Showing posts with label Alfalfa. Show all posts
Showing posts with label Alfalfa. Show all posts

Tuesday, July 11, 2017

Set Bajet Detox by Shaklee


Masih on mood raya ke?

Selamat Hari Raya Aidilfitri Gee ucapkan untuk semua umat Islam ya. Masih tak terlambat lagi kan. Hehe

Lepas raya ni memang ramai carik set detox. Semua pakat nak slim balik lepas sakan beraya. Open house sana sini. 

Sebelum buat apa apa tu gee rekomen korang WAJIB DETOX dulu badan tu. Tujuan dia nak buang semua toksin dalam badan. Time raya sakan na ko makan, ofkos kena bersih balik, buang toksin dalam usus semua tu kan. 

Boleh minum air detox. Ada macam jenis kan. Yang ni gee share cara detox lebih mudah sikit. Telan je. Tapi tapi still kena jaga makan ok.


Ok. Jom gee share secara ringkas kebaikan set detox ni. Gee gelar set ni SET DETOX BAJET. 

Set ni Gee sendiri memang ada amik jugak. Dah lama dah amik. 2 tahun dah rasanya. Gee amik untuk tujuan detox dan jaga kesihatan usus serta sistem penghadaman. 

Lagi-lagi usus tu kena jaga betul-betul ya. Ni sebagai langkal awal kita untuk elak kanser usus. 

Dah makan macam-macam tiap hari memang kena buang tiap hari jugak. Paling ideal kita kena membuang dua kali sehari. 





ALFALFA COMPLEX
- mencuci hati, darah dan usus : makanan yang sangat beralkali boleh normalkan kembali badan yang berasid, membersihkan hati, kolon, darah, menyingkirkan toksin dan mencantikkan kulit otot
- Dapat menyingkirkan lemak kolestrol
- Mengurangkan kolestrol, mengurangkan saponin (span yang bertindak sebagai serat yang menyerap kolestrol)
- Melegakan keletihan
- Memperbaiki masalah saluran dalaman seperti kembung, ulser gastric, sembelit, hepatitis dan hyperacidity
- Sangat berkesan untuk pencernaan dan buang angin (menjadikan badsn terasa lebih ringan





HERBLAX
- pembersihan najis yang tersekat
- Meransang usus untuk percepatkan proses pembersihan secara lembut kepada najis yang tersekat atau tersimpan lama dalam tubuh kita
- Membantu masalah sembelit
- Mengempiskan perut
- Ia membantu dalam mengurangkan atau memberi kepejalan pada perut.

Korang jika berminat nak Set Detox ni boleh roger2 Gee ok. 

DETOX bukan untuk kurus saja tau. Sapa nak badan sihat, kulit cantik ker .. korang pun perlu detox jugak.



× × × × × 



Sebelum tu kan Gee nak share kat korang ...


13 TANDA BADAN ANDA BERTOKSIK TINGGI

Jom check samada badan kita ni OK ke TAK 

1) Saya selalu merasa lemah, letih dan tidak bersemangat.

2) Saya mempunyai masalah untuk fokus dan menumpukan perhatian terhadap sesuatu.

3) Saya mudah mendapat selsema

4) Saya kadangkala mengalami masalah nafas berbau.

5) Hidung saya selalu merasa tersumbat dan berkahak

6) Saya mempunyai masalah bau badan yang kurang menyenangkan sekiranya tidak menggunakan deodorant.    

7) Saya kerap merasa kembung, ‘angin’ atau penghadaman yang tidak baik terutamanya selepas makan.

8) Saya mempunyai lingkaran gelap dibawah mata atau ‘eye bag’

9) Saya mudah mendapat alahan atau allergi, eczema, jerawat atau psoriasis.

10) Saya mempunyai masalah berat badan yang susah nak diturunkan.

11) Saya kadangkala tidak membuang air besar lebih dari 2 hari.

12) Saya kerap sakit-sakit badan.

13) Saya selalu mengalami masalah bengkak atau sembab.


Ok. Ada berapa YA korang dapat?
Jika BANYAK YA makanya korang perlu DETOX tubuh sekarang!







Hubungi Gee untuk dapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.


Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116

WhatsApp: click link http://Www.wasap.my/60135707812/

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih kerana memilih Shaklee!



Wednesday, May 17, 2017

Alfalfa Complex Jamu Moden Versi Shaklee

Assalamualaikum dan Hi korang semua ;)


Apa khabar semua? Moga semua sihat dan baik-baik saja yer. 


Entri kalini gee nak share satu suplemen Shaklee yang gee amik tiap hari. ALFALFA COMPLEX! Ada yang gelar Alfalfa ni sebagai Jamu Moden. Maybe sebab dia jenis telan je kot. Senang kan. Satu lagi semua orang boleh amik tak kira tua muda lelaki ke perempuan. 




Tapi kat sini gee nak share benefit ALFALFA COMPLEX untuk orang perempuan dulu. Jom kita baca sama-sama;


•Memperbaiki & mengurangkan keputihan 
•Membuang angin dalam badan
•Membantu mudah awas sekaligus elak sembelit 
•Membantu merapatkan semula faraj
•Melancarkan pengeluaran darah nifas 
•Membantu percepatkan pemulihan & pengecutan rahim 
•Memperbanyakkan susu ibu 
•Menghangatkan hubungan suami isteri 
•Menegangkan payudara 
•Memberi kelegaan masa haid 


So untuk korang yang teringin nak mencuba Alfalfa Complex ni Gee sangat rekomen sebab sangat sangat baik untuk kesihatan kita wanita tak kira yang dah kawin or belum. 













Hubungi Gee untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.


Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116

SMS/WhatsApp: 013-5707812

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih kerana memilih Shaklee!



Sunday, April 9, 2017

Akibat Salah Guna Skincare (Testimoni Set Kecantikan Shaklee)


Assalamualaikum dan hi semua ;)

Harini Gee nak share satu testimoni terbaru dari rakan rakan pengedar Shaklee grup besar kami di telegram S2UMarvelous. 


"Akibat Salah Guna Skincare"





Gambar kiri: 25/6/2016 (sebelum kenal shaklee)
-------------------------------------


Setelah hampir 10 BULAN consume #shaklee . Baru malam ni berani nak share gambar closed up camni. 

Ya kawan kawan, muka Faezatul pernah berjerawat teruk. Jerawat yang besar-besar, merah & bernanah ranum kat dalam tuh! Sakitnya Ya Allah.

Part paling sedih bila jerawat tuh boleh meletup anytime dia suka. Kadang tak sedar pun, tengok2 kat telekung dah ada darah kot! Geli kan tengok? Puncanya? Salah pakai skincare (tak mau mention skincare apa), mungkin sesuai dengan orang lain tapi BUKAN SAYA. 

Salah Faezatul juga gatai sangat nak try padan muka! Terpengaruh sangat dengan iklan claimed cantik advanced.


Gambar kanan : 2/4/2017
-----------------------------------------

Ikhtiar Faezatul dengan Shaklee bermula dengan Vitamine & ESP. Follow guide dari ummi saya, Dr. Ainniah. Alhamdulillah 2 minggu pertama dah nampak perubahan ketara. JERAWAT yang membengkak MAKIN KECUT, PARUT MAKIN PUDAR! Seronoknya tengok ;))

Masa tu, dah betul betul rasa yakin dengan Shaklee neh. Sebulan lepas tu, faezatul slowly add on #Vitaminc #Bcomplex #GlaComplex #Nutriwhite Cleanser. 

Perubahan makin ketara tapi lambat progressnya. November 2016, Faezatul add on #Alfalfacomplex dan Faezatul akui kagum dengan 'kerja' Alfalfa neh. Dia speed up healing process & total detox kulit Faezatul. Alhamdulillah happy sangat ya Allah!

Start dari 'trauma' lampau, Faezatul dah tak pakai skincare langsung sampai la ni. 

Untuk luaran pula, Faezatul cuma sapu krim luar iaitu #HerbalBlend sebagai pelembab dan penghilang parut. Best sangat! Sebab tak berminyak, sejuk ja rasa kat kulit saya.

Yang tinggal la ni si parut merah2 yang dok ketegaq takmau hilang tu. Ada lagi dalam 30%. Nampak gaya memang kena ratah ESP sngguh sungguh lepas neh. Hihi. 

Kredit to Feazatul~



Alhamdulillah. Gee nak ucap terima kasih pada Faezatu kerana sudi brrkongsi. Semoga ia boleh jadi inspirasi pada koramg yang ada problem kulit macam tu. Jika berikhtiar dengan produk yang sesuai inshaAllah pasti boleh. 





Saturday, February 18, 2017

Set Shaklee untuk Resdung


Assalamualaikum & hi ;))

Ada ke yang bermasalah resdung. Kadang2 sampai rasa rimas sebabnya bersin kerap, hidung berair meleleh, tak boleh kena debu / habuk, gatal-gatal hidung, muka naik jerawat dan macam2 lagi. 

Untuk korang yang ada resdung ni kan, Gee rekomen 3 suplemen supaya dapat bantu mengurangkan atau memperbaiki resdung. 




1. ALFAFA COMPLEX
- Kaya dengan profil untuk membantu mengurangkan keradangan akibat resdung, alergi, eczema
- Melawan alahan seperti hidung/kulit sensitif & gatal2 akibat resdung
- Tapi pesakit SLE tak digalak untuk mengambil suplemen Alfalfa


2. VITA C PLUS
- Agen antihistamin yang boleh mengurangkan resdung / alahan
- Tinggi antioksidan untuk meningkatkan antibodi & daya tahan badan melawan penyakit
- Mempercepatkan proses penyembuhan tisu tubuh
- Membantu meredakan bersin & selsema yang sering mengganggu pesakit resdung


3. B-COMPLEX
- Vitamin B6 di dalamnya membantu memulihara selaput lendir agar kekal sihat dan bantu hasil antibodi badan
- Mengurangkan rasa stres, tertekan, sakit kepala kesan daripada resdung kerana Bcomplex adalah vitamin antistress senulajadi!
- Membantu membina protien dalam badan kita


Korang kena rajin amal Set Resdung Shaklee ni hari2, InshaAllah boleh baiki resdung tu. Jangan dibiarkan resdung sebab nanti bila makin melarat boleh sebabkan komplikasi lain pulak, contohnya efek pada otak hingga bawa maut.


Jom cegah sebelum parah!










Hubungi gee untuk dapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.


Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116

SMS/WhatsApp: 013-5707812

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih kerana memilih Shaklee!




Friday, February 17, 2017

10 Sebab Wanita Suka Alfalfa Shaklee


Assalamualaikum & hi ;))




Kacip Fatimah Moden? Jamu moden?

Ada macam2 gelaran customer bagi kat Alfalfa Complex Shaklee. Sebab kebaikan dia banyak beri manfaat untuk kita wanita. Even gee sendiri memang dah lama makan Alfalfa ni. 


10 Kebaikan Afalfa Complex untuk wanita2;

Memperbaiki & mengurangkan keputihan 
Membuang angin dalam badan
Membantu mudah awas sekaligus elak sembelit 
Membantu merapatkan semula faraj
Melancarkan pengeluaran darah nifas 
Membantu percepatkan pemulihan & pengecutan rahim 
Memperbanyakkan susu ibu 
Menghangatkan hubungan suami isteri 
Menegangkan payudara 
Memberi kelegaan masa haid 
Mengatasi masalah bau badan 













So korang yang teringin nak mencuba Alfalfa ni Gee sangat rekomen sebab sangat2 baik untuk kesihatan dalaman kita wanita tak kira yang dah kawin or belum kawin. Lagipula kan Alfalfa ni juga boleh detox, bantu singkir toksin dari badan kita! Best kan? Nak membuan pun lancar tau sebab ada fiber dalam dia. 


Dan berita baiknya untuk bulan Februari ni ada Promosi Alfalfa Complex, Beli 1 Percuma 1! Waaa... best kan?! Gee sendiri memang dah beli dah, amik botol pek besar yang 700biji terus tu senang. 

Alfalfa Complex Shaklee ni ada 2 Pek tau;

330 biji - biasa tahan dlm 1-2 bulan*
700 biji - biasa tahan 2-3 bulan*

*Tapi ni bergantung kepada berapa hiji korang makan sehari. Macam gee 10 biji sehari la ikut cadangan dia. 



.
Macam ni la rupa Alfalfa Shaklee




Hubungi gee untuk dapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.

Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116

SMS/WhatsApp: 013-5707812

FB: Ziana Eunos

Terima Kasih kerana memilih Shaklee!




Thursday, February 2, 2017

PROMOSI SHAKLEE: FEBRUARI 2017


Asalamualaikum & hi!

Bulan baru promosi baru dari Shaklee Malaysia untuk bulan Februari ni yer. Promosi kalini memang best Shaklee bagi. Sebab ada promosi Beli 1 Percuma 1! Seronok tak seronok? hihi :)


PROMOSI BELI 1 PERCUMA 1 - ALFALFA COMPLEX 

Pek 330 tablet (Expired date:  Ogos 2017)
Pek 700 tablet (Expired date: Jun 2017)


Apkah Alfalfa?

Alfalfa ini terkenal sebagai Raja SegalaTumbuhan kerana dia kaya dengan pelbagai nutrisi dan zat galian. Antaranya ada protin, asid amino, serat, klorofil, 10 vitamin, 15 zat galiam, 8 enzim dan fitokimia.


Apakah Kebaikan Alfalfa Complex Shaklee?
  • Agen detoks yang menyingkirkan toksin dari badan
  • Meneutralkan badan yang banyak asid 
  • Membersih hati, kolon dan darah
  • Melawan alahan seperti kulit, hidung sensitif, kurap
  • Mengurangkan masalah gastrik & gangguan hati
  • Mengurangkan bau badan, ulat air dengan berkesan 
  • Memperbaiki masalah sistem penghadaman, sembelit 
  • Menghapuskan lemak & mengurangkan kolesterol
  • Mencegah penyakit jantung, strok, darah tinggi
  • Berfungsi seperti serat yang akan menyerap kolesterol
  • Bertindak sebagai pembersih darah
  • Melawan, mencegah & memperbaiki sel-sel kanser
  • Melegakan keletihan, kelesuan badan
  • Melegakan sakit arthritis
  • Mencegah endema, pengumpulan air dalam badan

Alfalfa ni juga femes di kalangan wanita. Apa pula kebaikan Afalfa Shaklee untuk wanita2 di luar sana?
  • Memperbaiki & mengurangkan keputihan 
  • Membuang angin dalam badan
  • Membantu mudah awas sekaligus elak sembelit 
  • Membantu merapatkan semula faraj
  • Melancarkan pengeluaran darah nifas 
  • Membantu percepatkan pemulihan & pengecutan rahim 
  • Memperbanyakkan susu ibu 
  • Menghangatkan hubungan suami isteri 
  • Menegangkan payudara 
  • Memberi kelegaan masa haid 

Tahukah anda? Setiap tablet Alfalfa Shaklee ni mengandungi 300mg Alfalfa. Dan jika anda mengambil 10 tablet Alfalfa Shaklee ia menyamai khasiat segelas susu!





PROMOSI BELI 1 PERCUMA 1 - LECITHIN

180 Capsul (Expired date: April 2017)

Lecithin biasa lebih terkenal untuk kurus sebab dia bantu menguraikan & memecahkan lemak2 dalam darah kita.

Kebaikan lain Lecithin Shaklee;
  • Melembapkan & menghaluskan kulit
  • Mengaktifkan metabolisme sel 
  • Melambatkan penuaan
  • Memperbaiki alergi seperti penyakit kulit
  • Menghalang batu karang, lecithin mengemulsi lebihan kolesterol
  • Melindungi & memulih kesihatan hati
  • Mengandungi kolin yang akn mempertingkatkan kuasa pembelajaran & meningkatkan daya ingatan
  • Menghalang Alzheimer
  • Meringankan stress
  • Menghalang tekanan darah tinggi dgn menghalang arteriosklerosis & melancarkan peredaran darah
  • Memperbaiki kesihatan prostat
  • Lecithin pelembut najis berkesan dalam melembapkan usus & meleraikan toksin dalam badan


* * *

Berita baik untuk peminat Set Kurus Bajet ( kombo Alfalfa & Lecithin) ni, korang beli 1 set kurus bajet ni akan dapat 1 set lagi secara Percuma! 




* * *



PROMOSI OSTEMATRIX BELI 6 PERCUMA 1

Ostematrix mengandungi kalsium, magnesium, vitamin D, manganese, zinc dan tembaga. Dia dalam kaplet kecil dan mudah ditelan. Bagi yang tak suka minum susu atau tak mengambil kalsium, gee rekomen sangat untuk ambil Ostematrix!

Kebaikan Ostematrix;
  • Memperbaiki kejang, kebas
  • Meringankan sakit waktu haid 
  • Mengimbangi tekanan darah
  • Penenang saraf
  • Menggalakkan tidur lebih lena
  • Memperbaiki mood swing, depresi,sakit kepala & pitam
  • Mengimbangi PH tubuh
  • Menghalang obesiti bila tua kelak
  • Merangsang detoksifikasi
  • Memperbaiki sakit gastrik 
  • Mengurangkan formsi batu karang
  • Memelihara metabolisme kerangka & pertumbuhan otot
  • Mencegah osteoporosis, artritis
  • Membantu masalah sembelit bagi ibu hamil, lepas bersalin
  • Menguatkan kuku, gigi dan tulang


PROMOSI VITALEA BELI 3 PERCUMA 1

Kebaikan Vitalea for Kids untuk anak-anak:
  • Membekal 18 multivitamin & multimineral termasuk 100% Vitamin C, D, E dan 8 jenis vitamin B
  • 200mg kalsium, magnesium, zinc, cooper dan banyak lagi yang membantu proses tumbesaran dan pertumbuhan tulang kanak-kanak
  • Meningkatkan sistem pertahanan tubuh
  • Membantu menguatkan kecerdasan minda
  • Membekal makanan kepada sel badan untuk memastikan tubuh lebih bertenaga dan sihat
  • Melindungi kesihatan otot, jantung dan fungsi saraf
  • Membantu meningkatkan selera makan dan melancarkan proses pencernaan 

Siapa yang perlu mengambil Vita-Lea For Kids ni
  • Yang kurang minum susu
  • Yang memilih makanan atau kurang makan
  • Yang tak suka makan sayur, buah
  • Yang kerap jatuh sakit seperti demam, selsema
  • Yang kurang aktif dan cergas

* * *



Purchase With Purchase (PWP) : Berpeluang dapat Mug Shaklee Edisi Terhad!


Pembelian ini hanya untuk:
  • Energy for Life Set (2 botol Vivix) atau
  • Daily Essential Set (ESP, Vitalea, Vita C, Omega)

Dengan setiap pembelian setdi atas itu, korang layak untuk mendapatkan:
  • Mug Shaklee Edisi Terhad ini yang berharga RM 10.60
  • 2 Creating Healthier Lives Paper Bag secara Percuma!

Tambahan untuk setiap belian 2 botol Vivix ini juga, korang layak untuk mendapat:
  • Keahlian Shaklee Percuma
  • Kos Penghantaran Percuma
  • Pulangan Wang Tunai






Hubungi Gee untuk mendapatkan maklumat lebih lanjt tentang produk Shaklee , proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga dapatkan harga istimewa bagi setiap produk Shaklee .


Nurzhiana Mohd Yunus

Shaklee Independent Distributor - ID 1085116

sms/whatsapp : 0135707812

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih memilih Shaklee ;)


Tuesday, November 22, 2016

Testimoni Alfalfa: Keputihan Hilang!


Assalamualaikum dan Selamat sejahtera :)

Entri kalini Gee nak share satu lagi testimoni best dari rakan2 Shaklee dari grup besar kami, S2uMervelous. 


Testimoni 1

Puan Shazila - Keputihan hilang lepas mengambil Alfalfa Shaklee .. dan terus stop guna pantiliner! Alhamdulillah. 



Testimoni 2

Puan Nur Liyana - mengambil Alfalfa untuk tujuan milkbooster tapi masalah keputihan juga sudah tiada! 



Testimoni 3

Puan Nad - mengambil set menyusu Shaklee yang ada Alfalfa, susu banyak dan masalah keputihan juga tiada! 



Apa lagi Kebaikan lain Afalfa Complex untuk wanita;
  • Memperbaiki & mengurangkan keputihan
  • Membuang angin dalam badan
  • Membantu mudah awas sekaligus elak sembelit
  • Membantu merapatkan semula faraj selepas bersalin
  • Melancarkan pengeluaran darah nifas
  • Membantu percepatkan pemulihan & pengecutan rahim
  • Memperbanyakkan susu ibu
  • Menghangatkan hubungan suami isteri
  • Menegangkan payudara
  • Memberi kelegaan masa haid


Bagi yang ada masalah keputihan boleh iktiar dengan Alfalfa Shaklee! Jangan biarkan masalah keputihan kerana ia boleh menganggu rutin harian kita! 


Jom .. Gee nak share cara2 untuk mencegah keputihan:

1. Pastikan bahagian faraj sentiasa kering
2. Sentiasa menukar tuala wanita masa haid
3. Elak guna pembersih faraj yang menganggu kestabilan PH atau yang boleh menyebabkan kegatalan
4. Guna pantiliner hanya bila perlu
5. Jangan guna produk wangian pada faraj seperti bedak
6. Kurangkan makanan tinggi gula
7. Basuh bahagian sulit dengan air yang bersih 
8. Jangan stress dan buat aktiviti yang kurangkan tekanan
9. Amalkan gaya hidup sihat. Bebas dari aktiviti seks rambang.







Hubungi Gee untuk mendapatkan maklumat lebih lanjt tentang produk Shaklee , proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga dapatkan harga istimewa bagi setiap produk Shaklee .



Nurzhiana Mohd Yunus

Shaklee Independent Distributor - ID 1085116

sms/whatsapp : 0135707812

FB: Ziana Eunos



Terima Kasih memilih Shaklee ;)



Thursday, November 17, 2016

Jom Buat Masker Alfalfa Shaklee!


Assalamualaikum dan hi semua! 

Entri kalini gee nak share cara buat masker pulak. Kalini gee try buat masker Alfalfa Shaklee! 


Bagaimana nak buat masker Alfalfa ni? Caranya mudah saja tau;

1. Amik 2 biji Alfalfa Shaklee
2. Hancurkan Alfalfa Shaklee tu supaya jadi halus (Tak kisah nak hancur guna apa, kalau gee guna sudu)
3. Dah hancur, campurkan dengan air kosong or mineral secukup rasa .. hihi (jangan banyak sangat tau nanti cair sangat x best pulak)
4. Lepas tu sapu kat muka! 
5. Tunggu hingga kering baru bilas muka!


Mudah tak? Best kan kan. Tak yah pergi keluar buat sendiri kat rumah lahi best!
Gee memang suka buat masker Alfalfa ni. Dia jadi macam scrub kat muka kita. Boleh bantu buang sel-sel kulit mati dan daki-daki kat muka.
Boleh buat 1x ke 2x seminggu. Jangan kerap sangat pulak. Hehe 



Ni gee try buat masker Alfalfa Shaklee wakty pagi lepas mandi. Actually bila2 boleh buat.

Korang jom try buat! Best tau hihi




Monday, November 7, 2016

Testimoni Bebas Batu Karang dengan Shaklee


Assalamualaikum dan Hi semua :)

Alhamdulillah entri kalini gee nak share satu testimoni best dari rakan2 Shaklee di S2UMarvelous, iaitu testimoni batu karang bebas dengan ikhtiar Shaklee. Terima kasih Puan Lynn atas perkongsian ini. Moga ia dapat membantu meraka yang ada masalah batu karang.




Bagaimana Shaklee membantu batu karang?

  • Bcomplex - Lengkap dengan semua jenis vit B kompleks. Ia menurunkn oksalat (garam mineral) yang membentuk batu karang
  • Vitamin C - Mengasidkan urin, jadi batu karang takkan terhasil dalam keadaan urin yang berasid
  • Ostematrix - Suplemen kalsium yang lengkap dengan magnesium & vitamin D. Magnesium bantu menurunkan oksalat dan mencegah pembentukan batu karang
  • Alfalfa Complex - Meneutralkan badan yang berasid, mengurangkan inflamasi / infeksi, membuang toksin dari badan & mengingkir lemak, kolesterol dari badan
  • Lecithin / Omega - Membakar lemak berlebihan dalam badan skaligus dapat mencegah penyakit batu karang
  • Performance Drink - Minuman isotonik yang tak berkarbonat & bebas gula. Kandungan sitrat membantu mencegah batu karang & mencukupkan air yang diperlukan tubuh (elak dehidrasi)


* * *


Selain pengambilan suplemen, gee juga menggalakkan untuk anda menjaga pemakanan harian dan amalan hidup sihat.

Gee ada kongsikan tip2 untuk mencegah batu karang, iaitu:
  • banyakkan minum air masak
  • pastikan tubuh mendapat bekalan kalsium yang cukup
  • kurangkan minuman beralkohol atau bergas
  • kurangkan makan makanan kaya asid oksalik seperti tomato, bayam, keledek, bendi, lobak merah, daging kambing, strawberi, koko, coklat, teh, kopi segera, oren, tofu
  • makan ubat yang diberi Doktor
  • makan vitamin B6, potassium untuk mengelak batu karang ( cth: barli, ubi kentang, pisang )
  • kurangkan sumber protien haiwan dan gantikan dengan protien tumbuhan










Hubungi Gee untuk mendapatkan maklumat lebih lanjt tentang produk Shaklee , proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga dapatkan harga istimewa bagi setiap produk Shaklee .


Nurzhiana Mohd Yunus

Shaklee Independent Distributor - ID 1085116

sms/whatsapp : 0135707812

FB: Nurzhiana M Yunus


Terima Kasih memilih Shaklee ;) 



Friday, October 21, 2016

PERCUMA VITAMIN SHAKLEE UNTUK AHLI BARU DAFTAR!




Jom Shaklee!

Anda perlukan bimbingan dan konsultansi EXCLUSIVE mengenai Shaklee?

Ya, harini kami jemput anda yang baru pertama kali nak jadi ahli Shaklee untuk daftar sebelum 31 Oktober ini dan anda berpeluang untuk miliki Lecithin dan Alfalfa secara PERCUMA!


Syarat dengan

1. Pembelian 100UV - PERCUMA Lecithin

2. Pembelian 200UV - PERCUMA Alfalfa Large ++ Cash Bonus 5%


Caranya mudah sahaja :)

1. Isi maklumat anda di sini

http://www.shaklee.com.my/?joinnow=1085116


2. Hubungi / WA Gee 013.570.7812 untuk proses pengaktifan ID


Mudahkan saja kan!

Jom Shaklee bersama kami
#EsplandorTeam
#s2ufamilies

Kami bantu pada yang mahu saja!





Monday, August 29, 2016

Alfalfa Jamu Moden dari Shaklee


Assalamualaikum dan hi semua ;)

Suka ambil jamu? Seriuss gee memang tak amik tahu langsung tentang jamu2 ni. Tapi kan sejak gee ambil Alfalfa Complex Shaklee ni baru gee tahu.

Tahu tak? Alfalfa Complex Shaklee ini orang gelar JAMU MODEN.

Haaa … gee sendiri baru tahu. Masa mula2 kenal Shaklee dulu gee ada ambil Alfalfa Complex tapi lepas tu berhenti kejap. Sebab apa? Biasa gee ni suka cuba satu2 produk Shaklee lepas tu cuba yang lain pulak.

Tapi dalam awal tahun 2016 ni, gee mula consume balik Alfalfa Complex Shaklee. Sekal gee beli pek besar yang ada 700 biji. Jimat sikit! Hehe .. Sebabnya gee ingat nak detox balik badan dan nak bantu masalah2 dalaman. Heeeee


 Gee beli Alfalfa pek besar .. jimat sikit heee


 ok tak banyak dah tinggal ni :(


 biasa gee ambil 7-10 bj alfalfa


Bila dah consume Alfalfa Complex Shaklee ni kan, Alhamdulillah puas hati sangat2 dengan kesan dia. Apa yang gee dapat bila consume Alfalfa ni? Jom gee share …
  • Bantu singkir toksin keluar dari badan termasuk cuci darah kotor, cuci usus segala
  • Untuk keputihan memang sangat2 membantu. Dah ok (adik gee sendiri pun ada masalah ni so far ok bila ambil Alfalfa Shaklee. Best sangattt)
  • Bantu masalah bau badan
  • Gee ada masalah bersin dan gatal2 hidung lagi2 bila kena habuk/debu tapi so far dah ok (gee ambil vitamin C sekali)
  • Memperbaiki masalah penghadaman, lebih mudah lawas sebab Alfalfa ni kaya dengan fiber
  • Badan pun tak rasa letih (sebab gee ambil 10 biji & ia bersamaan segelas susu tinggi kalsium tu yang bagus untuk tulang :) 


Seronok sangat ambil Alfalfa Complex ni. Lepas ni gee tak nak skip ambil. Inshaallah setiap hari gee ambil. Biasa gee ambil 10 biji sehari (lepas sarapan or lunch).


Untk wanita2 di luar sana, gee sangat2 rekomen Alfalfa Complex, sebabnya;
  • Bagus untuk masalah keputihan
  • Bantu jaga kewanitaan
  • Berfungsi seperti kacip Fatimah
  • Bantu tingkatkan susu ibu
  • Bantu perbaiki urat lepas bersalin


Wanita je ke boleh ambil? TIDAK! Orang lelaki juga boleh ambil Alfalfa Complex. Antara kebaikan lain Alfalfa Complex;
  • Mencuci hati, darah, usus
  • Meneutralkan badan yang berasid
  • Memperbaiki kulit dan hidung sensitif
  • Mengurangkan bau badan, ulat air
  • Memperbaiki sembelit, kembung, ulser gastrik
  • Menyingkir lemak dan kolesterol
  • Mencegah penyakit jantung, strok, darah tinggi
  • Memperbaiki sel-sel kanser dan membuang tumor
  • Melegakan keletihan
  • Mencegah dan merawat artritis dan kesakitan
  • Meningkatkan kesihatan lelaki termasuk kesihatan prostat 


Alfalfa Complex Shaklee ni unik sikit dari Alfalfa yang lain di pasaran. Sebabnya:

  • Shaklee guna alfalfa high grade iaitu medicago savita (gred paling tinggi antara tumbuhan alfalfa)
  • Hanya guna alfalfa terbaik yang tumbuh di California yang bebas dari segala kimia
  • Ia mengambil masa 2 tahun untuk membesar dan akar mencapai 20 kaki ke dalam tanah untuk menyerap segala nutrisi
  • Shaklee hanya guna daun alfalfa dan ia akan dituai apabila telah matang (daun yang matang kaya dengan klorofil)
  • Daun ini kemudian dikeringkan dan dibiar menjadi serbk sebekum diproses menjadi tablet
  • Segala proses ini dikawal ketat oleh Shaklee
  • Setiap tablet mengandungi 300mg alfalfa
  • 10 biji alfalfa bersamaan dengan segelas susu tinggi kalsium 



Bagus tak bagus Alfalfa Complex Shaklee ini. Pilihan gee pastinya Alfalfa dari Shaklee.

Alhamdulillah … gee dah dekat setahun mengambil Alfalfa ni :)









Hubungi saya untuk mendapatkan maklumat lebih lanjt tentang produk Shaklee , proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga dapatkan harga istimewa bagi setiap produk Shaklee .


Nurzhiana Mohd Yunus

Shaklee Independent Distributor - ID 1085116

sms/whatsapp : 0135707812

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih memilih Shaklee ;)









Friday, December 18, 2015

Penyakit buasir | Suplemen Shaklee untuk Buasir




Ada masalah buasir? Jangan malu nak jika ada buasir . Penyakit busair ini boleh dirawat. Sebleum itu penting untuk kita tahu dulu mengenai buasir.


Apa itu buasir?

Buasir terjadi apabila salur darah vena yang membesar di bahagian rektum dan dubur. Ia boleh jadi radang dan membengkak.


Ada 2 jenis buasir:



Buasir Luaran - ni yang paling seksa kerana pesakit akan berasa sakit, tidak selesa, berdarah, gatal2 dan ada bengkak semasa nak membuang air besar . Lagi teruk apabila buasir tersepit kerana salur darah tersumbat yang menyebabkan darah beku. Dan ia berpotensi untuk berulang lagi . 


Buasir Dalaman - salur darah membengkak di lapisan rektum. Selepas membuang najis akan berlaku pendarahan walaupun tidak berasa sakit. Apabila pesakit meneran, ia boleh mencederakan permukaan busair dan berdarah ( darah yang keluar adalah titisan berwarna merah cerah ).

Apa yang menyebabkan buasir ini terjadi sebenarnya 
  • Buasir boleh terjadi pada sesiapa saja tapi paling berisiko adalah mereka yang berumur 30 tahun ke atas
  • Wanita hamil juga berpotensi kerana bila janin membesar ia memberi tekanan kepada bahagian dubur
  • Mereka yang suka meneran masa membuang air besar 
  • Obesiti 
  • Mereka yang suka mengangkat benda2 berat
  • Cirit birit
  • Suka duduk mencangkung terlalu lama
  • Ada masalah batuk yang teruk
  • Seks melalui dubur 

Tahu tak buasir ada 4 tahap sebenrnya ( cik gee pun baru tahu jugak ni :)
  • Tahap 1 - berlaku pendarahan dan bengkak menonjol keluar
  • Tahap 2 - disebabkan oleh pergerakan usus, bengkak keluar tapi akan kembali ke dalam saluran dubur semula
  • Tahap 3 - sama seperti tahap 2 tapi bengkak berlaku hanya di dalam selepas ditolak masuk secara fizikal
  • Tahap 4 - darah pekat keluar menyebabkan rasa sakit dan susah untuk meneran. Buasir akan berada di luar kawasan dubur

Bila kena buasir rasa sakit tu tak dapat nak elakkan, so cik gee nak kongsikan cara2 untuk mengurangkan kesakitan akibat busar:
  • Mandi dengan air suam bagi mengurangkan rasa sakit
  • Jika bengkak boleh guna ais / duduk dalam besen yang ada air garam
  • Ambil pil untuk mengurangkan rasa sakit dan bagi bantu melembutkan najis
  • Letak ais pack / sugar pack dalam 10-15 minit
  • Elak guna ubat laxative

Ada tak cara nak elak kena buasir? Ada .. jom teruskan baca ..
  • Elak sembelit  sembelit teruk boleh jadi buasir lama2
  • Banyak kan makanan serat seperti buah, sayur, bijirin (whole meal)
  • Banyak minum air ( kurang minum air boleh jadi sembelit, dan bila sembelit risiko untuk dapat buasir )
  • Rajin bersenam 
  • Elak ambil julap yang boleh sebabkan cirit-birit tapi pilih julap yang tinggi serat untuk elak sembelit
  • Elak mengangkat benda2 berat
  • Elak batuk yang berlarutan 
  • Jangan meneran masa membuang air besar

-
-
-
-
-


Bagiaman Shaklee boleh membantu buasir? Suplemen Shaklee juga ada buat mereka yang ada buasir sekaligus membantu menyelesakan masalah sembelit .


 

Alfalfa Complex
Digunakan secara tradisional untuk membantu sembelit dan ia juga mengandungi serat . Berfungsi untuk menjaga kesihatan usus dan mengurangkan tekanan pada rektum.

Ostematrix
Suplemen kalsium dalam bentuk kaplet yang mudah ditelan. berkesan membantu mengurangkan sembelit dan melancarkan pembuangan air besar. Ia juga memberi keselesaan apabila ada luka di bahagian dubur kerana ostematrix juga boleh melembutkan najis. Membantu membekukan darah dan mengelak kanser usus. Ostematrix ini banyak membantu wanita hamil / lepas berpantang yang ada sembelit . 

Omega Guard
Suplemen minyak ikan terbaik di dunia kerana kaya dengan EPA dan DHA. Ia juga sangat bagus untuk kesihatan sendi dan otot. Beri rasa yang melegakan apabila membuang air besar yang sakit dan perit. Dan juga membantu mengecutkan otot yang bengkak .

Zinc Complex
Sangat disaran untuk mereka yang ada masalah najis berdarah kerana zinc boleh bantu menyembuhkan luka2 di dalam dubur dengan cepat .





Testimoni #1


Testimoni #2


Testimoni #3


Testimoni #4

Testimoni #5











Hubungi Cik G untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee , proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga dapatkan harga istimewa bagi setiap produk Shaklee .


http://zianaeunos.blogspot.my/p/ahli-shaklee.html


Nurzhiana Mohd Yunus

Shaklee Independent Distributor - ID 1085116

SMS/WHATSAPP 013-570 7812

FB Page : Ziana Beauty Shoppe


Terima kasih kerana mendapatkan produk Shaklee daripada saya. Sebarang pembelian produk Shaklee bakal mendapatkan khidmat nasihat. Sekiranya berminat menjadi Pengedar Sah Shaklee, boleh menghubungi saya untuk pendaftaran ahli Atau pergi terus ke mana-mana cawangan Shaklee, mendaftar di bawah ID Shaklee 1085116 dan anda bakal mendapat bimbingan daripada saya.