Showing posts with label Enfuselle. Show all posts
Showing posts with label Enfuselle. Show all posts

Thursday, July 13, 2017

Enfuselle by Shaklee: Skincare Untuk Kulit Kering & Berjerawat


Entri kalini Gee nak share lagi satu set Skincare Enfuselle.

Set yang ni pulak khas untuk yang ada mempunyai masalah kulit kering , sensitif dan berminyak. Apa yang ada dalam set ni boleh tengok dalam gambar bawah ni ok. Ada 3 item jugak dalam set ni. 





Jom Gee share apa kelebihan setiap item dalam set Enfuselle ni. 


1) Hydrating Cleansing Lotion

• Emulsi berkrim ini bertindak menanggalkan kotoran, bahan pencemaran dan mekap tanpa menjejaskan lapisan minyak semulajadi kulit.
• Emolien yang kaya serta tambahan Vitamin E menjadikan kulit halus, seimbang dan berseri
• Mencerahkan tona kulit
• pH yang seimbang
• Hipoalergenik


2) Hydrating Toner

• Meneutralkan Tindak Balas Yang Boleh Merosakkan Kulit
• Melegakan dan menyediakan kulit untuk rawatan Enfuselle.
• Terbukti secara klinikal
• Meneutralkan kerosakan sel akibat tindak balas kulit dengan besi dalam air paip
• pH yang seimbang
• Rumusan tanpa alkohol yang menyejat dengan cepat tanpa mengeringkan kulit
• Melindungi lapisan minyak semulajadi kulit, menyucikan dan melembutkan dengan ekstrak witch hazel dan kamomil


3) Hydrating Moisturizer

• Melembapkan Kulit Sehingga 24 Jam
• Krim tanpa minyak dan tidak melekit yang kaya dengan agen pelembap bagi menyerlahkan kehalusan dan keanjalan kulit dengan serta-merta.







Hubungi Gee untuk dapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.


Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116

WhatsApp: click link http://Www.wasap.my/60135707812/

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih kerana memilih Shaklee!

Monday, July 10, 2017

Review Shaklee by Gee: Moisturizer Enfuselle Untuk Kulit Berminyak & Jerawat


Korang kalau jenis kulit berminyak, Gee rekomen untuk pakai moisturizer / pelembap Enfuselle ni ( ada juga moisturizer Enfuselle khas utk kulit kering). 





Gee baru lagi guna sebenarnya. Masa bulan puasa haritu. Mula mula adik yang beli. Then Gee saja try sebab muka Gee ni ada berminyak sikit area T zone. 

Beberapa kali cuba sapu kat muka. Alhamdulillah. So far puas hati. Best sangat. Muka rasa kurang berminyak dan dia pun cepat je Gee rasa meresap dalam kulit muka. 


Ni gambar dia yang gee guna sekarang. Share ngan adik :))


Korang jangan amik ringan tau. Even muka berminyak rasa tak perlu moisturuzer/ pelembap tu SALAH! Kena juga guna ok. Untuk bagi lembapan kat kulit muka kita ni. Kalau yang jenis banyak kerja luar or sering terdedah kat cahaya matahari tu lagila perlu guna mousturizer/pelembap muka. 

Dan kalau guna makeup jadi tahan lama bila tepek Moisturizer Enfuselle ni kat muka tau tau. Puas hati. Rasa macam dia blend betul-betul kat muka. Besttt. Hihi

Kalau yang jenis tak pakai makeup pun molek sangat pakai moisturizer Enfuselle ni! Lepas pakai dia ni, terus tepek bedak pun dah ok. Bolen bantu naikkan seri wajah korang taw tak! Serius best dan sangat puas hati! Hihi

Gee sendiri bagi 5 bintang untuk moisturizer Enfuselle ni. Sebab gee sendiri guna kan. 

Formula dia ringan dan sesuai untuk kulit jenis kombinasi normal, berminyak, berjerawat or sensitif ke. 


Jom Gee share secara ringkas kebaikan dia;

• Formula ringkas untuk menyubur dan melembapkan Kulit
• Tidak berminyak dan mampu mengawal pengeluaran minyak pada wajah
• Bertindak dengan membekalkan kelembapan segera yang kulit anda perlukan bagi menjadikan wajah kelihatan halus serta tidak berkilat

Dan dia juga ada kajian klinikal skali iaitu;

• 146% peningkatan keanjalan kulit dalam masa 28 hari268% pengurangan garis-garis halus dalam masa 28 hari
• 173% pengurangan kedutan pada kulit dalam masa 28 hari
• Membantu mengembalikan keseimbangan minyak pada kulit


Dan istimewanya skincare Enfuselle by Shaklee ni ialah;

° DIRUMUS KHAS SECARA KLINIKAL
° BERASASKAN BOTANI
° BEBAS PARABEN / SLS / MERKURI
° HIPOALERGENIK
° DIUJI OLEH DERMATOLOGIST
° TIDAK DIUJI KE ATAS HAIWAN


ENFUSELLE SHAKLEE SETANDING JENAMA TERKEMUKA ANTARABANGSA tapi harga dia SANGAT MAMPU MILIK dan TAHAN LAMA! 

Ada yang guna dalam 5-7 bulan satu botol tu. Gee tak sure lagi sebab share dengan adik. Nanti gee plan nak beli sendiri dan tengok berapa lama boleh tahan. Nanti Gee share ok. 

InshaAllah semua boleh beli tau. Lelaki perempuan boleh guna jangan risau ok. 

Setiap orang WAJIB ada pelembap / Moisturizer Enfuselle by Shaklee ni ok. 








Hubungi Gee untuk dapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.


Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116

WhatsApp: click link http://Www.wasap.my/60135707812/

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih kerana memilih Shaklee!



Saturday, July 8, 2017

Enfuselle Shaklee: Skincare Untuk Kulit Berjerawat Dan Berminyak


Ramai yang sedang mencari-cari skincare? Lately ni Gee dapat banyak pertanyaan untuk skincare. Shaklee pun ada skincare tau.

Bila Gee tanya apa masalah kulit dorang, mostly ramai yang ada masalah kulit berjerawat, berminyak, kult kusam tak berseri, kulit jenis kering, ada yang mudah kena sunburn, kulit sensitif dan macam-macam lagi. 

So kalini Gee nak share dulu set Enfuselle by Shaklee ni yang khas untuk kulit jenis berminyak, berjerawat dan sensitif. Ada 3 item semuanya. Boleh tengok dalam gambar bawah ni. 

Dia ada pencuci muka, toner dan moisturizer. 3 item ni semua paling nasic untuk penjagaan kulit kita. 




Jom Gee share secara ringkas kebaikan setiap item untuk set Enfuselle bagi kulit berminyak, jerawat dan sensitif ini;


1. ENFUSELLE PURIFYING CLEANSER :

• Gel pencuci ini bertindak dengan lembut bagi menyingkirkan kotoran pada wajah, mekap dan minyak berlebihan.
• Bahan-bahan khas serta tambahan vitamin E menjadikan kulit terasa lembut dan segar.
• pH yang seimbang
• Hipoalergenik
• Mencerahkan tona kulit.


2. ENFUSELLE PURIFYING TONER :

• Meneutralkan kerosakan sel akibat tindak balas kulit dengan besi dalam air paip.
• pH yang seimbang
• Menyegarkan dan memperhaluskan kulit dengan ekstrak likoris dan witch hazel
• Meminimumkan kemunculan liang pori besar pada kulit
• Membantu mengawal kulit berminyak.


3. ENFUSELLE BALANCING MOISTURIZER :

• Formula Ringkas untuk Menyubur dan Melembapkan Kulit
• Formula yang ringkas, tidak berminyak dan mampu mengawal pengeluaran minyak pada wajah
• Bertindak dengan membekalkan kelembapan segera yang kulit anda perlukan bagi menjadikan wajah kelihatan halus serta tidak berkilat
• Terbukti secara klinikal:-146% peningkatan keanjalan kulit dalam masa 28 hari268% pengurangan garis-garis halus dalam masa 28 hari
• 173% pengurangan kedutan pada kulit dalam masa 28 hari
• Membantu mengembalikan keseimbangan minyak pada kulit
• Hipoalergenik



Kat bawah ni Gee ada share perkongsian pengguna-pengguna set Enfuselle;

















Hubungi Gee untuk dapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.


Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116

WhatsApp: click link http://Www.wasap.my/60135707812/

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih kerana memilih Shaklee!



Friday, July 7, 2017

Pencuci Muka untuk Kulit Jerawat & Berminyak


Ada yang masih lagi mencari pencuci muka ke?

Gee nak share satu pencuci muka yang best ni. Dari Shaklee jugak tau. Jangan tak tau Shaklee pun ada rangkaian skincare dia sendiri. 

Salah satunya ENFUSELLE. Skincare yang ni gee tak guna tapi ADIK Gee sendiri ada guna. Adik kata best. So Gee mesti share kat korang semua lah kan. Hihi

Macam ini lah rupa skincare Enfuselle. Nama penuh dia Purifying Cleansing Gel. 




Jom Gee share secara ringkas kelebihan dia dulu;

• Gel berbusa yang bertindak secara lembut bagi membantu menyingkir kotoran, kesan makeup dan minyak berlebihan di kulit muka. 
• Mengandungi vitamin E bagi membantu kulit lebih lembut dan segar.
• Mencerahkan tona kulit wajah.
• Kandungan PH yang seimbang. 
• Hipoalergenik.


*Pencuci muka ni KHAS untuk korang ada masalah jerawat berminyak saja ok!



Ada yang tanya Gee kenapa kena jenis gel?

Untuk orang kulit jenis jerawat dan berminyak ni korang MESTI guna or pilih pencuci yang jenis GEL. Gel ni sifat dia lebih mesra untuk kulit berminyak. Dan jenis gel ni jugak fungsi dia untuk membuang lebihan minyak di permukaan kulit. 


Ingat! Jangan pilih jenis foam ya kalau korang kulit jenis berminyak dan berjerawat banyak. 



× × Sekali lagi Gee nak ingatkan Enfuselle Puryfing Cleansing Gel ni khusus untuk OILY and ACNE PRONE SKIN. Maksudnya kulit yang minyak habis dan open pores. Siapa yang ada jerawat yang banyak, merah-merah dan jerawat batu.



Dan satu lagi Gee nak share info penting. Perasan tak Enfuselle ni dia bersifat Hipoalergenik? 

Hipo tu maksud dia ‘kurang daripada normal’. 

Alergenik (atau alergen) pulak bermaksud bahan yang berupaya menyebabkan tindak balas alergi.

Istilah ini digunakan dalam sediaan produk, apabila semua langkah berhati-hati telah diambil semasa perumusan dan pengeluaran produk bagi memastikan tindak balas alergi ditahap paling minimum.

Bahasa mudahnya ialah pencuci muka hipoalergenik ni dia memang berkesan untuk mengekalkn pH kulit tanpa sebarang pengelupasan disamping melembapkan kulit muka kita. So Gee juga syorkan skincare Enfuselle ni untuk korang yang ada kulit kerap mengelupas dan mudah kena sunburn. 


Lepasni kena amik tau jenis kulit masing-masing ok supaya senang nak pilih pencuci muka yang sesuai. Takda la korang membazir jer beli. Dan takda la muka makin teruk pulak nanti bila salah beli ok. 





  Hubungi Gee untuk dapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.


Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116

WhatsApp: click link http://Www.wasap.my/60135707812/

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih kerana memilih Shaklee!



Friday, January 27, 2017

Testimoni Set Kulit Cantik Shaklee







Testimoni dari Kak Nor Ann~

Saya amal makan set muka luar dan dalam sejak tahun 2014.. berperingkat2 masalah kulit saya kurang. Masih ada jerawat parut. Tapi tak sedahsyat dulu. Kalau dulu pakai makeup tebal pon tak mampu nak sembunyi semua parut dan jerawat tu. Tapi sekarang alhamdulilah kulit saya dah bebas makeup tebal. Kadang2 langsung tak pakai makeup pun muka saya. Hihi

Untuk bab parut tu kan, ada masa saya sapu masker ESP, Vita C dan Vita E.

Lepas dah elok sikit muka saya, saya jugak ada amalkan Collegen Powder dan Vivix. Now kulit saya dah makin baik! 

Terima kasih Shaklee!

---

Apa yang Kak Nor Ann pakai? 

1. Set kulit ESP, GLA Complex, Vita C dan Vita E. Tahun 2017 ni baru makan Collegen Powder dan Vivix.


2. Untuk luaran saya guna Skincare dari Shaklee jugak;

Pencuci saya guna set Enfuselle kulit normal ke minyak. Dah ok sikit kulit saya guna Nutriwhite.


* * *


Alhamdulillah. Tu kisahnya Kak Nor Ann. Korang jika ada masalah kulit tu holeh cuba ikhtiar dengan Shaklee. Gee boleh cuba bantu & guide. InshaAllah~ 

Save no ni >> 0135707812 << Ejen Shaklee Gee




Thursday, April 24, 2014

Petua hilangkan lingkaran hitam atau eye bag bawah mata




"Lingkaran hitam" atau gelap juga digelar “eye bag”. Cik Gee tahu masalah eye bag ini sangat mengganggu golongan wanita khususnya yang sangat mementingkan kecantikan.


Apa yang menyebabkan eye bag ini terjad?


  • Penuaan
Kulit halus dan nipis di bawah mata akan semakin menipis bila bertambahnya usia. Pembuluh darah juga akan lebih menonjol dan menyebabkan lingkaran hitam di bawah mata.

  • Faktor Genetik
Genetik juga memainkan peranan terjadinya lingkaran gelap di bawah mata.

  • Kekurangan nutrisi
Lingkaran gelap di bawah mata boleh berlaku disebabkan oleh kekurangan nutrisi dalam diet harian seperti kekurangan Vitamin A, C, K dan E. Pengambilan vitamin dalam diet harian mampu membantu mengurangkan lingkaran gelap di bawah mata.

  • Kurang tidur
Kurang tidur juga boleh menjadi punca berlakunya lingkaran hitam di bawah mata. Pastikan anda mengamalkan tidur yang mencukupi (6 jam untuk dewasa, 8 jam untuk kanak-kanak).

  • Merokok dan minuman beralkohol
Lingkaran hitam di bawah mata juga biasanya boleh menjadi petanda kurangnya air dalam tubuh badan dan terlalu banyak mengambil minuman beralkohol ataupun berkafein.

  • Sinaran UV
Kulit yang sentiasa terdedah dengan pancaran sinaran matahari yang berlebihan akan menyebabkan melanin dihasilkan dengan lebih banyak. Sewaktu penghasilan melanin ini yang berlaku pada lapisan epidermis, kulit akan berubah menjadi lebih gelap (coklat).

  • Perubahan hormon
Perubahan hormon yang berlaku ketika kehamilan atau ketika menstruasi juga akan menyebabkan lingkaran gelap di bawah mata.

  • Alergi
Salah satu penyebab lain adalah disebabkan alahan dan alergi kepada sesuatu makanan/bahan lain yang menyebabkan kegatalan di bawah mata. Lingkaran gelap akan muncul sekiranya selalu menggaru dan menggosok mata dengan kerap.




Petua hilangkan tanda hitam di bawah mata : 


  • Banyakkan meminum air kosong
Lebih lebih lagi jika anda seorang aktif melakukan pelbagai aktiviti. Pengambilan air kosong amat baik untuk menjaga kesegaran kulit mata.

  • Makan sayur-sayuran hijau
Andainya anda kurang nutrisi, mulai sekarang tambahkan sayuran hijau dan makanan yang kaya dengan antioksidan dalam menu harian. Sayuran bewarna hujau seperti bayam, kangkung, sawi dan sebagainya kerana ia sangat kaya dengan beta karotin yang baik untuk mata. Sayur-sayuran berwarna oren dan merah seperti lobak merah, tomato dan labu juga mengandungi beta karotin yang sangat tinggi.

  • Gunakan timun atau tomato
Hirisan timun ataupun tomato boleh anda tekapkan pada kedua-dua mata selama beberapa minit. Ataupun boleh tekapkannya semalaman sebelum masuk tidur.

  • Gunakan krim pelembap khas untuk lingkaran mata
Krim pelembap boleh membantu melembap dan menghilangkan lingkaran gelap di bahagian bawah mata. Garis-Garis Halus dan Kedutan Tidak Lagi Ketara.

  • Menggunakan uncang teh
Komponen yang terkandung dalam uncang teh dikatakan mampu mengurangkan lingkaran gelap di bawah mata. Caranya, basahkan uncang teh dengan air suam dan letakkan pada mata selama lebih kurang 10 minit.

  • Air Mawar
Air mawar juga dikatakan mampu membantu mengurangkan lingkaran gelap dan kedutan di sekitar mata. Caranya, letakkan beberapa titik air mawar pada kapas muka dan digosok pada sekitar mata dengan lembut. Lakukan selama 5 minit setiap hari selama 2 hingga 3 minggu.

  • Minyak Kelapa Dara (Virgin Coconut Oil)
VCO dikatakan mampu mengatasi permasalahan lingkaran gelap di bawah mata. VCO mampu mengekalkan kelembapan di sekitar mata dan dapat mengurangkan noda hitam dan garis-garis halus di sekitar mata.

  • Melakukan senaman mata adalah sangat baik untuk kesihatan mata. Caranya dengan mengerdipkan dan memejamkan mata anda kerana ia mampu mengurangkan keradangan dan rasa letih pada mata.

  • Amalkan pengambilan buah beri dan prun. Kebanyakan buah-buahan yang berwarna ungu ini sangat kaya dengan sebatian yang di kenali sebagai ‘anthocyanidins’ yang terbukti memberi manfaat pada kesihatan mata. 


-
-
-



Cik Gee nak kongsi juga cara menghilangkan lingkaran hitam atau eye bag dengan lebih mudah iaitu dengan mengamalkan supplement dari Shaklee, antara cadangan dari cik gee :


Gabungan 5 karotenoid yang paling berkhasiat iaitu karotena, astaxanthin,  beta-karotena, lutein, likopena dan zeaxanthin yang memberikan faedah perlindungan antioksida yang lengkap. Ia mengandungi estrak unik dari tomato, biji benih anggur, minyak kelapa sawit, bunga Marigold dan tunas brokoli. 
Vitamin awet muda. Ia sangat membantu mereka yang ada masalah kulit berminyak, tompok hitam dan bekas parut pada kulit. Menarinya vitamin E Shaklee ini boleh dibuat masker. Boleh sapu minyak vitamin E di sekitar mata atau kawasan muka. 


Vitamin asas untuk kecantikan. Kerana vitamin C ini membantu merangsang pembentukan kolagen dalam tubuh. Kulit yang cukup kolagen akan lebih anjal, kurang kedutan dan nampak lebih muda. 


Eye Treatment yang tidak melekit dan tidak berminyak. Ia boleh disapu pada sekitar mata setiap hari. Pengambilan yang konsisten pasti akan memberikan hasil yang memuaskan. Eye Treatment membantu mengurangkan kemunculan garis-garis halus dan kedutan serta menghilangkan sembap bawah mata dengan bantuan pelbagai nutrien dan botani khusus.


Supplement kolagen terbaik dari Shaklee. Ia berkesan mengurangkan kesan hitam bawah mata. Pengambilan selama 8 minggu berturut turut (3-4 kotak collagen powder) akan memberikan hasil kepada kulit yang lebih gebu dan cantik berseri.


6. Overnight Renewal Whitening Cream #NutriWHite
Krim malam terbaik untuk mengurangkan lingkaran hitam di sekitar atau bawah mata. Kandungan vitamin C aktif membantu mengurangkan tompok hitam dan menjadikan wajah lebih berseri. Dan Scullcap menghilangkan keradangan pada kulit seterusnya menjadikan kulit cerah sekata.





Jom .. cik gee nak share apa kata mereka #ShakleeEffect















Jika ada sebarang pertanyaan boleh menghubungi saya untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut berkenaan produk SHAKLEE dan setiap pembelian bakal mendapat HARGA ISTIMEWA..


Nurzhiana Mohd Yunus

Shaklee Independent Distributor - ID 1085116

013-5707812

FB Page: Ziana Beauty Shoppe




Friday, February 28, 2014

Set Penjagaan Kulit Shaklee: Nutriwhite vs Enfuselle

Assalamualaikum & Hi :)

Masih ramai yang tak tahu Shaklee juga ada produk kecantikan kulit untuk penjagaan wajah. Yang pastinya set penjagaan kulit Shaklee ini sentiasa SELAMAT, BERKESAN dan 100% SEMULAJADI.
NUTRIWHITE
- Ultimate Protection Whitening Lotion SPF 15
- Overnight Renewal Whitening Cream
- Gentle Deep Foaming Cleanser
- Soothing Radiance Whitening Softener
- Gentle Action Makeup Remover
- Daily Defense Whitening Essence
- Spot Whitening Treatment

ENFUSELLE
- Hydrating Cleansing Lotion
- Purifying Cleansing Gel
- Hydrating Toner
- Purifying Toner
- Hydrating Moisturizer
- Balancing Moisturizer
- Eye Treatment

Perhatian: NUTRIWHITE - sesuai untuk kulit normal
(tiada masalah jerawat/berminyak yg serius)

- Formula khas tidak berminyak, menjadikan kulit wajah licin, lembut dan berseri
- Tunas Pokok Bic menghilangkan sel mati dengan lembut tanpa meninggalkan kesan
- Aloe Vera menyegarkan dan menegangkan kulit


- Mengandungi rumpai laut bagi menghilangkan kekotoran, membuang sel mati dan menegangkan kulit
- Alga Hijau menyahtoksin dan melembapkan kulit
- Strawberi Begonia mencerahkan dan mengimbangkan pigmen


- Sangat berkesan, bertindak secara lembut dan mengembalikan kulit pada pH yang seimbang
- Menjadikan kulit lebih segar dan tegang dengan kandungan Rosemary,
- Kudzu yang menegangkan dan mencerahkan,
- Marshmallow yang melembapkan


- Cara yang menyenangkan untuk mendapatkan kulit muka yang licin berseri, diformulasi dengan lembut dan mudah diserap:
- Mengandungi Bearberry untuk mencerahkan dan menegangkan kulit,
- Strawberi Begonia untuk mengimbangkan pigmen
- Kacang Soya untuk melembutkan dan mengurangkan tompok hitam
- Mulberi untuk mencegah kerosakan kesan daripada cahaya matahari
- Vitamin C aktif untuk memperbaiki kulit serta mengembalikan seri wajah


- Pelembab yang melicinkan kulit
- Pelembap yang melindungi kulit daripada kesan-kesan memudaratkan cahaya matahari
- Membantu membina daya ketahanan kulit terhadap kerosakan persekitaran
- Kaya pati botani Mulberi untuk mencegah kerosakan kulit kesan daripada cahaya matahari
- Mengandungi Mountain Arnica untuk menghilangkan radang kulit



Overnight Renewal Whitening Cream
- Memperbaharui dan mengembalikan keremajaan kulit sewaktu tidur
- Linden menyihatkan serta melembapkan kulit secara mendalam
- Scullcap mencerah dan menghilangkan radang kulit
- Vitamin C aktif bertindak mengurangkan tompok hitam serta mengembalikan keserian wajah
- Pada waktu pagi, anda akan bangun dengan kulit yang gebu, halus, cerah dan berseri gitu.
- Memperbaiki kesan-kesan matahari serta jeragat kulit dengan cepat
- Kuasa pencerahan botani daripada pati Likuoris dan Peony, juga melindungi serta menghilangkan radang kulit
- Cats Claw menegangkan kulit
- Vitamin C aktif membawa kecerahan baru untuk kulit dengan rawak wajah yang lebih halus


.
.
.
.
.

Perhatian: untuk set skincare ENFUSELLE ini lebih sesuai bagi meraka yang berumur 25 tahun ke atas DAN juga ada masalah kulit kering, berminyak, sensitif, menggelupas, sering naik jerawat.  


ENFUSELLE - Normal to Dry Skin
 Hydrating Cleansing Lotion
- Lotion pencuci campuran berkrim yang akan menanggalkan kotoran, bahan pencemaran dan mekap tanpa menjejaskan lapisan minyak semulajadi kulit.
- Emolien yang kaya serta tambahan Vitamin E menjadikan kulit halus, seimbang dan berseri
- Membantu mencerahkan tona kulit
- rumusan pH yang seimbang dan Hipoalergenik
 

Hydrating Toner
- Formula bebas alkohol dengan minyak pelembap semulajadi bagi melindungi dan melembapkan wajah.
- Meneutralkan Tindak Balas Yang Boleh Merosakkan Kulit
- Melegakan dan menyediakan kulit untuk rawatan Enfuselle.
 Terbukti secara klinikal :
- Meneutralkan kerosakan sel akibat tindak balas kulit dengan besi dalam air paip
- Rumusan dengan pH yang seimbang, tanpa alkohol yang menyejat dengan cepat tanpa mengeringkan kulit
- Melindungi lapisan minyak semulajadi kulit, menyucikan dan melembutkan dengan ekstrak witch hazel dan kamomil.

Hydrating Moisturizer
- Melembapkan Kulit Sehingga 24 Jam
- Krim tanpa minyak dan tidak melekit, kaya pelembap bagi menyerlahkan kehalusan dan keanjalan kulit dengan serta-merta!
Terbukti secara klinikal:
- 102% peningkatan keanjalan kulit dalam masa 28 hari
- 195% pengurangan garis-garis halus dalam masa 28 hari
- 21% pengurangan kedutan dalam masa 28 hari
- Kesan yang ketara dapat dilihat dengan serta-merta, dan ia berterusan sehingga 24 jam
- Garis-garis halus berkurangan dengan ketara
- Hipoalergenik



ENFUSELLE - Normal to Oily Skin
Purifying Cleansing Gel
- Gel berbusa bertindak dengan lembut untuk menyingkirkan bahan pencemaran, mekap dan minyak berlebihan.
- Mengandungi bahan khas serta tambahan Vitamin E menjadikan kulit terasa segar dan lembut
- Mencerahkan tona kulit
- rumusan pH yang seimbang dan Hipoalergenik


 Purifying Toner
- Dengan Tiga Tindakan Untuk Menghentikan Kerosakan Pro-Oksida
- Merangsang dan menyegarkan kulit sebagai persediaan rawatan Enfuselle.
 Terbukti secara klinikal :
- Meneutralkan kerosakan sel akibat tindak balas kulit dengan besi dalam air paip
- Mengandungi pH yang seimbang dan Hipoalergenik
- Menyegarkan dan memperhalus kulit dengan ekstrak likoris, ginseng dan witch hazel
- Meminimumkan kemunculan liang-liang yang besar pada kulit
- Membantu mengawal kulit berminyak


Balancing Moisturizer
- Formula Ringkas untuk Menyubur dan Melembapkan Kulit dengan segera
- Mengawal pengeluaran minyak pada wajah - menjadikan wajah kelihatan halus serta tidak berkilat
Terbukti secara klinikal:
- 146% peningkatan keanjalan kulit dalam masa 28 hari
- 268% pengurangan garis-garis halus dalam masa 28 hari
- 173% pengurangan kedutan pada kulit dalam masa 28 hari
- Membantu mengembalikan keseimbangan minyak pada kulit
- Hipoalergenik



Eye Treatment
- Untuk semua jenis kulit
- Mengurangkan kemunculan garis-garis halus dan kedutan
- Serta menghilangkan sembap bawah mata dengan bantuan pelbagai nutrien dan botani khusus
Terbukti secara klinikal:
- 233% pengurangan kedutan pada kulit dalam masa dua minggu
- 120% peningkatan kekenyalan dan keanjalan kulit dalam masa dua minggu
- 209% pengurangan garis-garis halus pada kulit dalam masa lapan minggu
- 32% peningkatan kemampuan kulit untuk menahan lembapan lebih lama dalam masa lapan minggu
- Ton kulit yang kembali sekata dalam masa 12 minggu
- Kandungan botani anti-penuaan dan vitamin C memberikan faedah yang ketara pada kulit halus di sekeliling mata
- Juga sesuai untuk bahagian leher dan mulut
- Hipoalergenik, diakui oleh pakar-pakar oftalmologi dan selamat untuk pemakai kanta lekap.








Jika ada sebarang pertanyaan boleh menghubungi saya untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut berkenaan produk SHAKLEE dan setiap pembelian bakal mendapat HARGA ISTIMEWA.

Nurzhiana Mohd Yunus

Shaklee Independent Distributor - ID 1085116

sms / whatsapp - 0135707812


Terima kasih kerana mendapatkan produk Shaklee daripada saya. Sebarang pembelian produk Shaklee bakal mendapatkan khidmat nasihat. Sekiranya berminat menjadi Pengedar Sah Shaklee, boleh menghubungi saya untuk pendaftaran ahli Atau pergi terus ke mana-mana cawangan Shaklee, mendaftar di bawah ID Shaklee 1085116 dan anda bakal mendapat bimbingan daripada saya.