Showing posts with label bawang putih. Show all posts
Showing posts with label bawang putih. Show all posts

Monday, October 23, 2017

My Shaklee Story: Jerawat Naik!


Kalini gee nak share testimoni gee sendiri.

Ni nak share muka naik jerawat pulak dah. Sedeh la jerawat naik.. merah-merah lulak tu naik dan macam ada isi dia putih cair.

Jerawat maxam ni memang sakit la kan dan memang boleh tinggal parut jika tak jaga betul.


Ok ni la gambar jerawat kat muka gee. 



Masa naik jerawat ni kan, gee perasan bab makanan ni korang mesti jaga!

Ni based on pengalaman gee sendiri. Bila tak jaga makan adoiii boleh naik jerawat kat muka. Jadi stresss!

Dan muka gee sebenarnya jarang la sangat jerawat tu naik. Jika ada pun 1, 2 biji tapi terus ok balik. Tali jerawat kalini memang agak lama gak la dari biasa. 


Ok. Apa yang gee buat?

Gee macam biasa memang ada consume protin ESP dan Vitamin C. 

Then gee tengok macam slow je jerawat nak surut tu so gee makan bawang putih!

Yes Bawang Putih!!!

Tapi yang ni gee makan bawang putih shaklee laa .. hihi




Nama dia GARLIC COMOLEX. Dia bawang putih versi tablet so senang nak amik and bau pun ok takda rasa bawang putih sangat. 

Korang ada jerawat or muka senang naik jerawat and jerawat non stop naik tu kan, WAJIB amik bawang putih atau Garlic Complex ni.

Sebab bawang putih dia bersifat antibiotik semulajadi, anti bakteria so dia berkesan untuk kawal dan sekat pertumbuhan jerawat!


Cuba tengok muka orang Korea, muka bersih licin dan jerawat macam tiada kan?

Sebabnya dorang rajin makan bawang putih mentah-mentah tiap hari!


Nah gee share kebaikan garlic untuk skin kita. 




* * *


Apa yang ada dalam set kecantikan kulit Shaklee?









Sepanjang Oktober 2017 ni Shaklee ada buat Promosi ESP!

So kena cepat grab & order sementara ada promosi ni ok.




Macam-macam ada kan? Yang ni korang kena hubungi gee untuk tau set mana yang betul-betul sesuai dan fokus dapat bantu masalah korang. 

Nanti gee akan bagi konsultasi & guide mana yang sesuai ok.  



* * * 



Hubungi Gee untuk dapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.


Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116

WhatsApp: click link http://Www.wasap.my/60135707812/

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih kerana memilih Shaklee!


Friday, July 21, 2017

10 Tips Jerawat Patut Anda Amik Tahu

Gee banyak dapat mesej dari prospek dan customer yang ada problem JERAWAT ni. 

So Gee nak share sikit tips untuk yang ada masalah jerawat. 


1- Paling penting JAGA MAKAN. Elak fast food, junk food. Senang citer makan yang sihat2 la. 

2- Detox badan buang toksin. Jerawat ni tanda badan ada toksin. So wajib detox!

3- Jangan sesekali kacau jerawat. Jerawat pecah memang potensi tinggi untuk naik balik jerawat area tu. 

4- Rajin cuci muka. Pencuci muka pun kena pilih yang sesuai. Jangan main beli jer tu yang jerawat tak elok-elok.

5- Rajin makan vitamin C. Vitamin C ni tinggi antioksidan untuk lawan radikal bebas. Radikal bebas ni juga boleh sebab jerawat. Paling penting vitamin C sangat penting untuk sintesis collagen dalam badan kita. 

6- Makan bawang putih. Ada berani. Bawang putih ni antibioti semulajadi, antibakteria. So dia boleh bantu bunuh bakteria jerawat. Kalau muka jenis jerawat sentiasa naik jer wajib sangat amik. Tapi uolls tak berani makan kan? Amik Garlic tablet dari Shaklee.

7- Jangan STESSS! Makin stress makin naik jerawat.

8- Jaga kebersihan diri. Contoh bantal sarung tilam tu mesti rajin cuci kalau boleh tiap minggu. Kadang kita dok jaga benda lain tapi tak sedar benda remeh macam ni yang jadi faktor jerawat jugak. 

9- BERSABAR! Nak rawat jerawat wajib bersabar. Memang amik masa. Adik Gee ada masalah jerawat memang amik masa sangat. 

10- KONSISTEN. Rawatan untuk jerawat perlu usaha yang konsisten ok. Nak tengok muka cantik bersih licin dari jerawat bawak2 lah konsisten dan rajin buat. 


Ok. Tu dulu gee share setakat ni. Moga bermanfaat . Boleh share jika rasa dapat bantu korang ok. 


× × ×


Selain dari tu, gee nak share skali supleme untuk kulit jerawat. Suplemen ni untuk bantu rawat dari dalam. 





ALFALFA COMPLEX 
- agen detox yg bantu membuang toksik dalam badan & usus, membersihkan darah. Usus kotor antara punca jerawat naik

GLA COMPLEX
- bantu menstabilkan hormon dalam badan. Hormon juga sebab jerawat naik. 

VITAMIN C
-vitami penting utk mengekalkan kecantikan kulit. Membantu mengatasi masalah jerawat dengan menghasilkan kolagen yg cukup untuk kulit. Jerawat cepat kecut.

ESP
-membekalkan protin yg cukup untuk kulit. Protin bantu renew kulit baru yang lebih sihat. Kulit akan jadi lebih sihat, bersih, anjal dan cerah. Memudarkan parut bekas jerawat hitam!

B-COMPLEX 
-vitamin anti stress. Stress juga menyebabkan jerawat makin banyak & teruk.

GARLIC
-antibiotik semulajadi untuk tubuh yg membantu membunuh bakteria pada kulit yg menyebabkan jerawat. Memakan garlic adalah satu petua kecantikan orang Korea.



Testimoni yang guna dan amal set jerawat shaklee. 












, , 








Hubungi Gee untuk dapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.


Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116

WhatsApp: click link http://Www.wasap.my/60135707812/

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih kerana memilih Shaklee!