Showing posts with label Jerawat. Show all posts
Showing posts with label Jerawat. Show all posts

Thursday, July 13, 2017

Enfuselle by Shaklee: Skincare Untuk Kulit Kering & Berjerawat


Entri kalini Gee nak share lagi satu set Skincare Enfuselle.

Set yang ni pulak khas untuk yang ada mempunyai masalah kulit kering , sensitif dan berminyak. Apa yang ada dalam set ni boleh tengok dalam gambar bawah ni ok. Ada 3 item jugak dalam set ni. 





Jom Gee share apa kelebihan setiap item dalam set Enfuselle ni. 


1) Hydrating Cleansing Lotion

• Emulsi berkrim ini bertindak menanggalkan kotoran, bahan pencemaran dan mekap tanpa menjejaskan lapisan minyak semulajadi kulit.
• Emolien yang kaya serta tambahan Vitamin E menjadikan kulit halus, seimbang dan berseri
• Mencerahkan tona kulit
• pH yang seimbang
• Hipoalergenik


2) Hydrating Toner

• Meneutralkan Tindak Balas Yang Boleh Merosakkan Kulit
• Melegakan dan menyediakan kulit untuk rawatan Enfuselle.
• Terbukti secara klinikal
• Meneutralkan kerosakan sel akibat tindak balas kulit dengan besi dalam air paip
• pH yang seimbang
• Rumusan tanpa alkohol yang menyejat dengan cepat tanpa mengeringkan kulit
• Melindungi lapisan minyak semulajadi kulit, menyucikan dan melembutkan dengan ekstrak witch hazel dan kamomil


3) Hydrating Moisturizer

• Melembapkan Kulit Sehingga 24 Jam
• Krim tanpa minyak dan tidak melekit yang kaya dengan agen pelembap bagi menyerlahkan kehalusan dan keanjalan kulit dengan serta-merta.







Hubungi Gee untuk dapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.


Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116

WhatsApp: click link http://Www.wasap.my/60135707812/

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih kerana memilih Shaklee!

Monday, July 10, 2017

Review Shaklee by Gee: Moisturizer Enfuselle Untuk Kulit Berminyak & Jerawat


Korang kalau jenis kulit berminyak, Gee rekomen untuk pakai moisturizer / pelembap Enfuselle ni ( ada juga moisturizer Enfuselle khas utk kulit kering). 





Gee baru lagi guna sebenarnya. Masa bulan puasa haritu. Mula mula adik yang beli. Then Gee saja try sebab muka Gee ni ada berminyak sikit area T zone. 

Beberapa kali cuba sapu kat muka. Alhamdulillah. So far puas hati. Best sangat. Muka rasa kurang berminyak dan dia pun cepat je Gee rasa meresap dalam kulit muka. 


Ni gambar dia yang gee guna sekarang. Share ngan adik :))


Korang jangan amik ringan tau. Even muka berminyak rasa tak perlu moisturuzer/ pelembap tu SALAH! Kena juga guna ok. Untuk bagi lembapan kat kulit muka kita ni. Kalau yang jenis banyak kerja luar or sering terdedah kat cahaya matahari tu lagila perlu guna mousturizer/pelembap muka. 

Dan kalau guna makeup jadi tahan lama bila tepek Moisturizer Enfuselle ni kat muka tau tau. Puas hati. Rasa macam dia blend betul-betul kat muka. Besttt. Hihi

Kalau yang jenis tak pakai makeup pun molek sangat pakai moisturizer Enfuselle ni! Lepas pakai dia ni, terus tepek bedak pun dah ok. Bolen bantu naikkan seri wajah korang taw tak! Serius best dan sangat puas hati! Hihi

Gee sendiri bagi 5 bintang untuk moisturizer Enfuselle ni. Sebab gee sendiri guna kan. 

Formula dia ringan dan sesuai untuk kulit jenis kombinasi normal, berminyak, berjerawat or sensitif ke. 


Jom Gee share secara ringkas kebaikan dia;

• Formula ringkas untuk menyubur dan melembapkan Kulit
• Tidak berminyak dan mampu mengawal pengeluaran minyak pada wajah
• Bertindak dengan membekalkan kelembapan segera yang kulit anda perlukan bagi menjadikan wajah kelihatan halus serta tidak berkilat

Dan dia juga ada kajian klinikal skali iaitu;

• 146% peningkatan keanjalan kulit dalam masa 28 hari268% pengurangan garis-garis halus dalam masa 28 hari
• 173% pengurangan kedutan pada kulit dalam masa 28 hari
• Membantu mengembalikan keseimbangan minyak pada kulit


Dan istimewanya skincare Enfuselle by Shaklee ni ialah;

° DIRUMUS KHAS SECARA KLINIKAL
° BERASASKAN BOTANI
° BEBAS PARABEN / SLS / MERKURI
° HIPOALERGENIK
° DIUJI OLEH DERMATOLOGIST
° TIDAK DIUJI KE ATAS HAIWAN


ENFUSELLE SHAKLEE SETANDING JENAMA TERKEMUKA ANTARABANGSA tapi harga dia SANGAT MAMPU MILIK dan TAHAN LAMA! 

Ada yang guna dalam 5-7 bulan satu botol tu. Gee tak sure lagi sebab share dengan adik. Nanti gee plan nak beli sendiri dan tengok berapa lama boleh tahan. Nanti Gee share ok. 

InshaAllah semua boleh beli tau. Lelaki perempuan boleh guna jangan risau ok. 

Setiap orang WAJIB ada pelembap / Moisturizer Enfuselle by Shaklee ni ok. 








Hubungi Gee untuk dapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.


Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116

WhatsApp: click link http://Www.wasap.my/60135707812/

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih kerana memilih Shaklee!



Saturday, July 8, 2017

Enfuselle Shaklee: Skincare Untuk Kulit Berjerawat Dan Berminyak


Ramai yang sedang mencari-cari skincare? Lately ni Gee dapat banyak pertanyaan untuk skincare. Shaklee pun ada skincare tau.

Bila Gee tanya apa masalah kulit dorang, mostly ramai yang ada masalah kulit berjerawat, berminyak, kult kusam tak berseri, kulit jenis kering, ada yang mudah kena sunburn, kulit sensitif dan macam-macam lagi. 

So kalini Gee nak share dulu set Enfuselle by Shaklee ni yang khas untuk kulit jenis berminyak, berjerawat dan sensitif. Ada 3 item semuanya. Boleh tengok dalam gambar bawah ni. 

Dia ada pencuci muka, toner dan moisturizer. 3 item ni semua paling nasic untuk penjagaan kulit kita. 




Jom Gee share secara ringkas kebaikan setiap item untuk set Enfuselle bagi kulit berminyak, jerawat dan sensitif ini;


1. ENFUSELLE PURIFYING CLEANSER :

• Gel pencuci ini bertindak dengan lembut bagi menyingkirkan kotoran pada wajah, mekap dan minyak berlebihan.
• Bahan-bahan khas serta tambahan vitamin E menjadikan kulit terasa lembut dan segar.
• pH yang seimbang
• Hipoalergenik
• Mencerahkan tona kulit.


2. ENFUSELLE PURIFYING TONER :

• Meneutralkan kerosakan sel akibat tindak balas kulit dengan besi dalam air paip.
• pH yang seimbang
• Menyegarkan dan memperhaluskan kulit dengan ekstrak likoris dan witch hazel
• Meminimumkan kemunculan liang pori besar pada kulit
• Membantu mengawal kulit berminyak.


3. ENFUSELLE BALANCING MOISTURIZER :

• Formula Ringkas untuk Menyubur dan Melembapkan Kulit
• Formula yang ringkas, tidak berminyak dan mampu mengawal pengeluaran minyak pada wajah
• Bertindak dengan membekalkan kelembapan segera yang kulit anda perlukan bagi menjadikan wajah kelihatan halus serta tidak berkilat
• Terbukti secara klinikal:-146% peningkatan keanjalan kulit dalam masa 28 hari268% pengurangan garis-garis halus dalam masa 28 hari
• 173% pengurangan kedutan pada kulit dalam masa 28 hari
• Membantu mengembalikan keseimbangan minyak pada kulit
• Hipoalergenik



Kat bawah ni Gee ada share perkongsian pengguna-pengguna set Enfuselle;

















Hubungi Gee untuk dapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.


Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116

WhatsApp: click link http://Www.wasap.my/60135707812/

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih kerana memilih Shaklee!



Friday, July 7, 2017

Pencuci Muka untuk Kulit Jerawat & Berminyak


Ada yang masih lagi mencari pencuci muka ke?

Gee nak share satu pencuci muka yang best ni. Dari Shaklee jugak tau. Jangan tak tau Shaklee pun ada rangkaian skincare dia sendiri. 

Salah satunya ENFUSELLE. Skincare yang ni gee tak guna tapi ADIK Gee sendiri ada guna. Adik kata best. So Gee mesti share kat korang semua lah kan. Hihi

Macam ini lah rupa skincare Enfuselle. Nama penuh dia Purifying Cleansing Gel. 




Jom Gee share secara ringkas kelebihan dia dulu;

• Gel berbusa yang bertindak secara lembut bagi membantu menyingkir kotoran, kesan makeup dan minyak berlebihan di kulit muka. 
• Mengandungi vitamin E bagi membantu kulit lebih lembut dan segar.
• Mencerahkan tona kulit wajah.
• Kandungan PH yang seimbang. 
• Hipoalergenik.


*Pencuci muka ni KHAS untuk korang ada masalah jerawat berminyak saja ok!



Ada yang tanya Gee kenapa kena jenis gel?

Untuk orang kulit jenis jerawat dan berminyak ni korang MESTI guna or pilih pencuci yang jenis GEL. Gel ni sifat dia lebih mesra untuk kulit berminyak. Dan jenis gel ni jugak fungsi dia untuk membuang lebihan minyak di permukaan kulit. 


Ingat! Jangan pilih jenis foam ya kalau korang kulit jenis berminyak dan berjerawat banyak. 



× × Sekali lagi Gee nak ingatkan Enfuselle Puryfing Cleansing Gel ni khusus untuk OILY and ACNE PRONE SKIN. Maksudnya kulit yang minyak habis dan open pores. Siapa yang ada jerawat yang banyak, merah-merah dan jerawat batu.



Dan satu lagi Gee nak share info penting. Perasan tak Enfuselle ni dia bersifat Hipoalergenik? 

Hipo tu maksud dia ‘kurang daripada normal’. 

Alergenik (atau alergen) pulak bermaksud bahan yang berupaya menyebabkan tindak balas alergi.

Istilah ini digunakan dalam sediaan produk, apabila semua langkah berhati-hati telah diambil semasa perumusan dan pengeluaran produk bagi memastikan tindak balas alergi ditahap paling minimum.

Bahasa mudahnya ialah pencuci muka hipoalergenik ni dia memang berkesan untuk mengekalkn pH kulit tanpa sebarang pengelupasan disamping melembapkan kulit muka kita. So Gee juga syorkan skincare Enfuselle ni untuk korang yang ada kulit kerap mengelupas dan mudah kena sunburn. 


Lepasni kena amik tau jenis kulit masing-masing ok supaya senang nak pilih pencuci muka yang sesuai. Takda la korang membazir jer beli. Dan takda la muka makin teruk pulak nanti bila salah beli ok. 





  Hubungi Gee untuk dapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.


Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116

WhatsApp: click link http://Www.wasap.my/60135707812/

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih kerana memilih Shaklee!



Thursday, July 6, 2017

10 Tip Merawat Jerawat (Bahagian 1)


Entri kalini Gee nak share tip-tip untuk merawat jerawat. Tips ni semua gee kredit kepada Dr Haseenah. Gee suka follow facebook Dr Haseenah untuk dapat info pasal kulit. 

Sebenarnya banyak tip Gee dapat. Tu gee buat part by part. Nantikan bahagian kedua ok. Moga bermanfaat untuk korang semua.

























× × × × × 


Khas untuk ANDA yang ada masalah JERAWAT. Suplemen ni fungsi dia membantu merawat dan memperbaiki jerawat dari dalam. Meh Gee share jeaikan dua secara ringkas untuk korang. 


ALFALFA COMPLEX 
- agen detox yg bantu membuang toksik dalam badan & usus, membersihkan darah. Usus kotor antara punca jerawat naik

GLA COMPLEX
- membantu menstabilkan hormon dalam badan. Hormon juga sebab jerawat naik. 

VITAMIN C
-vitamin penting untuk mengekalkan kecantikan kulit. Membantu mengatasi masalah jerawat dengan menghasilkan kolagen yg cukup untuk kulit. Jerawat cepat kecut.

Protien ESP
-membekalkan protin yang cukup untuk kulit. Protin bantu renew kulit baru yang lebih sihat. Kulit akan jadi lebih sihat, bersih, anjal dan cerah. Memudarkan parut bekas jerawat hitam!

B-COMPLEX 
-vitamin anti stress. Stress juga menyebabkan jerawat makin banyak & teruk.

GARLIC
-antibiotik semulajadi untuk tubuh yang membantu membunuh bakteria pada kulit yang menyebabkan jerawat. Memakan garlic adalah satu petua kecantikan orang Korea.


Jika nak tau lebih details dan mana yang sesuai untuk masaah korang boleh hubungi Gee terus ok. 






Hubungi Gee untuk dapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.


Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116

WhatsApp: click link http://Www.wasap.my/60135707812/

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih kerana memilih Shaklee!



Monday, May 15, 2017

Set Jerawat Bajet dan Mampu Milik!


Assalamualaikum dan hi semua ;)

Harini gee nak share dua suplemen yang bagus untuk JERAWAT. Sejak akhir ni gee selalu dapat pm/wassap dari customer yang ada problem jerawat. 

Gee tau jerawat ni memang mencabar kan. Muka gee bila naik jerawat 2, 3 ketul dah risau gelabah semua. Apatah lagi muka orang yang banyak jerawat tu kan. 

Ada yang dah try macam-macam tapi JERAWAT still susah nak hilang kan? 

Apa kata cuba rawat dari dalam dulu. So gee rekomen Set Jerawat ni untuk korang. Kombo SR VITAMIN C PLUS GARLIC COMPEX!





Set ni dah lah murah, tahan lama pulak tau! Memang SET BUDGET untuk korang yang under BUDGET. Kombo dua ni memang POWER MEMBUNUH JERAWAT! Lagi-lagi jerawat degil tu. 

InshaAllah bila korang rajin dan konsisten makan nanti memang susah lah jerawat tuh nak naik. Hihi 


Meh gee share kebaikan kombo jerawat ni untuk korang ok. 


1. SR VITAMIN C PLUS (Tahan 6 Bulan)

- Perlindungan daripada sinar UV
- Mengurangkan kesan sunburn
-  Mengurangkan parut & masalah jerawat
-  Membantu prevent masalah jerawat degil.
-  Menjadikan tona kulit lebih sekata.
-   Menggantikan tisu yang rosak & menyembukan luka
-   Mencerahkan kulit secara semulajadi (Bukan muka sahaja tau)
-    Membantu masalah kulit sensitif seperti resdung & eczema
-    Mengatasi masalah jerawat pasir & nasi
-    Mengurangkan kedutan & tanda penuaan
-    Kulit lebih glowing & radiant.


2. GARLIC COMPLEX (Tahan 2 Bulan)

- Anti-Kulat, Anti-Bakteria, Anti-Oksidant, Anti-Biotik
- Anti-Bakteria membunuh bakteria, membantutkan pertumbuhan bakteria yang punca utama jerawat.
- Bunuh kuman penyebab jerawat.
- Jerawat jadi segan nak tumbuh.
- Kurangkan rasa sakit & pedih akibat jerawat.
- Menghalang penyakit berjangkit seperti selsema dan kulat (ANTIBIOTIK)
- Menghapuskan masalah keputihan kronik.
- Cuci darah membunuh kuman dalam darah.
- Kekalkan tekanan darah dan paras kolesterol yang sihat.


Dan bestnya kombo ni bukan untuk JERAWAT je, tapi untuk KESIHATAN OVERALL jugak tau! Seronok kan. Hee





* * *




Special untuk customers gee, gee akan ajarkan TIPS untuk menggunakan both ni sebagai Masker & sapuan dari luar untuk hasil yang maksimum. 

EXCLUSIVE CONSULTATION untuk customers yang purchase dari Gee semestinya! 

Whatssap: 013-5707812




Sunday, April 9, 2017

Akibat Salah Guna Skincare (Testimoni Set Kecantikan Shaklee)


Assalamualaikum dan hi semua ;)

Harini Gee nak share satu testimoni terbaru dari rakan rakan pengedar Shaklee grup besar kami di telegram S2UMarvelous. 


"Akibat Salah Guna Skincare"





Gambar kiri: 25/6/2016 (sebelum kenal shaklee)
-------------------------------------


Setelah hampir 10 BULAN consume #shaklee . Baru malam ni berani nak share gambar closed up camni. 

Ya kawan kawan, muka Faezatul pernah berjerawat teruk. Jerawat yang besar-besar, merah & bernanah ranum kat dalam tuh! Sakitnya Ya Allah.

Part paling sedih bila jerawat tuh boleh meletup anytime dia suka. Kadang tak sedar pun, tengok2 kat telekung dah ada darah kot! Geli kan tengok? Puncanya? Salah pakai skincare (tak mau mention skincare apa), mungkin sesuai dengan orang lain tapi BUKAN SAYA. 

Salah Faezatul juga gatai sangat nak try padan muka! Terpengaruh sangat dengan iklan claimed cantik advanced.


Gambar kanan : 2/4/2017
-----------------------------------------

Ikhtiar Faezatul dengan Shaklee bermula dengan Vitamine & ESP. Follow guide dari ummi saya, Dr. Ainniah. Alhamdulillah 2 minggu pertama dah nampak perubahan ketara. JERAWAT yang membengkak MAKIN KECUT, PARUT MAKIN PUDAR! Seronoknya tengok ;))

Masa tu, dah betul betul rasa yakin dengan Shaklee neh. Sebulan lepas tu, faezatul slowly add on #Vitaminc #Bcomplex #GlaComplex #Nutriwhite Cleanser. 

Perubahan makin ketara tapi lambat progressnya. November 2016, Faezatul add on #Alfalfacomplex dan Faezatul akui kagum dengan 'kerja' Alfalfa neh. Dia speed up healing process & total detox kulit Faezatul. Alhamdulillah happy sangat ya Allah!

Start dari 'trauma' lampau, Faezatul dah tak pakai skincare langsung sampai la ni. 

Untuk luaran pula, Faezatul cuma sapu krim luar iaitu #HerbalBlend sebagai pelembab dan penghilang parut. Best sangat! Sebab tak berminyak, sejuk ja rasa kat kulit saya.

Yang tinggal la ni si parut merah2 yang dok ketegaq takmau hilang tu. Ada lagi dalam 30%. Nampak gaya memang kena ratah ESP sngguh sungguh lepas neh. Hihi. 

Kredit to Feazatul~



Alhamdulillah. Gee nak ucap terima kasih pada Faezatu kerana sudi brrkongsi. Semoga ia boleh jadi inspirasi pada koramg yang ada problem kulit macam tu. Jika berikhtiar dengan produk yang sesuai inshaAllah pasti boleh. 





Tuesday, February 28, 2017

Saya Suka Vitamin C Shaklee!




Vitamin C Paling best! Kira2 dah nak 2 tahun lebih jadi pengamal tegar Vita C Plus Shaklee ni. Alhamdulillah~


Bila gee amik Vita C Plus?

Ikut timing gee, memang sesuka hati amik vitamin c ni. Pagi ke, petang ke, malam ke bila2 boleh amik. 


Berapa biji gee amik sehari Vitamin C shaklee ni? 

Dulu2 gee biasa makan 2-4 biji sehari. Tapi untuk baru2 ni gee dah mula makan 6 biji sehari. Tapi kena ingat air kosong kena rajin2 minum ya.




Siapa perlu Vita C Plus ni?

Korang yang ada bersin, kerap selsema ke, jerawat rajin naik turun or ada jerawat pasir ke, rajin2 la amal vitamin C ni ok. InshaAllah boleh setel dan badan pun rasa lebih sihat! 


Ada demam2 pun boleh makan Vita C Plus ni. Gee dan keluarga gee dah lama tak amik panadol bila demam. Cuma makan vitamin C untuk boost imun badan & banyakkan minum air kosong! InshaAllah cepat kebah dan jangan lupa mintak doa kat Allah moga cepat sihat jugak ok. 


Nak kulit cerah? Rajin2 la makan Vita C Plus ni tiap hari. InshaAllah pasti nampak lebih cerah dari sebelum ni. 



Bila terlebih rajin makan Vita C, dalam 1 bulan lebih dah habis. Hihi 



Ok. Setakat ni dulu untuk harini. Nanti gee sambung lagi. TQ korang2 yang rajin singgah & sudi baca ;)) 




Friday, January 27, 2017

Testimoni Set Kulit Cantik Shaklee







Testimoni dari Kak Nor Ann~

Saya amal makan set muka luar dan dalam sejak tahun 2014.. berperingkat2 masalah kulit saya kurang. Masih ada jerawat parut. Tapi tak sedahsyat dulu. Kalau dulu pakai makeup tebal pon tak mampu nak sembunyi semua parut dan jerawat tu. Tapi sekarang alhamdulilah kulit saya dah bebas makeup tebal. Kadang2 langsung tak pakai makeup pun muka saya. Hihi

Untuk bab parut tu kan, ada masa saya sapu masker ESP, Vita C dan Vita E.

Lepas dah elok sikit muka saya, saya jugak ada amalkan Collegen Powder dan Vivix. Now kulit saya dah makin baik! 

Terima kasih Shaklee!

---

Apa yang Kak Nor Ann pakai? 

1. Set kulit ESP, GLA Complex, Vita C dan Vita E. Tahun 2017 ni baru makan Collegen Powder dan Vivix.


2. Untuk luaran saya guna Skincare dari Shaklee jugak;

Pencuci saya guna set Enfuselle kulit normal ke minyak. Dah ok sikit kulit saya guna Nutriwhite.


* * *


Alhamdulillah. Tu kisahnya Kak Nor Ann. Korang jika ada masalah kulit tu holeh cuba ikhtiar dengan Shaklee. Gee boleh cuba bantu & guide. InshaAllah~ 

Save no ni >> 0135707812 << Ejen Shaklee Gee




Friday, January 13, 2017

Jerawat Naik Masa Hamil!



Aaaaaaa... Jerawat naik masa hamil!

Gambar belah kiri : bulan 8/2016

Jerawat yang sangat kronik. Ya, bagi ruby kroniklah sebab sepanjang hidup tak pernah jerawat naik macam ni. Ruby ni jenis susah nak naik jerawat even period pun. 

Pipi kiri kanan dengan jerawat bernanah & berdarah. Kat kawasan dagu pun sama.. sedeyyy. 

Allah, malu sangat nak keluar rumah. Apatah lagi nak COD Shaklee, memang minta husband je pergi hantarkan.

Nak tengok cermin lagilah tak dek mood. Dengan parut hitam sebab suka picit dan pegang2. Geram!

Sampai anak2 tanya, mak sakit ke? Kenapa muka jadi macam tu mak ? Nanti abang bawak mak pergi klinik nak x ?

Alahaii anak.. soalan yang buat mak rasa down sangat. Macam ni rupanya perasaan orang yang ada masalah kulit. 


***

Belah kanan : 08/01/2017

#shakleeEffect

Alhamdulillah, kulit dah makin ok. Dah boleh senyum lebar. Anak2 dan suami pun perasan perubahan demi perubahan. Gembira sangat!

Apa yang Ruby ambil? Ruby ambil Set Hamil Shaklee. Trimester kedua baru Ruby tambah Omega Guard. 

Mungkin mengandung kali ke 4 ni, hormon tunggang terbalik. Jerawat naik dengan suburnya. Hahahaha. Pengalaman ngeri sungguh. 

-Kredit to Puan Ruby-


Moga perkongsian ini dapat membantu dan jadi inspirasi untuk anda yang ada masalah macam Puan Ruby kita ni. InshaAllah selagi kita berusaha dan berikhtiar pasti boleh!








Hubungi gee untuk dapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.


Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116

SMS/WhatsApp: 013-5707812

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih kerana memilih Shaklee!




Thursday, December 29, 2016

Testimoni Vitamin C: Kulit Anak jadi Putih dan Jerawat Kecut!





Ibu & Anak join makan Vitamin C Shaklee!

Ibu yang beli TAPI anak dapat efek dulu lepas makan Vitamin C! Waaa hihi .. ibu jangan jeles dulu ya ;)


Alkisahnya anak si ibu ni ada jerawat teruk kat muka. So si ibu bagi lah try Vitamin C Shaklee ni. Tak sangka pulak tak sampai sebulan pun lagi makan vitamin C Shaklee, jerawat si anak dah ok makin kecut dan dapat pulak kulit muka makin putih! Alhamdulillah .. seronoknya hihi 

Gee seronok dengar bila ibu bagitau macam tu. Tapi Si ibu kena bersabar sikit yea sebab efek dia atas tiap orang tu lain2, ada yang cepat ada dan yang makan masa sikit. 






Ok. Vitamin C ni selain untuk jerawat, dia juga bagus untuk sistem imunisasi tubuh. Badan rasa lebih sihat dan jarang demam or selsema. Bagi yang ada resdung macam kerap bersin pun elok jugak amal Vitamin C ni selalu. 

Yang paling best vitamin C ni penting untuk bantu penghasilan Kolagen dalam badan! Sebab tu orang perempuan suka sangat makan Vitamin C ni! Hihi 


Ok. Bagi yg ada masalah kulit or jerawat jom gee bantu. Kita ikhtiar sama2. 


Hubungi gee untuk order & konsultasi berkenaan Shaklee.
0135707812 - Gee 




Wednesday, December 14, 2016

Stok Herbal Blend Kembali Lagi!


Assalamualaikum 


Herbal blend kembali lagi! Setelah 2 minggu lebih habis stok di hq.




Apa sebab orang suka cream Herbal Blend ni?

  • Sebagai losyen harian
  • Memperbaiki eczema
  • Memperbaiki gatal2 akibat gigitan serangga
  • Melembutkan tumit pecah dan kasar
  • Ubat luka atau 
  • Melecur
  • Mengilangkan parut (chicken pox, demam campak)
  • Ruam pada bayi 
  • Kulit gatal2 dan sensitif
  • Kecutkan jerawat










Hubungi Gee untuk mendapatkan maklumat lebih lanjt tentang produk Shaklee , proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga dapatkan harga istimewa bagi setiap produk Shaklee .



Nurzhiana Mohd Yunus

Shaklee Independent Distributor - ID 1085116

sms/whatsapp : 0135707812

FB: Ziana Eunos



Terima Kasih memilih Shaklee ;) 



Friday, December 9, 2016

Testimoni ESP dan Vitamin C: Jerawat Kecut, Kulit Lembut dan Cerah!



Gee biasa akan buat follow up untuk customer2 yang order Shaklee dengan gee. Dan ada satu testimoni best yang gee rasa MESTI share dengan semua! hihi

Gee harap dengan sharing ni dapat bantu masalah anda~

Dah baca kan testimoni ESP dan Vitamin C yang gee share kat atas tu. Jadi dalam masa sebulan tu Shahira konsisten makan ESP dan Vitamin C. Alhamdulillah .. kombo set cantik ni memang ramai customer gee order sebab best sangat efek dia. Malah gee sendiri memang consume set cantik ni juga.


* * *


Apa Kelebihan kombo ESP dan Vitamin C?

ESP (tahan dalam 2 bulan)

Memperbaharui sel kulit skaligus menjdiikan sel kulit lebih sihat
Menjadikan kulit lebih berseri dan segar
Menganjalkan kulit dan kulit jadi gebu
Mengawal pertumbuhan jerawat
Memudarkan bekas2 parut dan jerawat 
Menstabilkan hormon wanita
Mempercepatkan proses penyembuhan luka
Mengurangkan strechmarks 
Memberi tenaga yang berpanjangan 
Rasa lebih kenyang yang berpanjangan 
Instant energy dan breakfast! 
Mengelak kencing manis
Mengelakkan gastrik
Melindungi dan menjaga rahim
Menguatkan akar rambut dan mengurangkan keguguran rambut
Sesuai juga untuk mereka yang ingin menurunkan berat badan
Milkbooster - susu lebih berkrim dan anak mudah kenyang! 


Vitamin C (tahan 6 bulan ~ woww)

Tinggi dengan antioksidan 
Imun booster
Membantu dalam penghasilan kolagen
Menghalang kenaikan jerawat di kulit
Mengurangkan kesan parut & kedutan
Menghilangkan sunburn
Menjadikan kulit lebih cerah dan pinkish
Melindungi kulit dari radiasi matahari
Mencegah pembentukan jeragat 
Mengelakkan kulit kering dan kusam 
Mengelakkan inflamasi / keradangan
Memperbaiki resdung
Memperbaiki simptom pendarahan
Mengelak gusi berdarah
Mengurangkan simptom demam dan selsema


* * *


Testimoni lain dari customer gee sendiri jugak ;)






Kombo ESP dan Vitamin C ni memang best! 
Sebab tu ramai customer gee suka amik.
Gee sendiri juga consume kombo ni dan memang puas hati sangat. Alhamdulillah ;)









Hubungi Gee untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee , proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga dapatkan harga istimewa bagi setiap produk Shaklee .



Nurzhiana Mohd Yunus

Shaklee Independent Distributor - ID 1085116

sms/whatsapp : 0135707812

FB: Ziana Eunos



Terima Kasih memilih Shaklee ;) 



Friday, November 18, 2016

8 Tip Kawal Jerawat




Jerawat. Ada masalah jerawat? 

Ok. Entri kalini gee ada share tip2 untuk mengawal jerawat supaya tidak melarat dan makin teruk. 


Jom ikut 8 tips ini untuk mengawal jerawat anda:

1. Makan basic real food

Real food bermaksud makanan segar. Bukan makanan diproses seperti dalam tin, pek atau frozen. 

Kita tidak tahu apa bahan yang ada dalam makanan berproses. Lebih elok jika makanan masak di rumah secara ringkas menggunakan tidak banyak bahan. Lagi mudah untuk kita tahu apa bahan dalam makanan kita. 

Contoh:
Ikan bakar dan sayur steam. 2 bahan sahaja. 

Elakkan makanan yang mengandungi terlalu banyak perasa atau pengawet. Ini termasuklah perencah, sos-sos, minyak dan kicap.

.

2. Kurangkan makanan berminyak.

Minyak menggalakkan bengkak, merah pada kulit. 

Elakkan makan di luar terlalu kerap. Kita tidak boleh kawal penggunaan minyak mereka. Mungkin mereka juga gunakan minyak yang digunakan terlalu banyak kali.

=====

3. Makan makanan yang menggalakkan penghadaman yang baik.

Contoh:
Makanan berserat tinggi. 
Sayur-sayur berdaun, buah melon.

.

4. Minum air mencukupi. 

Minum air yang cukup membantu badan kita untuk keluarkan bahan buangan. 

.

5. Bersihkan muka 2 kali sehari. 

Gunakan cleanser yang sesuai. Pastikan cuci muka dalam masa 30 minit selepas aktiviti berat dan berpeluh.

.

6. Dapatkan tidur yang cukup. 

Tidur yang tidak cukup menyebabkan stress. Stress akan akibatkan penambahan berat badan dan menggalakkan pertumbuhan jerawat. 

.

7. Bersenam dengan konsisten. 

Peluh yang keluar akan membantu bersihkan liang kulit. Bersenam juga menstabilkan hormon. 

.

8. Kekalkan keceriaan dan kebahagiaan. 

Look at the bright side. Fokus pada kebahagiaan kecil. Elakkan terlalu fikir pada masalah. Sentiasa bersyukur dengan nikmat-nikmat kecil yang diterima. 

Stress level dan hormon kita akan berada dalam keadaan terkawal.


Kredit to Dr Haseenah (Pakar Jerawat)





* * *


Selain itu anda juga boleh ikhtiar dengan suplemen Shaklee jika ada masalah jerawat yang teruk dan berpanjangan.




Hubungi Gee untuk mendapatkan maklumat lebih lanjt tentang produk Shaklee , proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga dapatkan harga istimewa bagi setiap produk Shaklee .



Nurzhiana Mohd Yunus

Shaklee Independent Distributor - ID 1085116

sms/whatsapp : 0135707812

FB: Nurzhiana M Yunus



Terima Kasih memilih Shaklee ;)


Monday, October 17, 2016

Testimoni OmegaGuard: Darah Turun, Jerawat Batu Licin!




Darah TURUN Jerawat Batu LICIN!
----------------------------------------

Alkisah adik Nur yang mengidap darah tinggi pada usia 17 tahun

Ikhtiar dgn OmegaGuard!
Alhamdulillah
Bukan hanya darah turun normal tpi dapat BONUS Jerawat Batu pun licin

Ya, sebab tu Shaklee special

Omega bertindak dlm menurunkan berat badan dan dlm masa sama peredaran darah kt pun cantik
Pabila peredaran darah kt cantik dan smpi ke setiap sel dan organ pastilah sistem kt pun cantik
Sistem detox pun elok la juga
Jaga kesihatan dr dalam inshaAllah, kesihatan luaran pun mendapat kesannya

Dan lebih pasti gayakan pemakanan dan gaya hidup sihat






Apa kelebihan OMEGAGUARD Shaklee? Ketahui lebih lanjut tentang OMEGAGUARD Shaklee di sini



Jom dapatkan OMEGAGUARD dengan harga promosi pada bulan Oktober ini!!



Hubungi Gee untuk mendapatkan maklumat lebih lanjt tentang produk Shaklee , proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga dapatkan harga istimewa bagi setiap produk Shaklee .


Nurzhiana Mohd Yunus

Shaklee Independent Distributor - ID 1085116

sms/whatsapp : 0135707812

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih memilih Shaklee ;)


Friday, October 14, 2016

JERAWAT BATU HILANG SELEPAS AMALKAN VIVIX SHAKLEE




Assalamualaikum..Hai.. Saya Sarah..berumur 33 tahun. Sebelum ni saya pernah mengalami masalah kulit muka yang agak teruk. Muka saya jenis muka yang berminyak. Jadi, jerawat senang sangat tumbuh dan kadang-kadang bernanah seperti jerawat batu. Boleh dikatakan hari-hari ada je jerawat baru menyebabkan muka saya penuh dengan bekas-bekas jerawat terutama di bahagian pipi.

Kulit saya sangat sensitif pada pencuci muka terutama yang mengandungi alkohol dan bahan kimia kerana ia menyebabkan kulit saya bertambah kering. Disebabkan itu, saya tak pakai langsung mana-mana pencuci muka.

3 tahun yang lepas saya mula mengamalkan Vivix. Vivix ni produk Anti Penuaan dan Antioksidan. Saya jadi teruja nak cuba sebab fungsi Vivix nie sendiri yang membantu memperbaiki sel DNA kita. Bila sel kita sihat InsyaAllah kulit kita juga akan sihat.

Baru-baru nie saya perbaharui passport saya. Memang agak terkejut bila dibandingkan dengan gambar passport saya 2 tahun lepas. Sangat-sangat berbeza. Muka makin licin dan paling tak sangka gambar passport lama saya memang nampak macam muka makcik-makcik. Tapi gambar terbaru saya nampak kelihatan lebih muda sedikit.

Sekarang, saya dah pun berani memakai pencuci muka kerana kulit muka dah semakin baik. Kulit dah tak berminyak macam dulu, jerawat dah jarang-jarang tumbuh dan bekas jerawat dah pudar.

Nasihat saya pada kawan-kawan yang ada masalah kulit muka, dah pakai dan consume macam-macam produk, tapi masih tak berkesan, cuba rawat sel-sel badan dengan Vivix ni konsisten selama 3 tahun. Insya Allah masalah kulit muka kawan-kawan akan dapat di atasi.

#supermomshakleestory
#myvivixstory
#vivixse

Terima kasih SITI SARAH MOHAMAD NOOR atas perkongsian Vivix ini.

Kredit to Supermom Shaklee Story






Hubungi Gee untuk mendapatkan maklumat lebih lanjt tentang produk Shaklee , proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga dapatkan harga istimewa bagi setiap produk Shaklee .


Nurzhiana Mohd Yunus

Shaklee Independent Distributor - ID 1085116

sms/whatsapp : 0135707812

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih memilih Shaklee ;)



 

Monday, July 25, 2016

6 Makanan Terbaik Bunuh Jerawat





#1 Anggur Merah
Kaya antioksidan, atasi radikal bebas penyebab jerawat, biji anggur yg lebih tinggi antioksidan boleh cegah alergi & buat wajah bersih berseri

#2 Ikan
terutama ikan laut kaya protien & lemak omega 3 bagus untuk kulit & mencegah pertumbuhan jerawat

#3 Bawang Putih
Sifat anti-kulat, anti-bakteria, anti-biotik semulajadi bagus untuk mencegah & menyembuh jerawat

#4 Kerang
Mengandungi zinc & vitamin A yg bantu menyembuhkan jerawat

#5 Avokado
Kaya dengam vitamin C dan E yg penting untuk melawan radikal bebas penyebab jerawat & menjaga kesihatan kulit

#6 Lobak Merah
Kaya vitamin A yg bantu tubuh lebih efektif supaya lebih tegang & sihat dari radikal benas & serangan bakteria

...

Jom amalkan makanan ini tiap hari
Jom cegah jerawat jangan biarkan

...


Untuk suplemen Shaklee pulak gee boleh cadangkan;

Vitamin E Complex - kaya dgn vitamin termasuk ekstrak biji anggur
Carotomax - mengandungi vitamin A
Vitamin C Plus - mengandungi vitamin C
Omega Guard - mengandungi asid lemak omega 3
Zinc Complex - mengandungi zinc

** untuk konsultasi lebih lanjut boleh whatsapp gee ke +6013-5707812





Sunday, February 14, 2016

Akbiat Salah Guna Skincare Berbahaya! Jom baca ...





MATI HIDUP SEMULA !!

AKIBAT TERGUNA SKINCARE BERBAHAYA + ALLERGY RESDUNG


Ikuti kisah benar ini --- kredit Bella
 

Dulu rasa mcm dah mati,xmau jumpa sesapa,sedih ,kecewa,malu ,Sgt2 lh down ...
Tapi sekarang dah jadi RATU SET KULIT CANTIK!!!

Alhamdulillah.. syukur

Tak sampai 6 bulan konsisten dengan SHAKLEE PRODUCT, akhirnyaaaa IMPROVEMENT terlalu banyak yang sy dapat😊

Dulu kemain JERAWAT NANAH, JERAWAT BATU, PARUT semua ada. Dek kerana tersalah memakai satu produk yang tinggi bahan kimia. SERAM nengok uiiiii😱😅. Tambahan pula ada resdung yang teruk.

Antara SET CANTIK yang kak bell konsisten sampai LICIN, GEBU, ANJAL :
  • ESP
  • ALFALFA
  • GARLIC
  • VITAMIN C
  • VITAMIN E
  • B COMPLEX
  • SET NUTRIWHITE
  • VITALEA


Bagi anda yang ada masalah seperti sis Bella kita ni, boleh menghubungi cik gee untuk lebih lanjut. Kita ikhtiar dengan Shaklee ,, insha allah . Dan cik gee akan GUIDELINE sepenuhnya & CARA MAKAN yang betul & FAST RESULT!

Fast action, fast result 😊


* * *

Suplemen untuk kulit cantik

3 Cara melambatkan penuaan kulit

Testimoni Jerawat Cepat Kering, Parut Pudar

3 Cara Cerahkan Kulit dengan Vitamin






Monday, October 19, 2015

Atasi masalah jerawat dengan vitamin Shaklee


Assalamualaikum dan Hi :)

Jerawat masalah kulit paling biasa berlaku. Dan rawatan untuk jerawat ini bukan hanya menjaga semata-mata seperti penggunaan produk kecantikan sebaliknya penjagaan dalaman sangat-sangat penting. Pengambilan nutrisi penting untuk memberi khsiat kepada kulit. Apabila dalamam kita sihat automatik kulit luaran juga akan sihat. Menurut Dr Haseenah (pakar jerawat) rawatan jerawat mengambil masa 2-3 bulan tetapi paling baik adalah sehingga 2-6 bulan.


Untuk itu, cik gee mencadangkan beberapa vitamin / supplemen Shaklee yang sesuai untuk merawat masalah jerawat anda. semoga dengan pengambilan supplemen ini dapat membantu anda bebas dari masalah jerawat ! boleh hubungi cik gee untuk details & kosultasi penuh k =)





ALFALFA COMPLEX
- agen detox yg bantu membuang toksik dalam badan & usus, membersihkan darah. Usus kotor antara punca jerawat naik.


GLA COMPLEX
- membantu menstabilkan hormon dalam badan. Hormon tak stabil juga sebab jerawat naik.


VITAMIN C
- vitami penting utk mengekalkan kecantikan kulit. Membantu nengatasi masalah jerawat dengan menghasilkan kolagen yg cukup untuk kulit. Jerawat cepat kecut.


ESP
- membekalkan protin yg cukup untuk kulit. Kulit lebih sihat, anjal dan cerah. Memudarkan parut.


B-COMPLEX
- vitamin anti stress. Stress juga menyebabkan jerawat makin banyak & teruk.


GARLIC
- antibiotik semulajadi untuk tubuh yg membantu membunuh bakteria pada kulit yg menyebabkan jerawat. Memakan garlic adalah satu petua kecantikan orang Korea.















'
'
'
'
'

Di sini cik gee kongsikan sedikit tips jerawat untuk anda

- Kurangkan makanan yang berminyak / bergoreng kerana ia penyebab utama jerawat
- Kurangkan stress, hormon stress mengeluarkan lebih banyak sebum yang menghasilkan jerawat termasuk whiteheads / blackheads
- Kurangkan makanan tinggi gula / minuman berkarbonat
- Kurangkan pengambilan kafein kerana boleh menganggu tidur (tidur tak cukup punca jerawat)
- Elakkan process food kerana ia tidak bagus untuk kulit & kesihatan
- Cuci muka 2x sehari (terlalu kerap boleh sebabkan kulit kering)
- Jangan cungkil / pegang jerawat kerana ia boleh meninggalkan parut
- Pastikan membuang setiap hari kerana toksin antara punca jerawat naik
- Kurangkan pegambilan susu segar (kerana ia biasanya disuntuk hormon pada lembu yang boleh memudaratkan jerawat)
- Jangan makan french fries kerana kandungan lemak / kerbohidrat yang tinggi akan memberi kesan buruk kepada pengawalan / pemulihan jerawat
- Elakkan penggunaan air panas / steam pada kulit kerana ia merosakkan lapisan minyak perlindungan semulajadi kulit, menyebabkan kulit kering. sensitif dan kulit kelihatan merah




.
.
.
.


Hubungi Cik G untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee , proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga dapatkan harga istimewa bagi setiap produk Shaklee .



Nurzhiana Mohd Yunus


Shaklee Independent Distributor - ID 1085116


sms/whatsapp : 013-570 7812




Terima kasih kerana mendapatkan produk Shaklee daripada saya. Sebarang pembelian produk Shaklee bakal mendapatkan khidmat nasihat. Sekiranya berminat menjadi Pengedar Sah Shaklee, boleh menghubungi saya untuk pendaftaran ahli Atau pergi terus ke mana-mana cawangan Shaklee, mendaftar di bawah ID Shaklee 1085116 dan anda bakal mendapat bimbingan daripada saya.