Vitamin E untuk Parut


Assalamualaikum & hi ;)

Ada yang bermasalah dengan parut ke? Untuk parut ni ada beberapa pilihan suplemen yang boleh membantu parut pudar & hilang. Tapi entri kalini gee share dulu tentang vitamin E ok. 

Vitamin E Complex! Ni satu lagi vitamin yang femes untuk kulit kita. Even Gee sendiri pun ada makan & memang best. Puas hati sangat tau sebab kulit pun macam lebih bersih dan licin gee rasa.  Dan bila ada jerawat lepastu ada parut kan tinggal tapi bila amal vitamin E takda parut tinggal tau. Tapi kena rajin amal dan makan tiap hari lah yer. InshaAllah berkesan dan puas tengok wajah TAPI mesti dengan cara pengambilan yang betul k. 



Macam nilah rupa vitamin E shaklee.. 
bentuk capsul so korang telan aje udah hihi


Kebaikan Vitamin E untuk kulit;

1- Kulit menjadi lebih LICIN, LEMBUT dan HALUS
2- Membantu mengatasi KULIT KERING, menggelupas (kerap kena aircond memang wajibul amik k)
3- Membantu mengurangkan KEDUT & GARIS HALUS
4- Kulit jadi lebih GLOWING dan tak kusam
5- Membantu menghilangkan PARUT dan JERAWAT
6- Membantu kulit yang cepat SUNBURN
7- Melindung kulit dari uv/cahaya matahari & pencemaran
8- Mengurangkan masalah BLACKHEADS & WHITEHEADS
9- Melambatkan proses PENUAAN dan tanda2 penuaan!


Vitamin E juga boleh membantu korang yang ada masalah jeragat dengan cara; 

>> Mencerahkan tona kulit
>> Menegangkan kulit wajah
>> Melancarkan peredaran darah ke wajah 
>> Meningkatkan pemulihan sel2 rosak
>> Menghalang penghasilan bintik hitam akibat kena sunburn
>> Meningkatkan proses rejuvenasi kulit


Satu lagi, preggy mummy yang dah lepas bersalin tu pun boleh consume vitamin E ni untuk membantu memudarkan kesan2 STRECH MARK dan parut. Bonuss kulit cantik dan tak kering. Dan untuk LELAKI, vitamin E ni bagus untuk meningkatkan KUALITI & KUANTITI sperm!


Jom tengok testimoni vitamin E shaklee~
















Hubungi gee untuk dapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.


Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116

SMS/WhatsApp: 013-5707812

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih kerana memilih Shaklee!






Saturday, February 18, 2017

Set Shaklee untuk Resdung


Assalamualaikum & hi ;))

Ada ke yang bermasalah resdung. Kadang2 sampai rasa rimas sebabnya bersin kerap, hidung berair meleleh, tak boleh kena debu / habuk, gatal-gatal hidung, muka naik jerawat dan macam2 lagi. 

Untuk korang yang ada resdung ni kan, Gee rekomen 3 suplemen supaya dapat bantu mengurangkan atau memperbaiki resdung. 




1. ALFAFA COMPLEX
- Kaya dengan profil untuk membantu mengurangkan keradangan akibat resdung, alergi, eczema
- Melawan alahan seperti hidung/kulit sensitif & gatal2 akibat resdung
- Tapi pesakit SLE tak digalak untuk mengambil suplemen Alfalfa


2. VITA C PLUS
- Agen antihistamin yang boleh mengurangkan resdung / alahan
- Tinggi antioksidan untuk meningkatkan antibodi & daya tahan badan melawan penyakit
- Mempercepatkan proses penyembuhan tisu tubuh
- Membantu meredakan bersin & selsema yang sering mengganggu pesakit resdung


3. B-COMPLEX
- Vitamin B6 di dalamnya membantu memulihara selaput lendir agar kekal sihat dan bantu hasil antibodi badan
- Mengurangkan rasa stres, tertekan, sakit kepala kesan daripada resdung kerana Bcomplex adalah vitamin antistress senulajadi!
- Membantu membina protien dalam badan kita


Korang kena rajin amal Set Resdung Shaklee ni hari2, InshaAllah boleh baiki resdung tu. Jangan dibiarkan resdung sebab nanti bila makin melarat boleh sebabkan komplikasi lain pulak, contohnya efek pada otak hingga bawa maut.


Jom cegah sebelum parah!










Hubungi gee untuk dapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.


Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116

SMS/WhatsApp: 013-5707812

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih kerana memilih Shaklee!




Monday, January 9, 2017

Vivix Shaklee dan Jeragat!




[ Vivix & Masalah Jeragat! ]

Mak saya umor 48 tahun tahun ni (2016). Kisahnya mak ada masalah jeragat teruk dan satu sebabnya mak ada mengambil pil perancang. Mak tak boleh stop ambil ubat perancang nanti dapat adik .. hihi

Muka mak memang dah lama ada masalah kusam dan berjeragat. Dah macam2 produk dah pakai. Kesan dia elok dan kulit jadi gebu tapi jeragat still lagi boleh nampak. Ada yang macam setompok tanda lahir dah. 
 
Sampai abah cakap " dahla, dah tak cantik nak wat camne". 


Jadi satu hari tu saya bagi la kat mak sebotol Vivix. Mula2 mak ada cakap dia rasa ngantuk la along.. Mak tak boleh buat kerja. Saya cakap teruskan je minum Vivix tu dan juga rajin2 minum air kosong. 
 
Lepas sebulan kemudian, ada nampak perubahan.. jeragat mak dah makin pudar dan kulit pun nampak bersih! Kawan2 ofis mak pon tegur. Dorang cakap mak nampak muda.. hihi. Sekarang dah nak masok botol ketiga dah mak minum Vivix ni. Hehe.. Selain tu saya pun ada add on Collagen Powder untuk mak. 

Tambahan sepanjang consume Vivix ni asma mak takde menyerang lagi. Harap2 pulih sepenuhnya.. inshaAllah 


[ Testimoni Ibu kepada Puan Akmal]


Alhamdulillah .. semoga perkongsian ini memberi manfaat dan dapat membantu masalah jeragat. 






Berminat nak dapatkan Vivix , bulan ini ada Promosi Vivix ya sepanjang Januari 2017! Sangat2 berbaloi Promosi Vivix bulan ni. Jom dapatkan sekarang juga!











Hubungi gee untuk dapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.


Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116

SMS/WhatsApp: 013-5707812

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih kerana memilih Shaklee!



Thursday, January 5, 2017

Testimoni ESP: Bekas Jerawat Hitam Hilang!




Assalamualaikum & hi semua ;)

Hasil memfollowup customer2 Shaklee gee, kalini gee nak share satu testimoni best! 

Actually kan customer gee ni ada problem parut bekas jerawat dia jadi macan hitam2, so nampak tak cantik la kan. Jadi gee rekomenkan untuk cuba ESP. 

Alhamdulillah... tak sampai sebulan lagi consume ESP bekas2 jerawat hitam tu nampak makin cerah! Dan sekarang beliau berminat nak try pulak Vitamin C Shaklee untuk kesan terbaik! 


Ok. Bagaimana Shaklee ni membantu?

Mula dengan ESP. ESP ni sangat2 basic untuk kulit sebab ia boleh bantu perbaiki dan bina sel2 yang baru. Perlu tau ya setiap 28 hari (betulkan jika gee silap yea) sel kulit kita akan renew baru. Apa jadi bila tak renew? Yang ni paling jelas boleh nampak antaranya kulit kusam, parut lambat hilang, bekas2 jerawat jadi hitam, kulit kasar, kulit kering dan sebagainya. 





Nak tahu tak? Vitamin C Shakled ni memang power untuk kulit. Sebabnya ia boeh buat kulit jadi cerah, kulit kurang berkedut dan paling2 gee suka ia penting untuk bantu hasil kolagen dalam badan kita secara semulajadi! Kolagen ni penting sangat2 sebab bila makin berumur, kolagen pula akan makin berkurang! 






Bagi yang ada masalah bekas jerawat hitam, parut, jerawat, kulit berminyak or apa2 masalah kulit tu .. boleh cuba ikhtiar dengan suplemen untuk tujuan perbaiki dari dalam. Bila dalaman sihat cukup nutrisi InshaAllah luaran pun sihat dan cantik! 







Hubungi gee untuk dapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.


Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116

SMS/WhatsApp: 013-5707812

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih kerana memilih Shaklee!



Friday, December 9, 2016

Testimoni ESP dan Vitamin C: Jerawat Kecut, Kulit Lembut dan Cerah!



Gee biasa akan buat follow up untuk customer2 yang order Shaklee dengan gee. Dan ada satu testimoni best yang gee rasa MESTI share dengan semua! hihi

Gee harap dengan sharing ni dapat bantu masalah anda~

Dah baca kan testimoni ESP dan Vitamin C yang gee share kat atas tu. Jadi dalam masa sebulan tu Shahira konsisten makan ESP dan Vitamin C. Alhamdulillah .. kombo set cantik ni memang ramai customer gee order sebab best sangat efek dia. Malah gee sendiri memang consume set cantik ni juga.


* * *


Apa Kelebihan kombo ESP dan Vitamin C?

ESP (tahan dalam 2 bulan)

Memperbaharui sel kulit skaligus menjdiikan sel kulit lebih sihat
Menjadikan kulit lebih berseri dan segar
Menganjalkan kulit dan kulit jadi gebu
Mengawal pertumbuhan jerawat
Memudarkan bekas2 parut dan jerawat 
Menstabilkan hormon wanita
Mempercepatkan proses penyembuhan luka
Mengurangkan strechmarks 
Memberi tenaga yang berpanjangan 
Rasa lebih kenyang yang berpanjangan 
Instant energy dan breakfast! 
Mengelak kencing manis
Mengelakkan gastrik
Melindungi dan menjaga rahim
Menguatkan akar rambut dan mengurangkan keguguran rambut
Sesuai juga untuk mereka yang ingin menurunkan berat badan
Milkbooster - susu lebih berkrim dan anak mudah kenyang! 


Vitamin C (tahan 6 bulan ~ woww)

Tinggi dengan antioksidan 
Imun booster
Membantu dalam penghasilan kolagen
Menghalang kenaikan jerawat di kulit
Mengurangkan kesan parut & kedutan
Menghilangkan sunburn
Menjadikan kulit lebih cerah dan pinkish
Melindungi kulit dari radiasi matahari
Mencegah pembentukan jeragat 
Mengelakkan kulit kering dan kusam 
Mengelakkan inflamasi / keradangan
Memperbaiki resdung
Memperbaiki simptom pendarahan
Mengelak gusi berdarah
Mengurangkan simptom demam dan selsema


* * *


Testimoni lain dari customer gee sendiri jugak ;)






Kombo ESP dan Vitamin C ni memang best! 
Sebab tu ramai customer gee suka amik.
Gee sendiri juga consume kombo ni dan memang puas hati sangat. Alhamdulillah ;)









Hubungi Gee untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee , proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga dapatkan harga istimewa bagi setiap produk Shaklee .



Nurzhiana Mohd Yunus

Shaklee Independent Distributor - ID 1085116

sms/whatsapp : 0135707812

FB: Ziana Eunos



Terima Kasih memilih Shaklee ;)