Showing posts with label Testimoni. Show all posts
Showing posts with label Testimoni. Show all posts

Wednesday, June 7, 2017

Makan Collagen Shaklee Tak Sampai Sebulan Dah Dapat Hasil!


SEMPAT KE DAPAT KULIT CANTIK BERSIH SEBELUM RAYA?

Alhamdulillah. Puasa dah masuk hari ke 11.

Ada yang tanya sempat ke nak dapat kulit bersih cantik raya nanti. 

So Gee rekomen amik CLAGEN POWDER. Penangan Collagen Powder ni lain sikit. Efek dia macam roket! 

Kenapa?

Sebabnya ada customer yang makan dalam kotak pertama dah rasa perubahan kat kulit. Kotak pertama tu dalam 2 minggu je tau. 


Jom gee share secara ringkas KEBAIKAN SHAKLEE COLLAGEN POWDER;

•Menyokong penghasilan kolagen dalam tubuh secara semulajadi 
•Kulit lebih berseri dan licin
•Mengecilkan liang pori
•Mengurangkan garisan halus 
•Mengurangkan kulit kering & menggelupas, kulit lebih lembap & halus
•Menjadikan kulit lebih anjal, lembut dan tegang (termasuk payudara & pinggul)
•Rambut & kuku lebih kuat, tebal dan bersinar
•Menghilangkan pigmentasi penyebab utama jeragat
•Mengurangkan tompokan bulat bawah mata
•Menjaga kesihatan sendi (pergerakan lebih aktif)
•Melegakan ketidakselesaan mata
•Membekal nutrisi & penghidratan
•Meningkatkan prestasi tenaga
•Memulihkan saraf dengan membina semula lapisan protin pada saraf 
•Melindungi kulit dari radikal bebas 





Rasa nak kulit cantik gebus raya ni meh join kami untuk misi cantik dengan Collagen Powder!


Jom cuci mata tengok testimoni Collagen Powder dari consumer Collagen;













Tuesday, May 16, 2017

Bacaan Kencing Manis & Darah Tinggi Turun dengan Vivix!



Assalamualaikum dan hi semua ;)

Entri kalini gee nak share sharing dari salah seorang rakan Shaklee kami di Grup S2UMarvelous. 

Kisah mak Imma consume Vivix Shaklee. 





Nak tau kisah penuh dr Imma jom baca...


Sharing dari Shaklee by Imma~

Pagi semalam, mok Imma gi Hospital Kubang Kerian. 

Nak ambil result darah. Hari tu dah pergi untuk ambik darah. Biasalah hospital kerajaan ambil masa sikit nak tau result darah kan.. Kene tunggu tarikh berikutnya baru boleh dapat tahu result. 

Bila mok update result kat whatsapp group, 1 family happy dan bersyukur sangat. Sebab mok kata, bacaan kencing manis dah turun kepada 5.1! 

Imma ingat lagi, 2 bulan lepas, Imma balik kampung. Masa tu ibu jari kaki mok luka dan bernanah. Risau sangat, sebab bernanah dan keluar air bisa. Bawa mok pergi klinik, doktor cek kencing manis mok 14. Doktor kata, at least nak 8 sebab mok memang dah lama menghidap kencing manis.. so doktor macam tak konfiden nak target turun banyak, tu yang doktor kata at least 8. 

Masa tu baru 2 botol vivix mok makan, Imma bagitau mok, teruskan je makan. Imma akan kirim vivix kat mok tiap bulan. Masuk bulan April, Imma kirim botol ke 3 kat mok. 

Alhamdulillah. Tak sangka pulak semalam bacaan kencing manis mok turun banyak. 5.1.. syukur sangat sangat. 

Pastu, mok kata kolestrol jahat pun turun jugak, daripada 8 kepada 4. 

Syukur alhamdulillah. Hadiah untuk mok sempena Hari Ibu semalam. 

Imma pesan kat mok, kalau consume vivix jangan tinggalkan ubat yang hospital bagi. Just makan macam biasa ubat hospital tu. Air kosong kene minum. 

Syukur alhamdulillah.. happy sangat. Tq Allah, kerana izinkan semua ini berlaku. 

Kalau ada kawan-kawan yang ada mak menghidap kencing manis, Imma sangat rekomen bagi mak korang consume vivix. Serius, Imma boleh katakan pelaburan yang sangat samgat berbaloi. Lagi pun, mak kita sendiri juga yang sihat. 

Botol ke 4 vivix bakal menyusul dengan ikatan reben dan kotak berbalut cantik, istimewa untuk bonda tersayang.

Sayang mok. 


Testimoni dr mak Imma sendiri







Hubungi Gee untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.


Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116

SMS/WhatsApp: 013-5707812

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih kerana memilih Shaklee!




Sunday, April 9, 2017

Akibat Salah Guna Skincare (Testimoni Set Kecantikan Shaklee)


Assalamualaikum dan hi semua ;)

Harini Gee nak share satu testimoni terbaru dari rakan rakan pengedar Shaklee grup besar kami di telegram S2UMarvelous. 


"Akibat Salah Guna Skincare"





Gambar kiri: 25/6/2016 (sebelum kenal shaklee)
-------------------------------------


Setelah hampir 10 BULAN consume #shaklee . Baru malam ni berani nak share gambar closed up camni. 

Ya kawan kawan, muka Faezatul pernah berjerawat teruk. Jerawat yang besar-besar, merah & bernanah ranum kat dalam tuh! Sakitnya Ya Allah.

Part paling sedih bila jerawat tuh boleh meletup anytime dia suka. Kadang tak sedar pun, tengok2 kat telekung dah ada darah kot! Geli kan tengok? Puncanya? Salah pakai skincare (tak mau mention skincare apa), mungkin sesuai dengan orang lain tapi BUKAN SAYA. 

Salah Faezatul juga gatai sangat nak try padan muka! Terpengaruh sangat dengan iklan claimed cantik advanced.


Gambar kanan : 2/4/2017
-----------------------------------------

Ikhtiar Faezatul dengan Shaklee bermula dengan Vitamine & ESP. Follow guide dari ummi saya, Dr. Ainniah. Alhamdulillah 2 minggu pertama dah nampak perubahan ketara. JERAWAT yang membengkak MAKIN KECUT, PARUT MAKIN PUDAR! Seronoknya tengok ;))

Masa tu, dah betul betul rasa yakin dengan Shaklee neh. Sebulan lepas tu, faezatul slowly add on #Vitaminc #Bcomplex #GlaComplex #Nutriwhite Cleanser. 

Perubahan makin ketara tapi lambat progressnya. November 2016, Faezatul add on #Alfalfacomplex dan Faezatul akui kagum dengan 'kerja' Alfalfa neh. Dia speed up healing process & total detox kulit Faezatul. Alhamdulillah happy sangat ya Allah!

Start dari 'trauma' lampau, Faezatul dah tak pakai skincare langsung sampai la ni. 

Untuk luaran pula, Faezatul cuma sapu krim luar iaitu #HerbalBlend sebagai pelembab dan penghilang parut. Best sangat! Sebab tak berminyak, sejuk ja rasa kat kulit saya.

Yang tinggal la ni si parut merah2 yang dok ketegaq takmau hilang tu. Ada lagi dalam 30%. Nampak gaya memang kena ratah ESP sngguh sungguh lepas neh. Hihi. 

Kredit to Feazatul~



Alhamdulillah. Gee nak ucap terima kasih pada Faezatu kerana sudi brrkongsi. Semoga ia boleh jadi inspirasi pada koramg yang ada problem kulit macam tu. Jika berikhtiar dengan produk yang sesuai inshaAllah pasti boleh. 





Monday, April 3, 2017

RASA LEBIH CERGAS DENGAN SET HAMIL SHAKLEE!


Assalamualaikum & Hi ;))

"RASA LEBIH CERGAS DENGAN SET HAMIL SHAKLEE" - Pn Hasnitah

Gee bukan cakap2 je tau SHAKLEE ni bagus. Tapi ramai dah yang gtau dan dapat efek best bila rajin consume suplemen Shaklee ni. Alhamdulillah. 


Macam customer gee ni cakap, kak Hasnitah nama dia;

"Alhamdulillah stakat ni ok..kak biasa tkdk alahan..ambil set tu rasa lbh cergas skit x mudah letih."




Best kan. Rasa macam bestnya lah preggy ni. Enjoy je sebab lebih ceegas tak mudah letih! Hihi. InshaAllah kesanny untuk ibu & baby skali dapat. 


So untuk mummy2 to be or yang baru preggy & tengah preggy tu gee rekomen Set Mengandung dari Shaklee. Dan syoknya set ni boleh terus ambil lepas bersalin berpantang menyusu skali! Jimat!

Apa yang ada dalam set hamil shaklee ni? Meh kita tengok apa suplemen yang sesuai untuk mummy2 semua :)




Dalam jadual bawah ni pulak gee kongsikan apa kebaikan dan manfaat setiap suplemen untuk ibu hamil. 







Hubungi gee untuk dapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.


Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116


FB: Ziana Eunos


Terima Kasih kerana memilih Shaklee!



Wednesday, March 1, 2017

Testimoni ESP dan Vita C Shaklee


Assalamualaikum & selamat sejahtera ;))



Kisah customer dari Instagram~

Cek instagram tadi tengok2 ada customer yang DM Gee. Mula2 tu tanya cara makan untuk puasa. 

Lepastu terus share kat gee efek amal ESP & VITA C PLUS. Makan baru 2 minggu kot. Tak sangka cepat jugak kesan dia. Alhamdulillah. Paling penting konsisten & disiplin makan ok. 




Kombo ESP & VITA C ni memang hot! Antara feberet customer gee ni. Gee sendiri pun suka sangattt ;))


Ni antara feedback yang selalu customer dapat & semuanya lebih kurang jea;

  • kulit tak berminyak
  • parut makin pudar
  • sunburn berkurang
  • kulit lebih bersih 
  • badan rasa lebih cergas tak rasa ngantuk sangat
  • jerawat segan naik 
  • resdung ok
  • rasa kenyang lebih!
  • gastrik jarang menyerang


Best kan kombo ni .. sebab tu selalu customer gee repeat order! Korang nak cuba jugak jom roger2 gee k. InshaAllah gee bantu & cadangkan mana yang sesuai dengan masalah kulit korang. 







Hubungi gee untuk dapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.


Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116


FB: Ziana Eunos


Terima Kasih kerana memilih Shaklee!




Monday, February 20, 2017

GLA Complex Bantu Masalah Haid Wanita


Assalamuaikum & hi ;))

Ada masalah haid tak teratur? Kejap datang bulan ni, kejap tak. Untuk orang perempuan terutama bila dah berkahwin ni kitaran haid kena pastikan teratur dan datang tiap bulan. Ni penting untuk menentukan waktu subur terutama untuk yang dah berkahwin nanti & merancang untuk dapat anak. 


Shaklee ada tak suplemen untuk wanita? 
Yes ada beberapa suplemen. Tapi ada satu ni yang penting iaitu GLA Complex Shaklee! 

Macam ni lah rupa GLA Shaklee yer


GLA dan wanita ni dah macam best friend! Sebabnya kebaikan GLA ni sangat2 lah bagus untuk dalaman wanita. Apa dia? 

✅ Memperbaiki & mengatasi SENGGUGUT
✅ Melegakan simptom2 PMS
✅ Mengawal atur KITARAN HAID yang tak teratur
✅ Menstabilkan HORMON
✅ Membantu tingkatkan KESUBURAN bagi wanita yg berikhtiar untuk HAMIL
✅ Mengurangkan simptom2 MENOPAUSE & melambatkan penuaan!
✅ Mengawal paras KOLESTEROL & atasi kencing manis (yg sering KEBAS2)


Dan yang bestnya GLA Shaklee ni ada campuran Vitamin E. Bila ada Vitamin E ni dia memang power lah untuk kulit iaitu boleh bantu menghilangkan PARUT & BEKAS JERAWAT, memudarkan kesan2 JERAGAT, MELEMBAPkan kulit dan buat kulit kita jadi GLOWING! Best kan? 


Jadinya untuk yang ada problem period tak teratur ke, hormon tak stabil & sedang berikhtiar untuk hamil ke, Gee rekomen korang untuk amalkan GLA Complex. InshaAllah rajin makan & amal tiap hari pasti boleh membantu! Tapi pastikan kena dengan cara makan yang betul ok. 


* * *


Jom tengok Testimoni Gla Shaklee dari customer gee ni;













Hubungi gee untuk dapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.


Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116

SMS/WhatsApp: 013-5707812

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih kerana memilih Shaklee!





Sunday, February 19, 2017

Vitamin E untuk Parut


Assalamualaikum & hi ;)

Ada yang bermasalah dengan parut ke? Untuk parut ni ada beberapa pilihan suplemen yang boleh membantu parut pudar & hilang. Tapi entri kalini gee share dulu tentang vitamin E ok. 

Vitamin E Complex! Ni satu lagi vitamin yang femes untuk kulit kita. Even Gee sendiri pun ada makan & memang best. Puas hati sangat tau sebab kulit pun macam lebih bersih dan licin gee rasa.  Dan bila ada jerawat lepastu ada parut kan tinggal tapi bila amal vitamin E takda parut tinggal tau. Tapi kena rajin amal dan makan tiap hari lah yer. InshaAllah berkesan dan puas tengok wajah TAPI mesti dengan cara pengambilan yang betul k. 



Macam nilah rupa vitamin E shaklee.. 
bentuk capsul so korang telan aje udah hihi


Kebaikan Vitamin E untuk kulit;

1- Kulit menjadi lebih LICIN, LEMBUT dan HALUS
2- Membantu mengatasi KULIT KERING, menggelupas (kerap kena aircond memang wajibul amik k)
3- Membantu mengurangkan KEDUT & GARIS HALUS
4- Kulit jadi lebih GLOWING dan tak kusam
5- Membantu menghilangkan PARUT dan JERAWAT
6- Membantu kulit yang cepat SUNBURN
7- Melindung kulit dari uv/cahaya matahari & pencemaran
8- Mengurangkan masalah BLACKHEADS & WHITEHEADS
9- Melambatkan proses PENUAAN dan tanda2 penuaan!


Vitamin E juga boleh membantu korang yang ada masalah jeragat dengan cara; 

>> Mencerahkan tona kulit
>> Menegangkan kulit wajah
>> Melancarkan peredaran darah ke wajah 
>> Meningkatkan pemulihan sel2 rosak
>> Menghalang penghasilan bintik hitam akibat kena sunburn
>> Meningkatkan proses rejuvenasi kulit


Satu lagi, preggy mummy yang dah lepas bersalin tu pun boleh consume vitamin E ni untuk membantu memudarkan kesan2 STRECH MARK dan parut. Bonuss kulit cantik dan tak kering. Dan untuk LELAKI, vitamin E ni bagus untuk meningkatkan KUALITI & KUANTITI sperm!


Jom tengok testimoni vitamin E shaklee~
















Hubungi gee untuk dapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.


Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116

SMS/WhatsApp: 013-5707812

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih kerana memilih Shaklee!






Saturday, February 18, 2017

Set Shaklee untuk Resdung


Assalamualaikum & hi ;))

Ada ke yang bermasalah resdung. Kadang2 sampai rasa rimas sebabnya bersin kerap, hidung berair meleleh, tak boleh kena debu / habuk, gatal-gatal hidung, muka naik jerawat dan macam2 lagi. 

Untuk korang yang ada resdung ni kan, Gee rekomen 3 suplemen supaya dapat bantu mengurangkan atau memperbaiki resdung. 




1. ALFAFA COMPLEX
- Kaya dengan profil untuk membantu mengurangkan keradangan akibat resdung, alergi, eczema
- Melawan alahan seperti hidung/kulit sensitif & gatal2 akibat resdung
- Tapi pesakit SLE tak digalak untuk mengambil suplemen Alfalfa


2. VITA C PLUS
- Agen antihistamin yang boleh mengurangkan resdung / alahan
- Tinggi antioksidan untuk meningkatkan antibodi & daya tahan badan melawan penyakit
- Mempercepatkan proses penyembuhan tisu tubuh
- Membantu meredakan bersin & selsema yang sering mengganggu pesakit resdung


3. B-COMPLEX
- Vitamin B6 di dalamnya membantu memulihara selaput lendir agar kekal sihat dan bantu hasil antibodi badan
- Mengurangkan rasa stres, tertekan, sakit kepala kesan daripada resdung kerana Bcomplex adalah vitamin antistress senulajadi!
- Membantu membina protien dalam badan kita


Korang kena rajin amal Set Resdung Shaklee ni hari2, InshaAllah boleh baiki resdung tu. Jangan dibiarkan resdung sebab nanti bila makin melarat boleh sebabkan komplikasi lain pulak, contohnya efek pada otak hingga bawa maut.


Jom cegah sebelum parah!










Hubungi gee untuk dapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.


Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116

SMS/WhatsApp: 013-5707812

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih kerana memilih Shaklee!




Friday, February 17, 2017

10 Sebab Wanita Suka Alfalfa Shaklee


Assalamualaikum & hi ;))




Kacip Fatimah Moden? Jamu moden?

Ada macam2 gelaran customer bagi kat Alfalfa Complex Shaklee. Sebab kebaikan dia banyak beri manfaat untuk kita wanita. Even gee sendiri memang dah lama makan Alfalfa ni. 


10 Kebaikan Afalfa Complex untuk wanita2;

Memperbaiki & mengurangkan keputihan 
Membuang angin dalam badan
Membantu mudah awas sekaligus elak sembelit 
Membantu merapatkan semula faraj
Melancarkan pengeluaran darah nifas 
Membantu percepatkan pemulihan & pengecutan rahim 
Memperbanyakkan susu ibu 
Menghangatkan hubungan suami isteri 
Menegangkan payudara 
Memberi kelegaan masa haid 
Mengatasi masalah bau badan 













So korang yang teringin nak mencuba Alfalfa ni Gee sangat rekomen sebab sangat2 baik untuk kesihatan dalaman kita wanita tak kira yang dah kawin or belum kawin. Lagipula kan Alfalfa ni juga boleh detox, bantu singkir toksin dari badan kita! Best kan? Nak membuan pun lancar tau sebab ada fiber dalam dia. 


Dan berita baiknya untuk bulan Februari ni ada Promosi Alfalfa Complex, Beli 1 Percuma 1! Waaa... best kan?! Gee sendiri memang dah beli dah, amik botol pek besar yang 700biji terus tu senang. 

Alfalfa Complex Shaklee ni ada 2 Pek tau;

330 biji - biasa tahan dlm 1-2 bulan*
700 biji - biasa tahan 2-3 bulan*

*Tapi ni bergantung kepada berapa hiji korang makan sehari. Macam gee 10 biji sehari la ikut cadangan dia. 



.
Macam ni la rupa Alfalfa Shaklee




Hubungi gee untuk dapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.

Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116

SMS/WhatsApp: 013-5707812

FB: Ziana Eunos

Terima Kasih kerana memilih Shaklee!




Wednesday, February 15, 2017

Buang Whitehead dengan Makeup Remover NutriWhite


Assalamualaikum & hi semua ;)) 

Entri kalini gee nak share pasal makeup remover Nutriwhite dari Shaklee. Ni salah satu item yang Gee dah lama guna dekat 2 tahun rasanya. Alhamdulillah. Best sangat2 lagi2 tang whitehead tu!




Setiap hari gee memang paksa untuk rajinkan diri guna makeup remover Nutriwhite ni. Hihi. Walaupun kadang2 ada masa culas jugak. Tapi sebelum tidor gee akan pastikan tak skip guna makeup remover Nutriwhite untuk pastikan kulit wajah betul2 bersih. Terutama yang ada whitehead tu memang korang WAJIB buat setiap malam ok! 


Ada beza tak kalau tak guna or Gee ada terskip guna? 

Yes. Ada tau memang beza sangat2 gee rasa. Bila terskip sapu makeup remover Nutriwhite tu muka rasa macam tak bersih macam ada something jer.. macam kasar2 je kat area hidung pun ada. 


Ok. Bagaimana Makeup Remover Nutriwhite boleh membantu? 

1. Ia bertindak membuang kotoran, sel kulit mati dan daki2x di muka dengan lebih bersih termasuk buang WHITHEAD! Efeknya kulit rasa lembut dan licin!  

2.Tunas Pokok Bic bertindak lembut untuk menyingkirkan sel kulit mati dengan menyeluruh tanpa merosakkan kulit.

3. Aloe pulak untuk bantu menyegarkan dan menegangkan kulit!

4. Rumusan ringan dan bestnya makeup remover ni tidak berminyak dengan aroma yang menyegarkan. 


Sangat berbaloi guna remover ini tau.. Tahan lama! Gee sendiri guna lebih dari 6 bulan untuk satu tiub tu. Dan gee confirm lepas korang guna rasa puas hati dan order lagi. Jom2 dapatkan makeup remover ni sekarang juga! 


Jom cuci mata tengok testimoni dari kawan2 Gee sendiri yang dah guna makeup remover Nutriwhite ni. 












Hubungi gee untuk dapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.


Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116

SMS/WhatsApp: 013-5707812

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih kerana memilih Shaklee!




Saturday, February 4, 2017

40 Tahun Setia dengan Shaklee!


Assalamualaikum & hi:)

Entri kalini gee cuma nak share testimoni dari seorang 'nenek muda' ni. Hihi . Jom cuci mata tengokk! Hee




Beliau dah 40 tahun mengamalkan suplemen Shaklee! Gee baru lagi sangat ada 3 tahun macam tu. InshaAllah gee akan terus mengambil suplemen Shaklee ni. Selain tu gaya hidup pun penting jugak tau selain makan suplemen ni. 


**Pengambilan suplemen sebenarnya membantu mengisi & memenuhi lompang vitamin mineral dalam badan. Bila sel2 dalam badan sihat, organ sihat makanya luaran pun akan sihat & cantik!


Ok. Korang dah mula belum ambi suplemen ni? Jom mula dari sekarang! Gee pilih Shaklee sebab dia Sentiasa Selamat, Sentiasa Berkesan & Sentiasa Semulajadi! 

Berminat untuk mendapatka produk Shaklee boleh hubungi gee ok. Whatsapp je terus ke 013-5707812. 





Friday, January 27, 2017

Testimoni Set Kulit Cantik Shaklee







Testimoni dari Kak Nor Ann~

Saya amal makan set muka luar dan dalam sejak tahun 2014.. berperingkat2 masalah kulit saya kurang. Masih ada jerawat parut. Tapi tak sedahsyat dulu. Kalau dulu pakai makeup tebal pon tak mampu nak sembunyi semua parut dan jerawat tu. Tapi sekarang alhamdulilah kulit saya dah bebas makeup tebal. Kadang2 langsung tak pakai makeup pun muka saya. Hihi

Untuk bab parut tu kan, ada masa saya sapu masker ESP, Vita C dan Vita E.

Lepas dah elok sikit muka saya, saya jugak ada amalkan Collegen Powder dan Vivix. Now kulit saya dah makin baik! 

Terima kasih Shaklee!

---

Apa yang Kak Nor Ann pakai? 

1. Set kulit ESP, GLA Complex, Vita C dan Vita E. Tahun 2017 ni baru makan Collegen Powder dan Vivix.


2. Untuk luaran saya guna Skincare dari Shaklee jugak;

Pencuci saya guna set Enfuselle kulit normal ke minyak. Dah ok sikit kulit saya guna Nutriwhite.


* * *


Alhamdulillah. Tu kisahnya Kak Nor Ann. Korang jika ada masalah kulit tu holeh cuba ikhtiar dengan Shaklee. Gee boleh cuba bantu & guide. InshaAllah~ 

Save no ni >> 0135707812 << Ejen Shaklee Gee




Tuesday, January 17, 2017

Testimoni Vivix dan Diabetes


Assalamualaikum dan hi semua ;)

Alhamdulillah. Untuk entri kali ini gee nak share testimoni Vivix untuk pesakit Diabetes atau kencing manis. Jom kita cuci mata dulu yer. Moga perkongsian dari gee ni boleh jadi pemangkin semangat untuk anda!













* * *

Ok. Bagaimana Vivix Shaklee ni boleh membantu dan memperbaiki Diabetes @ kencing manis?


Ramuan yang ada dalam Vivix yang terdiri daripada 4 campuran botani yang kaya dengan resveratrol dan polifenol ini sebenarnya banyak memberi manfaat kepada pesakit diabetes. 


1. Memperlahankan atau mengurangkan Sindrom Resistansi Insulin (“metabolic syndrome”). Vivix adalah antioksidan yang berkuasa untuk membantu melindungi dan membaiki sel yang rosak. Jadi, pengambilannya secara berterusan dapat memberi manfaat dalam mengurangkan Metabolic Syndrome yang mengarah kepada penyakit kardiovaskular dan kencing manis yang disebabkan oleh kerosakan gen.


2. Mengawal kepekatan gula dalam darah

Karbohidrat yang dicerna akan menghasilkan gula yang memberikan kita tenaga. Walau bagaimanapun, pengambilan karbohidrat yang tinggi seperti nasi akan menyebabkan kandungan gula dalam darah kita meningkat. Dengan Vivix, polifenol yang terkandung dalam anggur muscadine akan melambatkan pencernaan dan penyerapan karbohidrat dalam darah dan seterusnya mengelakkan pengumpulan gula yang tinggi yang menyebabkan kencing manis.


3.Mengelakkan kerosakan mata & menggalakkan penyembuhan luka dengan segera. 

Polifenol Anthocyanins yang terkandung di dalam Vivix membantu dalam membaiki penglihatan dan menyembuhkan luka dengan segera.


4.Mencegah pembentukan protein AGE

Protein AGE (advanced glycation end products) terhasil daripada protein dan gula berlebihan dalam badan. Ia boleh menyebabkan atherosclerotic, sel mati dan komplikasi penyakit kencing manis. Salah satu dari mekanisma anti-penuaan Vivix adalah dengan memperlahankan penbentukan protein AGE ini.


InshaAllah... dengan ikhtiar Vivix dan mengamal Vivix ni setiap pasti boleh membantu pesakit Diabetes / kencing manis. Dan sangat penting juga untuk menjaga pemakanan harian yer! 





BERITA BAIK! ADA PROMOSI VIVIX SEPANJANG BULAN JAN 2017 INI!








Hubungi Gee untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif berkenaan Shaklee.


Nama: Nurzhiana bt Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116

SMS/WhatsApp: 013-5707812

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih kerana memilih Shaklee!


*TQ semua untuk testimoni2 dari rakan2 shaklee :))