Showing posts with label Jeragat. Show all posts
Showing posts with label Jeragat. Show all posts

Sunday, February 19, 2017

Vitamin E untuk Parut


Assalamualaikum & hi ;)

Ada yang bermasalah dengan parut ke? Untuk parut ni ada beberapa pilihan suplemen yang boleh membantu parut pudar & hilang. Tapi entri kalini gee share dulu tentang vitamin E ok. 

Vitamin E Complex! Ni satu lagi vitamin yang femes untuk kulit kita. Even Gee sendiri pun ada makan & memang best. Puas hati sangat tau sebab kulit pun macam lebih bersih dan licin gee rasa.  Dan bila ada jerawat lepastu ada parut kan tinggal tapi bila amal vitamin E takda parut tinggal tau. Tapi kena rajin amal dan makan tiap hari lah yer. InshaAllah berkesan dan puas tengok wajah TAPI mesti dengan cara pengambilan yang betul k. 



Macam nilah rupa vitamin E shaklee.. 
bentuk capsul so korang telan aje udah hihi


Kebaikan Vitamin E untuk kulit;

1- Kulit menjadi lebih LICIN, LEMBUT dan HALUS
2- Membantu mengatasi KULIT KERING, menggelupas (kerap kena aircond memang wajibul amik k)
3- Membantu mengurangkan KEDUT & GARIS HALUS
4- Kulit jadi lebih GLOWING dan tak kusam
5- Membantu menghilangkan PARUT dan JERAWAT
6- Membantu kulit yang cepat SUNBURN
7- Melindung kulit dari uv/cahaya matahari & pencemaran
8- Mengurangkan masalah BLACKHEADS & WHITEHEADS
9- Melambatkan proses PENUAAN dan tanda2 penuaan!


Vitamin E juga boleh membantu korang yang ada masalah jeragat dengan cara; 

>> Mencerahkan tona kulit
>> Menegangkan kulit wajah
>> Melancarkan peredaran darah ke wajah 
>> Meningkatkan pemulihan sel2 rosak
>> Menghalang penghasilan bintik hitam akibat kena sunburn
>> Meningkatkan proses rejuvenasi kulit


Satu lagi, preggy mummy yang dah lepas bersalin tu pun boleh consume vitamin E ni untuk membantu memudarkan kesan2 STRECH MARK dan parut. Bonuss kulit cantik dan tak kering. Dan untuk LELAKI, vitamin E ni bagus untuk meningkatkan KUALITI & KUANTITI sperm!


Jom tengok testimoni vitamin E shaklee~
















Hubungi gee untuk dapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.


Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116

SMS/WhatsApp: 013-5707812

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih kerana memilih Shaklee!






Monday, January 9, 2017

Vivix Shaklee dan Jeragat!




[ Vivix & Masalah Jeragat! ]

Mak saya umor 48 tahun tahun ni (2016). Kisahnya mak ada masalah jeragat teruk dan satu sebabnya mak ada mengambil pil perancang. Mak tak boleh stop ambil ubat perancang nanti dapat adik .. hihi

Muka mak memang dah lama ada masalah kusam dan berjeragat. Dah macam2 produk dah pakai. Kesan dia elok dan kulit jadi gebu tapi jeragat still lagi boleh nampak. Ada yang macam setompok tanda lahir dah. 
 
Sampai abah cakap " dahla, dah tak cantik nak wat camne". 


Jadi satu hari tu saya bagi la kat mak sebotol Vivix. Mula2 mak ada cakap dia rasa ngantuk la along.. Mak tak boleh buat kerja. Saya cakap teruskan je minum Vivix tu dan juga rajin2 minum air kosong. 
 
Lepas sebulan kemudian, ada nampak perubahan.. jeragat mak dah makin pudar dan kulit pun nampak bersih! Kawan2 ofis mak pon tegur. Dorang cakap mak nampak muda.. hihi. Sekarang dah nak masok botol ketiga dah mak minum Vivix ni. Hehe.. Selain tu saya pun ada add on Collagen Powder untuk mak. 

Tambahan sepanjang consume Vivix ni asma mak takde menyerang lagi. Harap2 pulih sepenuhnya.. inshaAllah 


[ Testimoni Ibu kepada Puan Akmal]


Alhamdulillah .. semoga perkongsian ini memberi manfaat dan dapat membantu masalah jeragat. 






Berminat nak dapatkan Vivix , bulan ini ada Promosi Vivix ya sepanjang Januari 2017! Sangat2 berbaloi Promosi Vivix bulan ni. Jom dapatkan sekarang juga!











Hubungi gee untuk dapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.


Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116

SMS/WhatsApp: 013-5707812

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih kerana memilih Shaklee!



Thursday, November 17, 2016

ESP Shaklee Bantu Gastrik Saya


Assalamualaikum & Hi ;) 

Siapa ada masalah gastrik? Entri kalini Gee nak share testimoni gastrik daripada rakan2 Shaklee kami di grup FLY Academy Club!

• • •

Sempena Bulan ESP, saya nak share experince 2 tahun dengan Protein Soya Non-GMO nie:s

Saya ada Gastrik yang agak kritikal since 2006. Ini semua puncanya dari silap saya jugak.

Saya selalu makan masam-masam sebab nak diet (selama 3thn) sehingga pedih perut. Pada anggapan akal pendek saya, makanan berasid tinggi ni akan memecahkan lemak. Itu semua tindakan yang kurang sihat. Dan akhirnya, saya disahkan doktor ada gastrik.




Setiap bulan saya wajib ke klinik untuk emergency. Normal, 2 kali sebulan. Semata-mata nak ambil MC dan tak tahan sangat-sangat. Jika banyak tekanan.. akan lagi kerap kena gastrik.

Sampai saya tak tahu nak buat cam mana. Saya dah give up, makan itu tak kena. Makan ini, tak kena. 8 tahun saya menanggung sakit gastrik sebab kesilapan diri sendiri.

Sehinggalah saya start ambil Slimming Set termasuk ESP pada tahun 2014. Alhamdulillah, saya mula fall in Love dengan ESP sebab saya tak perlu pening-pening dan tertekan lagi.

Boleh blend dengan buah, campur dengan oat dan minum cam tu je. Yang pasti, ia serasi dengan perut saya nie. Boleh tambah ostematrix, alfalfa dengan peppermint.

Alhamdulillah. Dah masuk tahun kedua saya still setia dengan ESP. Kebetulan saya memang suka minum soya. Reward untuk diri sebab ESP bukan bantu Gastrik saya sahaja, tapi ia turut atasi masalah jeragat dan kesihatan kulit muka saya yang sensitive.

Gastrik yang tak di rawat. Boleh memudaratkan lagi, jika dibiarkan. Selamat mencuba!

Kredit to Sakinah




Bagaimana ESP membantu gastrik?
 



  • ESP kaya dengan kacang soya yang tinggi sifat alkalinya dan ini membantu meneutralkan lebihan asid hidrolik yang dirembaskan oleh kelenjar perut.
  • ESP juga tinggi protin yang membantu sistem pencernaan bekerja dengan baik kerana sistem pencernaan kita akan bekerja dengan baik apabila wujudnya unsur protien dalam perut.
  • Kandungan asid amino di dalam ESP jua dapat membina sel-sel baru dalam badan bagi menggantikan sel-sel lama yang telah rosak akibat hakisan asdi hidrolik semasa proses pencernaan berlaku!
  •  Malah,  ESP juga memberi rasa kenyang yang agak lama dan ini amat membantu pesakit gastrik agar tidak berasa lapar!







Hubungi Gee untuk mendapatkan maklumat lebih lanjt tentang produk Shaklee , proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga dapatkan harga istimewa bagi setiap produk Shaklee .


Nurzhiana Mohd Yunus

Shaklee Independent Distributor - ID 1085116

sms/whatsapp : 0135707812

FB: Nurzhiana M Yunus


Terima Kasih memilih Shaklee ;) 


Friday, September 19, 2014

Shaklee NutriWhite : 16 bahan utama untuk kulit lebih cantik, licin dan berseri


Assalamualaikum dan selamat sejahtera :)

Set Penjagaan Kulit , NutriWhite berasaskan konsep kecantikan dengan gabungan alam semulajadi dan sains. Set penjagaan muka ini dihasilkan oleh pakar penjagaan kulit dan para saintis dari Jepun dan Amerika Syarikat. Selepas 3 tahun barulah produk ini dihasilkan. Bahan bahan aktif dan semulajadi daripada 16 nutrien botani daripada 16 buah negara.


Bahan bahan botani yang digunakan adalah paling tulen dan herba paling berkuasa bagi membantu mengurangkan penampilan melanin yang sedia ada untuk mewujudkan lebih putih, kulit lebih cerah dan bercahaya. Ringkasnya produk ini menjadikan muka lebih sihat dan bersih.





Bearberry - Meringkan, melegakan dan mengurangkan keradangan

Strawberry Begonia - Mencerahkan & pigmentasi

Mulberry - Mencegah kerosakan matahari dan melembap

Skullcap - Meringkan, mengurangkan karadangan dengan flavonoid

Pokok Bic - Meringkan, meningkatkan proses semulajadi dan melegakan kulit

Kacang Soya - Mencerahkan, melembutkan, melembap dan mengurangkan tompok





Aloe Vera - Melegakan, melembapkan dan keradangan

Rosemarry - Mengetatkan, merangsangkan dan mengurangkan keradangan

Mountain Arnica - Mengurangkan keradangan dengan flavones

Peony - Mencerahkan, melembapkan dan mengurangkan keradangan

Kudzu Leaf & Roots - Menegang dan mengurangkan keradangan dengan isoflavon






Linden - Menyuburkan dan menghidrat peringkar dalam

Marshmallow - Melembapkan dengan tanin

Rumpai Laut - Mengeluarkan, memelihara dan menegangkan

Alga Hijau - Menyahtoksin dan melembapkan

Cats Claw - Menegangkan dan menyegarkan dengan cotechin 
http://zianaeunos.blogspot.com/2014/11/testimoni-nutriwhite-shaklee.html

Inilah dia Set Penjagaan Kulit NutriWhite Shaklee ^_^ . Full set ada 7 item semuanya. KLIK GAMBAR untuk info dan testimoni pengguna.


Pekara paling ketara yang menyebabkan ia berbeza dengan produk lain ia tiada bau wangi. Natural. Itu tandanya produk ini tidak menggunakan bahan kimia.


Kelebihan Set Penjagaan Kulit NutriWhite Shaklee :
  • Memberi kelegaan pada kulit
  • Membantu mengawal keradangan kulit
  • Melembapkan kulit
  • Memelihara kulit daripada rosak
  • Menegangkan kulit
  • Menyegarkan kulit
  • Membuang toksin
  • Kulit makin cerah
  • Menyelesaikan masalah pigmentasi
  • Mengurangkan tompokan pada kulit


Siapa yang sesuai pakai Set Penjagaan Kulit NutriWhite Shaklee ini ?
  • Ia sesuai untuk kulit normal tiada masalah kulit berjerawat atau berminyak teruk.


Adakah perlu mengambil semua full set ?

Kalau ada bajet lebih boleh saja. Sebagai permulaan anda boleh mencuba Set Asas NutriWhite Shaklee.. baca di SINI.


Untuk kesan terbaik Cik G sarankan dengan pengambilan supplemen Shaklee sekali untuk tujuan penjagaan dari dalam dan Set Penjagaan Kulit NutriWhite untuk penjagaan luaran. Gabungan mantap! Pasti kesan pun mantap kan kan. Hehe





Hubungi Cik G untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee , proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga dapatkan harga istimewa bagi setiap produk Shaklee .



Nurzhiana Mohd Yunus


Shaklee Independent Distributor - ID 1085116


sms/whatsapp : 013-570 7812


FB Page : Ziana Beauty Shoppe



Terima kasih kerana mendapatkan produk Shaklee daripada saya. Sebarang pembelian produk Shaklee bakal mendapatkan khidmat nasihat. Sekiranya berminat menjadi Pengedar Sah Shaklee, boleh menghubungi saya untuk pendaftaran ahli Atau pergi terus ke mana-mana cawangan Shaklee, mendaftar di bawah ID Shaklee 1085116 dan anda bakal mendapat bimbingan daripada saya.

Wednesday, May 21, 2014

Testimoni jeragat pudar kulit muka tegang

Assalamualaikum..

Kulit cantik dan tegang.. pendek kata awet muda sentiasa memang jadi idaman tiap wanita.. jika boleh nak nampak muda selalu kan.. semuanya bergantung kepada apa yang kita makan, tabiat, senaman, dan banyak lagi nak kekal awet muda ni.. tapi nak terus muda tu tentunya tidak kan.. sebab semua pasti akan tua kelak.. =)

Meh nak kongsi satu lagi testimoni dari group fb oleh ana lyana;
Testimoni from my beloved mom. Jeragat pudar dan kulit muka tegang setelah 2 bulan mengamalkan makan GLA dan Alfafa. Start makan GLA 1st puasa hari tu. Start makan alfafa, masa saya balik beraya. Sabtu lepas, ibu datang KL. Ramai yang tegur kulit muka tegang dan jeragat pudar. Ibu senyum-senyum je lah dengar orang puji gitu.


 nampak beza kann... hihi..







-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jika ada sebarang pertanyaan boleh menghubungi saya untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut berkenaan produk SHAKLEE dan setiap pembelian bakal mendapat HARGA ISTIMEWA..


Nurzhiana Mohd Yunus

Shaklee Independent Distributor - ID 1085116

sms/whatsapp: 0135707812





Thursday, March 27, 2014

Kenali Jeragat

Assalamualaikum...


Jeragat. Selalu kita dengar kan masalah jeragat ni. Jeragat ialah penyakit kulit ni bukan penyakit merbahaya tapi ia memberi rasa yang menyenangkan jika jeragat banyak di kawasan wajah, badan atau leher . Anda juga berasa kulit tidak sihat sekaligus menjejaskan tahap penampilan seseorang.

Nama lain jeragat, juga dikenali sebagai tompok hitam, pigmentasi pada kulit dan biji hitam seperti tahi lalat.
Jeragat biasa berlaku pada peringakt umur 40an bagi wanita, tapi remaja yang berumur 20an juga berisiko.

Jenis jeragat :
  1. Epidermal - jeragat berada pada lapisan atas kulit
  2. Dermal - jeragat berada pada lapisan dalam kulit

Jom ketahui punca jeragat :
  • terlalu lama terdedah kepada cahaya matahari atau sinaran UV.
  • keturunan.
  • perubahan hormon
  • kurang nutrisi dalam badan
  • mengambil ubat perancang juga berisiko mengalami masalah jeragat.
  • menggunakan alat kosmetik yang tak berkualiti.
  • masalah pada limpa.
  • merokok
  • tak cukup tidur
  • kekurangan kolagen dalam badan


Rawatan untuk jeragat :
  • ubat sapu atau krim 
  • pembedahan
  • rawatan cara tradisional seperti - daun sirih, daun betik, putih telur, 
Cara yang lebih mudah sekarang ini anda hanya perlu mengambil supplement/vitamin kerana jeragat juga berlaku kesan kekurangan nutrisi di dalam badan kesan peningkatan usia seseorang. Vitamin yang diperlukan ialah vitamin C, vitamin E dan protien. Nak tahu lebih lanjut KLIK SINI.


Pengambilan air yang cukup setiap hari juga sangat bagus. Air sangat penting dalam pengaliran darah, membantu menyerap semua nutrien dari sumber makanan untuk diserap oleh tubuh. Kekurangan air boleh menyebabkan kulit kering dan seterusnya kulit bermasalah. Sekurang-kurangnya minum air 2 hingga 3 liter sehari untuk penyerapan vitamin dengan lebih optimum.









----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jika ada sebarang pertanyaan boleh menghubungi saya untuk mendapatkan maklumat lanjut berkenaan produk SHAKLEE dan setiap pembelian bakal mendapat HARGA ISTIMEWA..


Nurzhiana Mohd Yunus

Shaklee Independent Distributor - ID 1085116

0135707812

FB Page: Ziana Beauty Shoppe


Tuesday, March 11, 2014

Vitamin membantu kurangkan jerawat dan jeragat | Supplement Shaklee mengatasi jerawat dan jeragat

Assalamualaikum dan selamat sejahtera :)

Kecantikan sememangnya sudah menjadi lumrah dalam kehidupan manusia. Terutama kulit wajah yang cantik, licin tanpa jerawat dan jeragat. lagi-lagi kaun wanita kan semua nak kulit cantik, licin, berseri dan gebu.

Apakah jeragat sebenarnya? 

Jeragat atau nama lain tompok hitam, pigmentasi, biji-biji atau tompok hitam. Jeragat berlaku apabila sel-sel melanosit yang terlebih aktif sehingga berlaku lebihan melanin seterusnya menyebabkan tompok-tompok hitam hitam pada kulit khususnya pada wajah. Nak tahu lebih lanjut tentang jeragat, disini.



Merawat masalah jerawat dan jeragat dari dalam dengan pengambilan vitamin/supplement 
yang perlu ialah vitamin C, vitamin E dan protien (ESP).  

'
'
'

Jom ketahui 3 fungsi vitamin/supplement ini :

1- Vitamin C (Sustained Release Vita-C Plus) 
-vitamin antioksidan yang kuat mekindungi kulit dari pencemaran, radikal bebas, UV
-membantu mengecutkan jerawat sekaligus membantu masalah kulit kering
-membantu mencerahkan kulit dengan pengambilan vitamin C setiap hari dan konsistent
-merangsang pembentukan kolagen kulit secara semulajadi juga mengekalkan paras kolagen (peningkatan umur menyebabkan kolagen dalam badan makin berkurangan)
-melindungi sel-sel kulit dari kerosakan oleh persekitaran dan radikal bebas





2- Vitamin E (Vita-E Complex)
-vitamin awet muda, membantu melambatkan proses penuaan
-mengawal keseimbangan hormon
-mengawal kadar penegeluaran minyak dalam liang kulit (mengatasi masalah kulit berminyak)
-membantu mengurang, mencegah dan menghilangkan jerawat/jeragat pada kulit wajah
-keistimewaan vitamin E Shaklee ini, 400IU yang lengkap dengan selenium dan mengandungi ekstrak grape seed




3- Protien (ESP, Soy Protien)
-protien sangat penting dalam membantu menghilangkan jeragat
-protien adalah makanan sel, sel-sel yang sihat dan baru akan dihasilkan sekaligus membantu menghilangkan jerawat/jeragat/parut pada kulit
-isoflavonyang terdapat di dalam ESP merupakan perangsang kolagen, hasilnya, kulit lebih gebu, tegang dan licin.. bonus payudara lebih anjal serta tegang
-protien juga sangat membantu mengoptimumkan vitamin-vitamin lain (samada vitamin dari pemakanan atau dari supplement)




*** Tahukah anda bahawa setiap 21 hari sel-sel kulit muka akan mati dan diganti dengan sel-sel baru. Masalah jerawat dan parut pada kulit antara kesan daripada sel-sel kulit yang telah mati.***

-
-
-

Selain itu, GLA COMPLEX dan NUTRIWHITE SPOT WHITENING TREATMENT juga bagus untuk masalah jerawat dan jeragat pada wajah.


GLA COMPLEX
-berfungi megawal atur hormom dalam badan (lelaki/perempuan)
-salah satu punca jeragat berlaku kerana ketidakseimbangan hormon
-GLA Shaklee adalah kombinasi minyak borage dan vitamin E
-vitamin E, vitamin antiaging yang terbaik dan ia membantu mencegah/mengurangkan jerawat dan jeragat pada wajah. 


NUTRIWHITE SPOT WHITENING TREATMENT
-membantu memperbaiki kesan-kesan matahari, antara punca jeragat kulit lebih cepat berlaku
-kuasa pencerahan botani dari pati likuonis dan peony bertindak mencerah, melindungi dan menghalang keradangan kulit
-cats flaw pula membantu menegangkan kulit



[ TIP TAMBAHAN ]
-banyakkan minum air suam paling kurang 2-3 liter sehari
-basuh muka dengan pencuci 2 kali sehari jer
-amalkan pemakanan yang sihat dan berkhasiat selain mengambil supplement
-amalkan gaya hidup sihat







Jika ada sebarang pertanyaan boleh menghubungi saya untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut berkenaan produk SHAKLEE dan setiap pembelian bakal mendapat HARGA ISTIMEWA..

Nurzhiana Mohd Yunus

Shaklee Independent Distributor - ID 1085116

sms / whatsapp - 013-5707812